Кои први ликови? Нивоа 51-80

Нивоа 51-80: Подготовка за настани

Вашиот фокус ќе се префрли помеѓу Нивоа 51 - 80, бидејќи повеќе настани ќе бидат отворени за Вас, како и за Mods. Завршувањето на дневниот весник "Галактичка војна", исто така, ќе стане примарна цел за време на овие нивоа за изворот на кредити на GW, а понекогаш и на карактерните делови.

Добивањето легендарни знаци е неопходно како што продолжувате во играта, така што вашиот карактер земјоделство ќе се префрлат на создавање на специфични тимови се грижеа за победувајќи Легендарни настани, по можност во 7 *. Исто така, територија битки ќе се отвори на ниво 65, така што играчите треба да се подготват да им помогне на своите еснафи колку што е можно со релевантни знаци.

Тоа помага да се има силна основа на карактери, па не заборавајте да ги разгледате Првите три фази на знаци кои ќе ги донесат до 7 * додека продолжите.

Префрли се на:
Кредитни Heist
Господар Јода Легендарниот настан
Император Палпатин Легендарниот настан
R2D2 Легендарниот настан
Гранд адмирал Траун Легендарниот настан
BB-8 Легендарниот настан
Командантот Лук Скајволер, легендарниот настан

 

Кредитни Heist (Отвора на ниво 70) - Потребна нилски коси

Во првите нивоа на 50, ќе изгледа како да има повеќе обуки за дроиди кои се потребни од кредити за да ги израмнат вашите ликови. На ниво Ниво 51, сепак, ова flips. Меѓу Gear, "Логаритамско израмнување", и модови, ќе никогаш имаат доволно кредити. На пример, со над 100 карактери во играта, ќе ги преземе преку 100 милиони кредити само за да ги промовира од 6 * до 7 * секој.

Кредитните Heists течат насекаде помеѓу 6-13 дена меѓусебно и ќе бидат единствениот најважен метод за постигнување на кредити во играта, со максимална награда од 10 милиони можни кредити (иако 2.5 милиони се доделуваат многу почесто).

Најдобри ликови: Ландо, СТХан, ИГ-ХНУМХ, Боба, Чевака
Има многу ликови со ознаката Скинрел, но овие се најлесно да се фатат и ќе ги вршат најдобрите во Heist. Лендо, СТХан, ИГ-ХНУМКС и Боба сите треба да бидат на високи ѕвезди до оној момент кога ќе можете да започнете да работите со Credit Heist.

Chewbacca ќе биде единствениот што ќе остане да се врати и да се одгледува од светло / темно страна или кантина јазли, ако сакате. Кредитот Heist не е "simmable", па завршувањето на настанот во 3 * нуди ништо друго освен извор на гордост. Група 4 од кредитот Heist може да се заврши само со Ландо, СТХан, ИГ-ХНУМХ и Боба во ХНУМХ * и Чеббака лево во ХНУМХ *.

 

Обука на Големиот мајстор: Легендарниот настан за мајстор Јода - Потребна е џиди

Мајстор Јода е еден од првите Легендарни ликови воведени во играта и само се отклучува на 5 * кога ќе го поразите во Настан за обука на големиот мајстор. Нема 1 * или 3 * верзии на Yoda. Тој е во 5 *, 6 * или 7 * и бара тим од 5 Jedi на секое ниво од ѕвезда за да го отклучи.

QGJ, Luminara, Kanan, Ezra, Barriss, Ahsoka или IGD се сите ликови кои лесно се постигнуваат за да помогнат да се отклучи Yoda, а исто така и понатаму остануваат корисни преку остатокот од играта. Секој од овие 5 Jedi во 7 * и Gear 7 ќе го отклучи Yoda на 7 *.

 • Арена: Канан
 • Cantina: QGJ
 • GW: Luminara
 • Кантонски јазли: Езра
 • LS / DS: Ahsoka, Barriss
 • Еснаф: ИГД


 

Императорска смрт: императорот Палпатин легендарниот настан - бара бунтовници

Како мајстор Јода, Палпатин се отклучува само на 5 *, но Палпатин бара 5 бунтовнички знаци за отклучување преку Настан на демагос на царот. Постојат тони на достапни бунтовници во играта, но изборот на оние кои ќе ви служат добро напред, како и за отклучување на царот Палпатин е клучот.

