SWGoH 101 Мод Водич: Примарна и секундарна статистика

Примарна и секундарна статистика

Модовите од која било форма, поставени, бои или нивоа имаат Примарна статистика. Примарната статистика мода е фиксна и не може да се промени. Како што беше дискутирано во Оддел за модели на модели, некои прелиминарни партии се достапни само на специфични облици на модови.

Mod Secondary Stats, сепак, ќе се појави и може да се менува во зависност од бојата и нивото на модот. Секоја од секундарните статистики може да се појави во било која форма и да има многу широк простор.

 • Mod Примарна статистика:
 • Точност%
 • Критичко избегнување%
 • Критична шанса%
 • Критична штета%
 • Одбрана%
 • Здравје%
 • Прекршок%
 • Потенција%
 • Заштита%
 • Брзина%
 • Издржливост%
 • Модуларна секундарна статистика:
 • Критична шанса% (+ 10.14%)
 • Одбрана (+ 41)
 • Одбрана% (+ 7.27%)
 • Здравје (+ 1916)
 • Здравје% (+ 5.01%)
 • Прекршок (+ 201)
 • Напад% (+ 2.44%)
 • Потенцијација% (+ 9.63%)
 • Заштита (+ 3630)
 • Заштита% (+ 9.74%)
 • Брзина (+ 29)
 • Издржливост% (+ 10.19%)Некои секундарни се рамни статистики, како што се + 750 заштита, додека другите секундарни се рефлектираат како проценти, како што е + 3.36% Заштита. Секундарните кои додаваат рамни статистики го зголемуваат вкупниот број на специфични статистики од неговата база.

Пример, ако карактер со база Health во 10,000 добива мод со + 500 Здравство, целото здравје на тој лик ќе биде 10,500. Доколку карактер со основа Здравје на 10,000 добива мод со 5.88% Здравје, вкупното здравје на тој лик ќе се зголеми за 5.88% од основата (588) до 10,588.

Една забележана разлика помеѓу примарната и секундарната статистика е максимумот за секоја статистика. Заштитата% stat може да биде максимум при 23.5% Заштита како примарен стат, но само ќе достигне максимум од ~ 10% како секундарен статус.

Општо земено, процентуалните статистики се преферираат преку рамни статистики за примарни и секундарни статистики.

Следна: Разбирање на статистика на Mod

Други страници:

Последно освежено: 11 / 3 / 2017