Херојски бродови

Во прилог на сите три ера на херои додадени во Star Wars Battlefront 2 исто така постојат и сите три ери се херој и негативец бродови да пилот! Тие се:

Херојски бродови

Prequel Trilogy

  • Џејди прецептор на Јода
  • Дарт МаулScimitar

Оригинална трилогија

  • Хан Соло и Миллениум Сокол од Чеббака
  • Лука СкајвукерЦрвениот пет X-крило
  • Дарт Вејдер на TIE Напредно X1
  • Боба ФетСлаве 1

Трикултура на секвел

  • Rey & ChewbaccaМилениумски сокол
  • По ДамеронЦрно Еден X-крило
  • Кју Рен е TIE придушувач