Најдобри ликови: Клин (Олово), Бигс, Ландо, СТХан, Леја / Акбар
Ова е тим што ќе се натпреварува за овој настан. Овие тони сите треба да бидат рани фарми и сите знаци на 7 * G8 ќе го отклучат ЕП во 7 * без никаков проблем.

Други бунтовници да се разгледа: Езра, Јин, К.С. Соло, Шариф Бунтовник, Шопел, Лук (Фармбој).

Scarif Pathfinder е пристоен резервоар кој може да биде корисен во рациите, Chopper е здрав тенк кој е најпосакуван за Легендарниот настан Thrawn, а Лук (Farmboy) е потребно да го отклучи командантот Лук Скајволер подоцна. Pathfinder, Chopper или Luke се сите пристојни замени за STHan, Leia или Ackbar.

Езра, сепак, е доминантен Џеди кој е корисен во 3 различни легендарни настани и е силен toon и за Арена и Рации. Ако имате Езра, подобар тим за отклучување на ЕП би бил Клин-Олод, Бигс, Ландо, СТХан / Леја и Езра.

Jyn има различни намени во повеќе делови од играта. Таа е клучна против Ранкор во нападите на Пит, нејзиниот комплет вклучува заживување на членовите на тимот, намалување на мерачот, повик асистенции и напади со AoE. Jyn е исто така единствениот член на Rogue One Rebel, кој има лидерски способности, што ја прави клучен карактер за територијални битки. Имајќи го ова на ум, Jyn може да се обработува само преку продавница за еснаф, што ја прави многу бавна фарма, и покрај нејзините многубројни потреби.

CH Соло е многу специфичен карактер кој се бара во територијалните битки. Комплетот CH Solo го прави исклучително корисен под правилни услови. Тоа, рече, во еден Cantina Node во 16 Cantina Energy за хит, CH Solo е долга фарма и, иако тој би можел да биде корисен во двата стекнување на ЕП и неговите специфични мисии на територијални битки, има полесни знаци кои би можеле прво да се стекнат.

Со дополнувањата на Езра, Јин и Ч. Соло, тимот за бунтовници кој ќе го преземе царот би можел да вклучи и Wedge-L, Biggs, Ezra, Jyn, CH Соло - Или - Jyn-L, Wedge, Biggs, Ezra, CH Соло. Овие подоцнежни тимови ќе имаат предност со нивните подоцнежни начини на употреба во текот на играта, но имајте на ум дека исто така бараат најмногу време и ресурси за постигнување.

 

Смел Droid: R2D2 Легендарниот настан - Потребна империја

Како и другите легендарни настани, R2 отклучува само на 5 * и настанот на R2 бара империја Смел Droid настан.

Овој настан е сложена фарма и треба да се смета поблиску кон крајниот натпревар. Постојат повеќе Империја тонови, но настанот е најлесно да се расчисти во 7 * со одреден тим.

Најдобри ликови: Императорот Палпатин (олово), ТФП, Вадер, Р.Г. и Таркин.
Сите тие се релативно лесно да се здобијат во текот на играта бесплатно. Тоа се вели, ЕП е достапен само преку неговиот Легендарниот настан (што значи дека ќе треба да има подготвени 5 Бунтовници на 7 *), Вадер е многу долга фарма од Shard Shop, Fleet Store и Achievements, а додека Таркин доаѓа од Arena Store , Таркин не е приоритет врз посилните ликови како што се Леја, СТХан, или ИГ-ХНУМКС.

Други земјоделски империја вклучуваат Веерс, Снежокер и Магматропер. Ако сте заинтересирани да стекнете R2, а не да ја изгубите влечната сила на други фарми, друг тим би можел да вклучи: Veers-Lead, TFP, Snowtrooper, Magma и RG. Сепак, бидете подготвени да имате силни модови на сите нив, да ги имате секој со висока брзина и да се подготвите за многу обиди за добивање добар RNG.

 

Уметник на војна: Големиот адмирал Траун Легендарниот настан - Потребен е Феникс

Како и другите легендарни настани, Thrawn само се отклучува на 5 * преку Уметник на војна настан. За разлика од другите легендарни настани, сепак, само одреден тим може да се користи против Thrawn: Фениксскиот одред.

Фениксскиот состав во моментов вклучува само карактери на 6: Езра, Чоппер, Зеб, Хера, Сабине и Канан.

Најдобар (навистина само) начин да се води Феникс одред со Хера како лидер, така што има само еден најдобар тим достапен за Thrawn.

