SW Force Arena

Arena Wars Force Arena беше издаден во јануари 2017 и има играчи наспроти плеер и мултиплеер режими.

Арена на војни на војниИграчите собираат единици на знаци, претставени во форма на картички, за да можат да соберат, надградат и да влезат во битка. Водени од херој (легендарниот карактер) и различни ликови за поддршка што ги определил играчот, вашите сили однесат на бојното поле во реално време, каде што поминуваат специфични нивоа на енергија на вашите картички.

Повеќе од 30 Легендарните картички во моментов постојат во Star Wars Force Arena секоја со своја соодветна Единствена картичка (постојат само две исклучоци). Единствени картички се карактеризираат со ликови кои дејствуваат како поддршка на легендарниот карактер и можат да се играат само со таа легендарна картичка. Картичките може да се добијат на различни начини, вклучувајќи од Победнички пакети, завршувајќи ги мисиите во играта и продавницата за игри на SWFA.

Gaming-fans.com изгледа да ги наброи сите Легендарни и уникатни картички во SWFA со играње видеа самостојно YouTube канал како и од нашиот медиумски партнер Kylo6 {T14}.