Листа на буфери и дебели

"Војна на ѕвездите" Галакси на хероите е игра на натпревари и стратегија, и ништо не го принудува стратешкото размислување да излезе повеќе од бакнежи и дебаги. Овие позитивни ефекти (зелени) и ефектите на негативен статус (дебави - црвено) можат многу да влијаат на секоја битка. Листата на сите SWGoH buffs и debuffs може да се најде подолу.

Брзо Nav: buffs Debuffs Друго-Бродски буфериБродски дебаги
Иконата Buff Ефект Наспроти Дебафот Белешки
SWGoH Buff Предност Предност Додава 200% критична шанса за еден напад. Во суштина загарантиран критичен хит.
SWGOH Buff резервна копија план Резервен план Закрепне 10% Здравје За возврат. Оживите со 80% Health и 30% TM кога ќе бидат поразени. Единствени
SWGOH Buff Критична шанса нагоре Критична шанса Додава 25% критична шанса. Критична шанса надолу Влијае на специјални и физички.
SWGOH Buff критична штета Критична штета Додава 50% критична хит штета.
SWGOH Buff критичен хит имунитет Критичен хит имунитет Додава 999900% критично одбегнување. Не може да биде критично погодена.
SWGoH Buff одбрана пенетрација Одбрана пенетрација Зголемува пенетрација на оклоп од 150. Влијае на специјални и физички.
SWGOH Buff Одбрана Одбрана Ја зголемува одбраната од 50%. Одбрана надолу Влијае на специјални и физички.
SWGOH Buff затајување нагоре Евазија Додава 15% шанса за избегнување. Затајување надолу
SWGOH Buff Foresight Предвидливост Додава 999900% шанса за избегнување. Карактерот секогаш ќе избегнува ако е можно.
SWGOH Buff Generic Generic Buff Ефектот варира во зависност од специфичниот бафер. Не може да се копира.
SWGoH Buff омраза Омраза Зголемува прекршокот и одбраната од 100% и критична шанса од 25%. Кога оваа единица е поразена, тие заживеат со 100% Health и добиваат 100% Turn Meter. Единствени
SWGOH Buff лекува со текот на времето Лечи повеќе време Исцелува променлива количина на секој чекор. Оштетување во текот на времето
SWGoH Buff Health Steal Up Здравје краде Ја зголемува здравствената кражба од 50%. Здравје краде надолу
SWGOH Buff Здравје Здравје Зголемува здравјето од 15%. Здравје надолу
SWGoH обука на Баф мајстор Обука за мајстор Ја зголемува точноста, одбраната, прекршокот, моќноста и издржливоста на 25%, двојно за Џедај. Не може да се отстрани или спречи. Единствени
SWGOH Buff Offense Up Напад Up Ја зголемува штетата од 50%. Напад надолу Влијае на специјални и физички.
SWGOH Buff Potency Up Моќност Додава потенција од 50%. Потенцијација надолу
SWGOH Buff бонус заштита Заштита нагоре Ја зголемува заштитата со 20%од максималното здравје.
SWGOH Buff Retribution Ајнштајн Додава шанса за 100%%.
SWGoH Buff тајна Интел Тајна Интел Ја зголемува потентноста од 25%. Кога сојузник користи посебна способност, тие исто така добиваат тајни информации. Единствени
SWGOH Buff забрза Забрза Ја зголемува брзината со 25%. Брзина надолу
SWGOH Buff Стелт Стелт Карактерот не може директно да се насочи.
SWGOH Buff Taunt Таунт Форсира спротивниот тим да го насочи овој лик. Во моментов не може да се копира.
SWGOH Buff издржливост Упорност нагоре Додава 999900% издржливост. Издржливост надолу Debuffs никогаш нема да слета, освен ако не е неодржлива.