Најдобри ликови: Хера (олово), Езра, Чоппер, Зеб и Канан.
Хера е единствениот Феникс со лидерска способност и практично е услов. Езра е фантастичен карактер, корисен во повеќе настани и треба да се смета за потребен.

Од преостанатите, Сабине е веројатно еден од подобрите ликови на Феникс, но е многу тешка фарма од само нејзиниот Dark Side Node или спорадично од Guild Store. Другите се достапни во Арена, Кантина и GW продавници и лесно се одгледуваат.

 

Парчиња и планови: BB-8 Легендарниот настан - Потребна е прва нарачка

Како и со другите легендарни настани, дроидот на фракцијата на отпорот BB-8 прво се отклучува на 5 * преку Парчиња и планови настан. Исто така, како и други легендарни настани, настанот на BB-8 бара специфична фракција: Прв ред. Додека првата фракција најверојатно ќе порасне додека играта продолжува, од сега, постојат точно пет достапни знаци за прв ред: Капетан Фасма, Кјо Рен, прв ред пилот на ТИЕ, прв ред офицер, и Прв нарачател Штурмтропер.

Во моментов се достапни ликови од прв ред од следниве области:

 • Капетан Phasma - галактички војна продавница
 • Кјо Рен - Кантина битки 4C (10 енергија) и 6C (12 енергија)
 • Прв налог TIE пилот - Лесен страничен тврд јазол 6B (енергија на 16) и темно страничен тврд јазол 6B (енергија од 16)
 • Прв редовен офицер - Магазин Cantina Battles
 • Прв поредок Stormtrooper - Лесен страничен тврд јазол 2B (енергија на 12) и темно страничен тврд јазол 2A (енергија од 12)

Фармирањето за Phasma, Kylo и FO Officer е релативно едноставно, а Phasma треба да биде еден од првите знаци кои играчот почнува да ги одгледува. FOTP и FO Stormtrooper бараат многу повеќе време и напор. Двата знака се наоѓаат на светлосни и темни страни јазли, што значи дека постојат само 10 има шанса еден ден да ги стекне своите парчиња. Тешките јазли имаат само пет шанси да се фатат за фарма и може да се освежат за 50 кристалите за дополнителни пет шанси. Потоа, освежувања одат до 100 кристали и горе, што го прави многу тешко да се одреди карактер кој може да се достигне само преку тврди јазли.

BB-8 е забавно да се користи самостојно, но најдобро функционира во редовите на целосниот тим на отпорот или целосниот тим на дроиди. Сепак, како R2 или Thrawn, сепак, BB-8 треба да се остави за подоцна во играта бидејќи земјоделството ликовите за неговиот настан се многу одземаат многу време и исто така се ограничуваат.

Тимот од прв ред може да биде моќен во Арената до одреден момент, но тие се засенуваат од други легендарни ликови и други синергии. Првиот поредок, поточно, земјоделството FOTP и FO Stormtrooper, најверојатно, треба да биде оставено како последица кога се обидува да ги заврши секојдневните активности или да добие ратични билети за еснаф.

 

Лука Скајвукер - Патување на Херојот: командант Лука Скајвулер легендарниот настан

Единствено за легендарните настани, Командант Лука само се отклучува на 7 * и бара 5 специфични 7 * тонови: СТХан, Леја, Стариот Бен, Фармбој Лук, а исто така и R2-D2 кој е достапен само преку својот Легендарниот настан.

Командантот Лука треба да се смета за карактер на крајната игра од следните причини:

 • Фармбој Лук и Стариот бен се фармите на Кантина јазол и таму се појавуваат подобри ликови за да се најдат на прв план
 • Leia и STHan доаѓаат од Арена Продавница и тешко се фарма истовремено
 • R2 бара пет 7 * Империја круни и најдобро се постигнува со помош на Палпатин, кој, исто така, бара пет 7 * бунтовници toons за постигнување

Командирот Лук во суштина бара 13 следниве знаци во 7 * за отклучување:

 • Фармбој Лук
 • Стар Бен
 • Прочитајте
 • СТХан
 • R2
 • Палпатин
 • Вејдер
 • ВФП
 • RG
 • Таркин
 • клин
 • Бигс
 • Lando

 

Командирот Лука треба да биде лик кој треба да го имаме на ум додека напредувате, но бидејќи тој ќе биде лик кој се ослободува природно, игра не треба целосно да се фокусира на добивање на само горенаведените знаци на 13, бидејќи постојат многу други знаци потребни само за да дојдат до оние 13 toons.

Следна: Територијални битки

Други:

Последна промена: 10 / 9 / 17