Листа на буфери и дебели

"Војна на ѕвездите" Галакси на хероите е игра на натпревари и стратегија, и ништо не го принудува стратешкото размислување да излезе повеќе од бакнежи и дебаги. Овие позитивни ефекти (зелени) и ефектите на негативен статус (дебави - црвено) можат многу да влијаат на секоја битка. Листата на сите SWGoH buffs и debuffs може да се најде подолу.

Брзо Nav: buffs Debuffs Друго-Бродски буфериБродски дебаги
Иконата Buff Ефект
SWGoH Buff Предност Предност Додава 200% критична шанса за еден напад.
SWGOH Buff резервна копија план Резервен план Закрепне 10% Здравје За возврат. Оживите со 80% Health и 30% TM кога ќе бидат поразени.
SWGOH Buff Критична шанса нагоре Критична шанса Додава 25% критична шанса.
SWGOH Buff критична штета Критична штета Додава 50% критична хит штета.
SWGOH Buff критичен хит имунитет Критичен хит имунитет Додава 999900% критично одбегнување.
SWGoH Buff одбрана пенетрација Одбрана пенетрација Зголемува пенетрација на оклоп од 150.
SWGOH Buff Одбрана Одбрана Ја зголемува одбраната од 50%.
SWGOH Buff затајување нагоре Евазија Додава 15% шанса за избегнување.
SWGOH Buff Foresight Предвидливост Додава 999900% шанса за избегнување.
SWGOH Buff Generic Generic Buff Ефектот варира во зависност од специфичниот бафер.
SWGoH Buff омраза Омраза Зголемува прекршокот и одбраната од 100% и критична шанса од 25%. Кога оваа единица е поразена, тие заживеат со 100% Health и добиваат 100% Turn Meter.
SWGOH Buff лекува со текот на времето Лечи повеќе време Исцелува променлива количина на секој чекор.
SWGoH Buff Health Steal Up Здравје краде Ја зголемува здравствената кражба од 50%.
SWGOH Buff Здравје Здравје Зголемува здравјето од 15%.
SWGoH обука на Баф мајстор Обука за мајстор Ја зголемува точноста, одбраната, прекршокот, моќноста и издржливоста на 25%, двојно за Џедај. Не може да се отстрани или спречи.
SWGOH Buff Offense Up Напад Up Ја зголемува штетата од 50%.
SWGOH Buff Potency Up Моќност Додава потенција од 50%.
SWGOH Buff Retribution Ајнштајн Додава шанса за 100%%.
SWGoH Buff тајна Интел Тајна Интел Ја зголемува потентноста од 25%. Кога сојузник користи посебна способност, тие исто така добиваат тајни информации.
SWGOH Buff забрза Забрза Ја зголемува брзината со 25%.
SWGOH Buff Стелт Стелт Карактерот не може директно да се насочи.
SWGOH Buff Taunt Таунт Форсира спротивниот тим да го насочи овој лик.
SWGOH Buff издржливост Упорност нагоре Додава 999900% издржливост.

Врв

Иконата Деба Ефект
Блокирање на способностите за дебати на SWGOH Блок на способности Карактерот не може да ги користи способностите.
SWVOH Debuff Buff имунитет Буф имунитет Карактерот не може да се стекне.
СЖГОХ Дебаф горење Гори Карактерот го губи 15% (0.03% за рани газдите) од максималното здравје по ред, го намалува одбегнувањето со 500000%.
SWGOH Debuff Критична шанса надолу Критична шанса надолу Ја отстранува критичната шанса на 25%.
SWGOH Дебаф штета во текот на времето Оштетување во текот на времето Карактерот го губи 5% (0.01% за рации) со максимална здравствена состојба на секој чекор.
SWGOH Debuff Daze Daze Карактерот не може да се спротивстави, да помогне или да добие дополнителен пресвртник.
SWGOH Debuff Deathmark Deathmark Карактерот го губи 50% (0.03% за напаѓачите) со максимална здравствена состојба кога е погодена. Исто така работи како подбив.
SWGOH Дебаф одбрана надолу Одбрана надолу Ја намалува одбраната од 50%.
SWGOH Дебаф затајување надолу Затајување надолу Ја отстранува шансата за избегнување на 25%%.
Изложувај се на СВООТ Дебау Изложувај Карактерот го губи 20% (0.02% за напаѓачите) со максимална здравствена состојба кога е погодена.
SWGOH Дефун фрактура Фрактура Брзината поставена на 0, не може да се здобие со љубители, бонусните напади или метарскиот пресврт. Рафазните шефови ја губат брзината на 0%, шансата за 30%%, и не можат да добијат добивка.
SWGOH Debuff исцелување имунитет Исцелување имунитет Карактер не може да поврати здравје или заштита.
SWGOH Дебаф Здравје надолу Здравје надолу Намалува здравјето од страна на 20%.
SWGOH Debuff изолира Изолирајте Не може да нападне, да се здобијат со љубители или да се здобијат со други позитивни ефекти за време на друг лик. Сојузниците не можат да нападнат или да добијат добивка за време на овие ликови. Рафазните шефови не можат да се здобијат со бакшиш, и сите сојузници кои го оштетуваат шефот добиваат Crit Damage Up и Health Steal Up за 1 пресврт. Не може да се копира или отстрани.
Прекин на дефект на СВОО Напад надолу Намалува штета од 50%.
СГГОХ Дебат болка болка Карактерот го губи 10% (0.05% за рации) кога е оштетен од Дарт Сион.
СВГОХ Дебаф чума Чума Карактерот го губи 5% (0.01% за напаѓачки босови) на секој чекор. Оваа штета ја игнорира заштитата, а ликовите со чума се имуни на чистење.
ШВГОХ Дефун Шок Шок Карактер не може да се лекува, да се здобие со љубители или да се здобие со бонус.
SWGOH Debuff Брзина надолу Брзина надолу Ја намалува брзината со 25%.
SWGOH Дебавски тетеравење Стрејт Карактерот го губи 100% пресврт метар кога е погоден.
SWGOH Дебаф зашеметен Зашемети Карактер промаши ред.
SWGOH Дефан Целна заклучување Целна заклучување Додека Imperial Prode Droid е жив, го намалува затајувањето од страна на 25% и не може да се стекне.
СВИОТ Дебат издржливост надолу Издржливост надолу Отстранува 999900% издржливост.
SWGOH Дебаф термички детонатор Термички детонатор Карактер го губи променливиот износ на здравјето по неколку свиоци.

Врв

Иконата Други ефекти Ефект
SWGoH Дебавен оружје Уништи Оклоп Уништи Намалува оклоп со 50% (25% против рации), редење со секоја употреба. Не може да се отстрани и не е дебат.
SWGoH Buff повик за акција Повик за акција Ја зголемува точноста, критичните шанси и оштетувањето на критот од 50%, и ги игнорира измамниците. Не може да се отстрани или спречи.

Врв

Иконата Брод Баф Ефект
SWGOH Buff бонус заштита Бонус заштита Додава променлив износ на бонус заштита.
SWGOH Buff оштетен имунитет Оштетен имунитет Спречува секаква штета.
SWGOH Buff Мастер план Мастер план Ги враќа пониските вредности и дава граници 100% пресвртник кога се користи посебен напад.
SWGOH Buff Valor Валона Издржливоста добива 20% и ја има намалената вредност на ултимативната способност намалена за 1 на крајот од овој брод.

Врв

Иконата Бродски Дебаф Ефект
SWGOH Дефан Целна заклучување Целна заклучување Некои напади против овој брод ќе имаат дополнителен ефект.

Врв