Еснафи и рации

Еснафи

Еснафите се истиот концепт како сојузи во други игри - во основа е тим од други играчи со кои може да комуницирате со нив и да се борите. Не се разликува од другите телефонски игри, притисокот од врсници игра голема улога, бидејќи оние кои не го прават својот дел често може да го задржат Гилдот. Во Star Wars Galaxy of Heroes, секој корисник е во можност да ја искористи својата битка за да ги собере до 600 Raid билети за еснафот, кој секој ден е наметнат во одредено време. Напад билети потоа се користат кон една од двете опции на Raid - Ранкор Раид или Резервоарот Takedown Raid.

Секој играч во потрага по ѕвезда Галакси на херои еснаф може да нè провери за да видиме дали сме подготвени за вас.
рации

Рациите се мега битки кои се докажани како најтешки непријатели во Star Wars Galaxy of Heroes. Додека поединците можат да се појават со сите ѕвезди во рациите, целиот еснаф е потребен за да има успех.