Книги на Војна на ѕвездите

Универзумот во Војна на ѕвездите е зрел со романи за сите нивоа на читање. Од стрипови и романи од помлади читатели до романите со целосна должина, листата на книгите во Војна на ѕвездите продолжува да расте секојдневно. Откако Дизни ја презеде функцијата, официјалните канонски романи, стрипови и повеќе продолжуваа да излегуваат, оставајќи го целиот неканонски материјал порано познат како "Прошири универзумот", кој сега е категоризиран како "легенди на Војна на ѕвездите". (За оние кои не се свесни, канонот се однесува на вистински настани и приказни во официјалната Star Wars Universe.)

Откако Дизни дојде во прегратката, книгите за војни на војни се објавуваат месечно со нови приказни во кои се прикажани омилените филмови "Мон Мотма", "Леа" и "Хан Соло", како и нови ѕвезди како пилот на бунтовниците Норра Вексли, Баунти Хантер Јаша Емари и многу повеќе.
Бесплатен превозот на Booksamillion.com.
Покрај тоа, серија стрипови се додадени како официјален канон заедно со оригиналните 6 филмови Клон војни цртан филм серија, на бунтовниците цртан филм серија, Нечесните Еден и Силата Буди.

Знаејќи го огромното количество содржина што сега се смета за "канон" на "Војната на војни", ние ќе се потрудиме не само да ги набројуваме овие публикации, туку исто така да ги видиме колку што можеме - видете ги линковите подолу за специфични наслови. Филмовите на "Војна на ѕвездите" се задебелени

Епизода I: Фантомска закана

Епизода II: Напад на клоновите

> Војниците на клон (ТВ серија)

> Темно ученик

Епизода III: Одмаздата на Сит

> Катализатор: Рог еден роман

> Ahsoka

> Господари на Сит

> Таркин

> Бунтовничката растење

> Траун

> Нова зора

> Бунтовници (ТВ серии) - сезони 1-3

> Бескорисни сојузи

> Бунтовници (ТВ серии) - Сезона 4

Непријателските еден: Војна на ѕвездите приказна

Епизода IV: Нова надеж

> Битката фронт II: пекол одред

> Наследник на Џедај

> Бојното поле: Самрак Компани

Епизода V: Империјата го возвраќа ударот

Епизода VI: враќање на џидиите

Последиците

> Последиците: живот долг

>Последици: крај на империјата

> Крвна линија

> Phasma

Епизода VII: The Force Буди

Епизода VIII: Последната Jedi