Врв

Иконата Деба Ефект Наспроти Буф Белешки
Блокирање на способностите за дебати на SWGOH Блок на способности Карактерот не може да ги користи способностите.
SWVOH Debuff Buff имунитет Буф имунитет Карактерот не може да се стекне.
СЖГОХ Дебаф горење Гори Карактерот го губи 15% (0.03% за рани газдите) од максималното здравје по ред, го намалува одбегнувањето со 500000%. Карактерот се сведува на основната шанса за избегнување.
SWGOH Debuff Критична шанса надолу Критична шанса надолу Ја отстранува критичната шанса на 25%. Критична шанса Влијае на специјални и физички.
SWGOH Дебаф штета во текот на времето Оштетување во текот на времето Карактерот го губи 5% (0.01% за рации) со максимална здравствена состојба на секој чекор. Лечи повеќе време
SWGOH Debuff Daze Daze Карактерот не може да се спротивстави, да помогне или да добие дополнителен пресвртник.
SWGOH Debuff Deathmark Deathmark Карактерот го губи 50% (0.03% за напаѓачите) со максимална здравствена состојба кога е погодена. Исто така работи како подбив.
SWGOH Дебаф одбрана надолу Одбрана надолу Ја намалува одбраната од 50%. Одбрана Влијае на специјални и физички.
SWGOH Дебаф затајување надолу Затајување надолу Ја отстранува шансата за избегнување на 25%%. Евазија Влијае на специјални и физички.
Изложувај се на СВООТ Дебау Изложувај Карактерот го губи 20% (0.02% за напаѓачите) со максимална здравствена состојба кога е погодена.
SWGOH Дефун фрактура Фрактура Брзината поставена на 0, не може да се здобие со љубители, бонусните напади или метарскиот пресврт. Рафазните шефови ја губат брзината на 0%, шансата за 30%%, и не можат да добијат добивка. Единствени
SWGOH Debuff исцелување имунитет Исцелување имунитет Карактер не може да поврати здравје или заштита.
SWGOH Дебаф Здравје надолу Здравје надолу Намалува здравјето од страна на 20%. Здравје
SWGOH Debuff Health Steal Down Здравје краде надолу Намалува здравје кражба од страна на 50%. Здравје краде Не може да се копира.
SWGOH Debuff изолира Изолирајте Не може да нападне, да се здобијат со љубители или да се здобијат со други позитивни ефекти за време на друг лик. Сојузниците не можат да нападнат или да добијат добивка за време на овие ликови. Рафазните шефови не можат да се здобијат со бакшиш, и сите сојузници кои го оштетуваат шефот добиваат Crit Damage Up и Health Steal Up за 1 пресврт. Не може да се копира или отстрани. Единствени
Прекин на дефект на СВОО Напад надолу Намалува штета од 50%. Напад Up Влијае на специјални и физички.
СГГОХ Дебат болка болка Карактерот го губи 10% (0.05% за рации) кога е оштетен од Дарт Сион.
СВГОХ Дебаф чума Чума Карактерот го губи 5% (0.01% за напаѓачки босови) на секој чекор. Оваа штета ја игнорира заштитата, а ликовите со чума се имуни на чистење. Единствени
SWGOH Дебав потентност надолу Потенцијација надолу Ја намалува потентноста од 50%. Моќност Не може да се копира.
ШВГОХ Дефун Шок Шок Карактер не може да се лекува, да се здобие со љубители или да се здобие со бонус.
SWGOH Debuff Брзина надолу Брзина надолу Ја намалува брзината со 25%. Забрза
SWGOH Дебавски тетеравење Стрејт Карактерот го губи 100% пресврт метар кога е погоден.
SWGOH Дебаф зашеметен Зашемети Карактер промаши кривина и не може да ги избегне нападите.
SWGOH Дефан Целна заклучување Целна заклучување Додека Imperial Prode Droid е жив, го намалува затајувањето од страна на 25% и не може да се стекне.

Додека IG-88 е жив, не може да се врати здравјето или заштитата.

Нема ефект без Империјална сонда Droid или IG-88 да биде жив.
СВИОТ Дебат издржливост надолу Издржливост надолу Отстранува 999900% издржливост. Упорност нагоре Карактерот се сведува на шанса за отпор на база.
SWGOH Дебаф термички детонатор Термички детонатор Карактер го губи променливиот износ на здравјето по неколку свиоци.

Врв

Иконата Други ефекти Ефект
SWGoH Дебавен оружје Уништи Оклоп Уништи Намалува оклоп со 50% (25% против рации), редење со секоја употреба. Не може да се отстрани и не е дебат.
SWGoH Buff повик за акција Повик за акција Ја зголемува точноста, критичните шанси и оштетувањето на критот од 50%, и ги игнорира измамниците. Не може да се отстрани или спречи.
Решенија на SWGOH Баунти Хантерс Баунти ловци Реши Игнорира предавство и оживува со 100% здравје при поразот. Не може да се расцепи или спречи.
SWGoH Баунти Хантер исплата Баунти Хантер исплата Различни ефекти во зависност од лидерот на тимот. Не може да се отстрани или спречи.
SWGoH Buff Подготвен Подготвени Различни ефекти во зависност од карактерот и способноста. Не може да се отстрани или спречи.

Врв

Иконата Брод Баф Ефект
SWGOH Buff бонус заштита Бонус заштита Додава променлив износ на бонус заштита.
SWGOH Buff оштетен имунитет Оштетен имунитет Спречува секаква штета.
SWGOH Buff Мастер план Мастер план Ги враќа пониските вредности и дава граници 100% пресвртник кога се користи посебен напад.
SWGOH Buff Valor Валона Издржливоста добива 20% и ја има намалената вредност на ултимативната способност намалена за 1 на крајот од овој брод.

Врв

Иконата Бродски Дебаф Ефект
SWGOH Дефан Целна заклучување Целна заклучување Некои напади против овој брод ќе имаат дополнителен ефект.

Врв