SWGoH кратенки и дефиниции

Star Wars Galaxy of Heroes е како и многу други игри, компании и организации во овој свет - има своја листа на акроними, кратенки и чудни прекари. Поради ова, решивме дека местото на сите овие дефиниции е во ред. Ве молиме слободно да ги испраќате вашите препораки на оваа страница, бидејќи јас сум сигурен дека ќе пропуштите неколку. Исто така, движете се надолу за специјално видео на YouTube од CrazyExcuses и CubsFanHan, две од најголемите SWGoH GameChangers.
SWGoH прекар - SWGoH Значење

СВОО - ѕвездени војни Галакси на херои

АД - Просечна штета на хит

AOE - Областа на ефект (во основа напад на сите напаѓачи на сите непријатели)

АП - Ally поени

Buff Wipe - отстранете позитивен ефект на статусот, или buff

CC - критична шанса

ЦД - критична штета

Chex Mix - Фаза 3 тим од Sith Triumvirate Raid - Chex Mix детали

Очисти - да се отстрани конкретно дебаланс, а не само ефект на статус

Debuff - ефект на негативен статус

Диспел - отстрани ефект на статус (удар и / или дебакл)

DOT - штета во текот на времето (оние досадни црвени ѕвезди што Ведер ги става на тебе ...)

ДПС - штета на секунда

Звездни војни колекционерскиHAAT - Херојски AAT (7-ѕвезда AAT)

HMU - Удар ме нагоре (не е специфично за играта, но често се користи во разговор)

KOTOR - Витези на Старата република (стари игри на "Војна на ѕвездите", кои беа популарни кај фановите што изумреа)

LMK - Дозволете ми да знам (не специфичен за игра, но често користен во разговор)

META - најефикасна техника достапна

Нерфед горе - нацртан

ОП - Над Powered

P1, P2, P3, P4 - Фаза 1, 2, 3 или 4 во Raid

Свишливо - слабо, ниско на хитпоинтс (Многумина велат дека Реј и Дарт Мол се скршливи ликови)

SSHH - Седум ѕвезди Хан-Haver (ова само може да биде во нашата еснаф ...)

ТМ - Сврти метар

Toon - карактер во играта

WAI - Работа како што е наменето

CubsFanHan & CrazyExcuses - SWGoH

SWGoH Character Acronyms

АА - адмирал Акбар

Chaze - Chirrut Imwe & Baze Malbus комбинација

Чирпатин - Главен Чир ја води со царот Палпатин (обично за Фаза 3 на AAT / HAAT)

ЧОЛО - Капетан Хан Соло

КЛС - командант Лука Скајвукер

Dat - Dathcha

ГШ - Геонозиски војник

IGD - Ima-Gun Di

EN - Enfys гнездо

FOE - Прв ред извршителот (исто така погрешно именуван како FOX)

FOO - прв ред офицер

ФОТП - прв ред пилот на ТИЕ

GG - Генерал Гривус

Г.К. - генерал Кеноби

JE - Jawa инженер

JJ - Just Jawa - редовниот стар роден Jawa карактер

ЈКА - витез Најт Анакин

JS или J-Scav - Jawa Scavenger

JTR - Реј (обука на Џеди) - неточен акроним

Крушево - Кјо Рен Демаскиран

НС - Ноќно време

Palpafighter - царот Палпатин со пилот-пилот на TIE (обично за фаза 3 на AAT / HAAT)

Принцезата Зоди - упатување на тимот на КХТ КЛАН типично со а Зета Коди води, Петки, Ехо, клон наредник и принцезата Леја

QGJ - Qui-Gon Jinn

RJT - Реј (обука на Џеди) - точен акроним

Роло - офицер за бунтовници Leia Organa

СФ - Сонце Фац

СРП - Скариф Бунтовник

StHan - Stormtrooper Хан Соло

TFP - пилот на TIE борец

Wiggs - Клин Антилите и Biggs Darklighter комбинација

WiggsDo - Клин Антили, Biggs Darklighter и Lando Calrissian комбинација