SWGoH: примарна статистика и нивно значење

Војна на ѕвездите Галакси на херои

Војна на ѕвездите: Галаксија на хероите има многу различни карактерни атрибути, од кои повеќето не се темелно објаснети. Бидејќи разбирањето на овие статистики е клучно за добивање на најмногу од вашите модови и ликови, ќе се обидам да одам и да им помогнам да објаснам секој од нив. Денес, ќе ги разгледаме трите основни статистики и зошто тие се важни.

Различната примарна статистика

Постојат три основни статистики во SW: GoH - Сила, Агилност и тактики. Овие примарни статистички податоци се зголемуваат со додавање на опрема, израмнување, па дури и зголемување на ѕвезда рејтинг на лик. Секоја од овие примарни статистички податоци зголемува две други статистики за одредена сума, како што е прикажано на табелата подолу.

Сила (STR)
здравје 18
Оклоп (физичка одбрана) 0.14

Агилност (АГИ)
Физички критичен рејтинг 0.4
Оклоп (физичка одбрана) 0.07

Тактика (TAC)
Посебна штета 2.4
Отпор (Специјална одбрана) 0.1

Секој лик, исто така, има "главен" примарен статус, што го зголемува нивното физичко оштетување. Овој "главен" стат варира од карактер до карактер, но сепак го зголемува нивното физичко оштетување со еднообразно количество.

Главна статистика
Физичка штета 1.4
Раст

Додека го зголемувате ѕвезденото ниво на карактер, нивните статистики за раст се зголемуваат. Овие статистики за раст го одредуваат количеството на секој примарен атрибут што го добивате по ниво, и се применува ретроактивно. Да се ​​примени ретроактивно значи дека не е важно дали стекнете ѕвезди или го израмните вашиот карактер прво - крајниот резултат ќе биде ист.

Како пример, Базе Малбус добива 1.1 STR раст кога е надграден до 7 *, кој на ниво 85, преведува на 93.5 STR зголемување, заокружено до 93. Вкупниот раст на STR на 8.1 значи дека Baze добива вкупно 688.5 STR на ниво 85.

Растот не може да биде директно под влијание на играчот - секој лик секогаш ќе има одредена сума на Раст при секоја реткост. Поради ова, нема многу причина да се погледне подалеку од основите на Растот.

Значењето

Постојат неколку начини на кои првичните статистики се значајни, при што прво и најважно е зголемувањето на другите статистики.

Пред објавувањето на Менувач 12 (и доаѓањето на степени на заклучување зад степенот на ѕвезда), не беше невообичаено да се види резервоар, како Базе Малбус, Shoretrooperили Генерал Кеноби се користи во високо ниво арена на ниска ѕвезда рејтинг. Ова е затоа што одбранбените статистики добиени од секоја ѕвезда се ниски и лесни за замена. Користејќи го погоре примерот на Базе, само последната ѕвезда е добиена само од здравјето на 1,674 - незначителна сума во споредба со здравствени и заштитни придобивки од мода.

Од друга страна, дилерите за штети ретко се гледаа на ниски нивоа на ѕвезди. Споредете Хан Соло, кој добива 1 AGI раст од ѕвездата 7th, која доаѓа во 85 AGI, или 119 физичкото оштетување. Иако ова може да се направи со модови, влијанието е многу поголемо, особено кога се комбинира со губење на здравјето (1,080) на веќе лесен за убивање на карактерот.

Другото големо значење на примарната статистика е дека зголемувањата што им ги даваат на други статистики веднаш се користат во пресметките на модот. Општо земено, само завршените нивоа на степен на пренос се користат за процентуални пресметки врз основа на проценти, но ова не е случај за примарните статистики. A Mk 12 ArmaTek Мулти-алаткадава, меѓу другото, здравје 40 STR и 250. Здравјето 250 не се користи за пресметки на модовите, но здравјето на 720 добиено од 40 STR ќе биде. Ова ја прави примарната статистика на високонапонската опрема многу пожелно отколку што е поинаку, бидејќи како што се користи во пресметките на модот, може многу да се зголемат стапките.

Тоа го заклучува овој дефект на она што, како и зошто на примарната статистика. Ако има некоја тема за која сакате да дознаете повеќе, оставете коментар и персоналот овде на gaming-fans.com ќе се потрудиме да го покрие.

6 Коментари на "SWGoH: примарна статистика и нивно значење"

 1. Здраво, дали било каков вид на 5 точки модови им помогне на извршителот да биде побрз? Треба ли мојот приоритет во modding да биде екипажот како tfp пред ГМ Таркин? Ви благодарам

 2. Дали е лесно да се каже дека "Примарна главна статија" се разликуваат? На пример, дали тоа е главната состојба со највисока бројка на секоја ѕвезда? Ако не постои, постои "Познат" листа?

  • Не сум сигурен дали е секогаш највисокиот, бидејќи нивото на степен на пренос, ниво и ѕвезда ќе ја зголеми примарната статистика, но само главниот примарен стат го зголемува "физичкото оштетување", за да може да погледнете кој примарен старт го зголемува физичкото оштетување за секоја знак на екранот за статистика.

 3. Здраво!
  Има нешто што не го разбирам со овие статистики.
  Јас направив некои тестови за тоа, но ништо не изгледа значајно.

  На пример, имам Vao lvl85, 3stars.
  Таа има 373 AGI и 203 TAC што значи дека има оклоп 8,60% и 3,04%
  Ако додадам една опрема со + 3 AGI, се разбира, таа има 376 AGI и 203 TAC, но сепак има 8,60% оклоп и 3,04% отпор.
  Јас направив уште еден обид и додадете една брзина + 2 AGI + 2 TAC, тогаш таа има 378 AGI и 205 TAC, но повторно таа сеуште има 8,60% оклоп и 3,04% отпор.

  Ако имам поглед на вашата табела, очекуваните вредности се 8,95% оклоп и 3,14% се спротивставуваат на крајот. Но, тоа не е случај. Јас се одјавував и се пријавив, не знам, можеби тоа беше бубачка за прикажување што си реков. Но, сè уште е таму.

  Како можеш да го објасниш тоа? Всушност, се обидувам да го оценам влијанието помеѓу оклопот и да се спротивставам на одбраната, агилноста и тактиката. Но, има толку малку информации за тоа. Тоа е толку тешко.

  • Hi! Sorry for the late response, I wanted to make sure I was giving correct information and needed time to do some testing. 🙂

   There are a two different things throwing out your numbers;

   First, the increases from STR, AGI, and TAC are applied to Physical and Special Defense, which are used to calculate Armor% and Resistance%. I didn’t really make this clear in the article – sorry about that. So it’s not directly increasing Armor/Resist.

   Second XCHARX and this is what I had to test, because I hadnXCHARXt even thought about it XCHARX the Defense calculations only use whole numbers, rounded down. So while +2 AGI is giving +0.14 defense, it wont change your armor% unless you reach the next whole number. This wont be as noticeable at higher gear levels, since you generally get enough of each stat to give an armor/resist increase.

   As for the defense to armor/resist calculations, I’ve got a guide about that at https://gaming-fans.com/2017/12/swgoh-advanced-armor-function-defense/ 🙂

   Се надевам дека ова ви помага!

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени.


*


Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Научете како се обработува вашиот коментар.