SWGoH: примарна статистика и нивно значење

Војна на ѕвездите Галакси на херои

Војна на ѕвездите: Галаксија на хероите има многу различни карактерни атрибути, од кои повеќето не се темелно објаснети. Бидејќи разбирањето на овие статистики е клучно за добивање на најмногу од вашите модови и ликови, ќе се обидам да одам и да им помогнам да објаснам секој од нив. Денес, ќе ги разгледаме трите основни статистики и зошто тие се важни.

 

Различната примарна статистика

Постојат три основни статистики во SW: GoH - Сила, Агилност и тактики. Овие примарни статистички податоци се зголемуваат со додавање на опрема, израмнување, па дури и зголемување на ѕвезда рејтинг на лик. Секоја од овие примарни статистички податоци зголемува две други статистики за одредена сума, како што е прикажано на табелата подолу.

 

 

Сила (STR)
здравје 18
Оклоп (физичка одбрана) 0.14

 

Агилност (АГИ)
Физички критичен рејтинг 0.4
Оклоп (физичка одбрана) 0.07

 

Тактика (TAC)
Посебна штета 2.4
Отпор (Специјална одбрана) 0.1

 

Секој лик, исто така, има "главен" примарен статус, што го зголемува нивното физичко оштетување. Овој "главен" стат варира од карактер до карактер, но сепак го зголемува нивното физичко оштетување со еднообразно количество.

Главна статистика
Физичка штета 1.4

 
 

Раст

Додека го зголемувате ѕвезденото ниво на карактер, нивните статистики за раст се зголемуваат. Овие статистики за раст го одредуваат количеството на секој примарен атрибут што го добивате по ниво, и се применува ретроактивно. Да се ​​примени ретроактивно значи дека не е важно дали стекнете ѕвезди или го израмните вашиот карактер прво - крајниот резултат ќе биде ист.

Како пример, Базе Малбус добива 1.1 STR раст кога е надграден до 7 *, кој на ниво 85, преведува на 93.5 STR зголемување, заокружено до 93. Вкупниот раст на STR на 8.1 значи дека Baze добива вкупно 688.5 STR на ниво 85.

Растот не може да биде директно под влијание на играчот - секој лик секогаш ќе има одредена сума на Раст при секоја реткост. Поради ова, нема многу причина да се погледне подалеку од основите на Растот.

 

Значењето

Постојат неколку начини на кои првичните статистики се значајни, при што прво и најважно е зголемувањето на другите статистики.

Пред објавувањето на Менувач 12 (и доаѓањето на степени на заклучување зад степенот на ѕвезда), не беше невообичаено да се види резервоар, како Базе Малбус, Shoretrooperили Генерал Кеноби се користи во високо ниво арена на ниска ѕвезда рејтинг. Ова е затоа што одбранбените статистики добиени од секоја ѕвезда се ниски и лесни за замена. Користејќи го погоре примерот на Базе, само последната ѕвезда е добиена само од здравјето на 1,674 - незначителна сума во споредба со здравствени и заштитни придобивки од мода.

Од друга страна, дилерите за штети ретко се гледаа на ниски нивоа на ѕвезди. Споредете Хан Соло, кој добива 1 AGI раст од ѕвездата 7th, која доаѓа во 85 AGI, или 119 физичкото оштетување. Иако ова може да се направи со модови, влијанието е многу поголемо, особено кога се комбинира со губење на здравјето (1,080) на веќе лесен за убивање на карактерот.

Другото големо значење на примарната статистика е дека зголемувањата што им ги даваат на други статистики веднаш се користат во пресметките на модот. Општо земено, само завршените нивоа на степен на пренос се користат за процентуални пресметки врз основа на проценти, но ова не е случај за примарните статистики. A Mk 12 ArmaTek Мулти-алаткадава, меѓу другото, здравје 40 STR и 250. Здравјето 250 не се користи за пресметки на модовите, но здравјето на 720 добиено од 40 STR ќе биде. Ова ја прави примарната статистика на високонапонската опрема многу пожелно отколку што е поинаку, бидејќи како што се користи во пресметките на модот, може многу да се зголемат стапките.

Тоа го заклучува овој дефект на она што, како и зошто на примарната статистика. Ако има некоја тема за која сакате да дознаете повеќе, оставете коментар и персоналот овде на gaming-fans.com ќе се потрудиме да го покрие.

4 Коментари на "SWGoH: примарна статистика и нивно значење"

  1. Здраво, дали било каков вид на 5 точки модови им помогне на извршителот да биде побрз? Треба ли мојот приоритет во modding да биде екипажот како tfp пред ГМ Таркин? Ви благодарам

  2. Дали е лесно да се каже дека "Примарна главна статија" се разликуваат? На пример, дали тоа е главната состојба со највисока бројка на секоја ѕвезда? Ако не постои, постои "Познат" листа?

    • Не сум сигурен дали е секогаш највисокиот, бидејќи нивото на степен на пренос, ниво и ѕвезда ќе ја зголеми примарната статистика, но само главниот примарен стат го зголемува "физичкото оштетување", за да може да погледнете кој примарен старт го зголемува физичкото оштетување за секоја знак на екранот за статистика.

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени.


*


Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Научете како се обработува вашиот коментар.