Кои први ликови? TL; Листа на карактери на DR

TL; Листа на знаци на DR:

Како потсетник, секогаш е подобро да се работи на земање на еден карактер до 7 * од секоја локација, наместо да скокнете од toon до toon, или да доведете групи на toons до секоја од нивоата на ѕвезда одеднаш.

Префрли се на:
Листа на фарми
Зошто X пред Y?
Најдобри и најлоши листи

TL; ДР Список на фарми (во ред):

Стабилни области:
Сопствена продавница на Арена - STHan, IG-88, Leia, Kanan, Tarkin, Небит, Ackbar, HK-47
Продавница за кантина битки - QGJ, Боба *, Петки *, Дака *, Чоппер, Ашока *, Хот Изведувач, Џава Скенегер, По *, ФО
Галактичка воена продавница - Phasma, Lumi *, Biggs *, Зеб, Teebo, Dathcha, Magmatrooper
Лесни странични битки - Реј, Евок Старец, Анакин *, ФОТП, РГ, ФО Троперу, Дуку
Темни странични битки - Боба, Барис, Хот војник, ФОТП, РГ, Јава
Кантина битки јазол - Гео Солдиер, Ландо, Езра, ТФП, Клин, Хера, Анакин, Стариот Бен, Кјо, К.С. Соло

Различни продавници:
Продавница за еснаф - Jyn, Rey *, Ewok Elder *, Jawa Engineer, Rex, Maul, Sun Fac, Фарм Лук *
Продавница на флота - Боба *, Вадер, Езра *, Клин *, Фукул, Чирут, Рекс, Мол, Сонце Фак, Ехо

(*) Карактер исто така достапен преку LS / DS или Cantina јазол; Мој преку Продавница пред Јазол

 

Зошто X пред Y?

Имате прашања за тоа зошто некои ликови се препорачуваат пред другите? Погледнете некои од овие одговори на заедничките прашања:
Зошто Луми пред Bigs? - Ви треба Клин за да ги направите Biggs најкористените и Wedge нема да се отклучи за неколку нивоа на почетокот. Добијте Луми за да можете да го добиете Клин во Кантина побрзо.

Зошто Евок Старец пред Лука или Сабине? - Thrawn и Comm Luke се крајната игра, додека Старецот е корисен рано за чистење на разни јазли и галактичка војна. Исто така, Старецот се користи во напад битки и Rancor соло кои работат кон крајот на играта.

Зошто Дака пред Чопел или ФОО?- Thrawn е крајната игра, а целиот тим од прв ред е многу нишан и бара повеќе Zetas. Дака е потребен како исцелител на Темната страна за да помине низ јазлите на Темната страна долго пред Зетас.

Зошто Гео-Војник пред Лендо? - Гео-војник е солиден toon кој ќе служи и преку крајната игра, исто така корисни во Rancor соло. Ландо е исто така корисен преку крајниот натпревар, но не е толку императив во прво време за да се добие целосен список. Тоа, рече, или може да се одгледува прво.

Зошто е клин 5th во Cantina? - Клин потребно е време за отклучување. Играчите треба да се фокусираат на поширока широчина на карактер корисен во текот на настаните пред Клин, кој треба да биде во фокусот по стекнувањето на Biggs.

Зошто Анакин во Кантина пред Стариот Бен? - Јазолот Cantina од Anakin е тешко да се пополни за понови играчи, потребно е време за отклучување и има пониски перцепирани стапки на пад. Во меѓувреме, еден играч може да биде фокусиран на работа на Anakin преку LS / DS јазли додека не се завршат другите ликови (како Стариот бен).

Зошто не е прв војник на бунтовниците? - Како и сите ликови кои се достапни само преку единствен LS / DS јазол, Hoth Soldier е многу долга фарма. Додека тој е услов за повеќе фази на Територија битки - Хот, неговата употреба на друго место во играта е исклучително ограничена. Како таква, не е препорачливо поновите играчи да започнат игри со тоа што ќе го одгледуваат пред повеќе корисни карактери. 

најдобрите и најлоши листи

Забелешка: Легендарните знаци кои не се наведени

Најдобра одговорна рана карактери за фарма: Клин, Бигс, Езра, Ландо, ТФП, Анакин, Петс, ИГ-ХНУМКС, ИГ-ХНУМКС, ФАСМА, БОБА, КГЈ, СТХан, Леја

Почитувани спомени: РГ, Ашока, Дака, Луми, Сонце Фак, Реј

Хард Ферми, но најдобрите тонови: Шоротропер, Базе, Чирут, Дарт Нихилус, Јин, Фултрум, Сит Ассасин, Сит Тропер, БХНУМХС, ФОТП

Фармер само за специфична употреба: Хера, Канан, Чоппер, Зеб, Таркин, Коди, клон наредник, Ехо, Стариот бен, Фарм Лук

Територија битки - Хот потребни: Има бунтовнички војник, бунтовнички извиднички, капетан Хан Соло

Лесна фарма, но треба Зета да биде одлична: Kylo, ​​Sidious, Savage, Dooku, Finn, Barriss

Тешки фарми, и треба Зета: Maul, Vader

Само фарма ако очајни: Ејт Кот (Йода), Кад Бане (кредитни Heist), Гео шпиц (Брод), Пло Коон (Јода, брод)

Ве молиме да не фармерирате, некогаш *: Gam Guard, CUP, JKG, Mob Enforcer
(*) Листата е предмет на промена кога играта се развива

 
други, пак,:

Последна промена: 10 / 9 / 17