Моќ јадра

Трансформатори Земјата војни прво ги претстави Power Cores во октомври 2017 како начин за подобрување на ботови и база на одбрана. TFEW - Енергетски јадраКако што е опишано од страна на развивачите, Power Cores може да се користи "за стратешка предност во битката или зголемување на шансите за успешна одбрана" на вашата база. Моќ јадра може да се добијат преку специјална кампања наречена Приказна за Nebulos која вклучува пет битки и изгледа да се едуцираат на играчот за тоа што некои од различни Power Cores може да направи за време на битките. Преку победувајќи ги сите пет основи, ја отклучувате способноста да ја изградите Power Core Lab која потоа ви овозможува да ги опремите, управувате и осигурувате јадрата на ботови и бази.

Бот моќни типови на јадро - универзален, воин, воздух, ловец, медиум и бот специфични

Видови на јадрото за градење на енергија - Универзална, автоматска топла, ласерско бело, минофрлач и ракетен проектил

 

Најдобри моќни јадра за секој Бот

 

Autobots Десетици
Optimus премиер Мегатрон
Воздушен напад Армада Мегатрон
Алфа Браво Астротроин
Арси Забарикадира
Autobot Jazz Blackarachnia
Blaster Излитам
Бумбарба Blitzwing
Цетар Bludgeon
Cliffjumper Бомба
Космос Bonecrusher
Лебдат Тепачка
Dustup Кочница-вратот
Елита-1 Дефект
Светулка убиец
Прва помош Циклонус
Гриза Dead End
Гримлок Смрттаур
Hot Rod Divebomb
Хот Спот Повлечете лента
Песна Galvatron
Хафер Гриза
Ironhide Раководител
Jetfire Hun-gurr
Jumpstream кука
Откажи

 

 

Autobots Десетици
Куп Заклучување
Ласерски Оптимус Долг релакс
Мираж Лугот
Optimus Primal Mindwipe
Перцептор Mixmaster
Цевки Motormaster
Powerglide Nemesis Prime
дебна Ноќна птица
Pyra Magna Octopunch
Ratchet Надвор од патот
Родимус премиер Напад
Прашина од прашина Дивеење
Seaspray Razorclaw
Sideswipe Рефлектор
Silverbolt Скенер
Skyburst Зло
Скачам со Падобран scrapper
Скај рис Shockwave
Димензии на чад Skrapnel
Sludge (Formerly Slog) Череп
Голтка Skywarp
Snarl Slipstream
Спрингер Soundwave
Star Sabre Starscream
Бурма Straxus
Sunstreaker Измама
Swoop (Formerly Strafe) Тантрум
Песни Грмотевици
Ултра Магнус Viper
Покажаа војна Viper
Стомалка Вител
Ветробласт