херои

Со содржина од сите три епохи на Војна на ѕвездите и повеќе слободна содржина Пост-Старт, Battlefront 2 е сигурен дека ќе има широк спектар на херои Тие:

херои

Prequel Trilogy

 • Јода

Оригинална трилогија

 • Лук Скајвокер
 • Хан Соло
 • Принцезата Leia
 • Lando Calrissian
 • Chewbacca

Трикултура на секвел

 • Rey

негативци

Prequel Trilogy

 • Дарт Мол

Оригинална трилогија

 • Дарт Вејдер
 • Император Палпатин
 • Боба Фет
 • Bossk
 • Iden Versio

Трикултура на секвел

 • Кило Рен