SWGoH 101: Експоненцијални објаснувања (нивоа на знаци)

Карактерите во Star Wars Galaxy of Heroes се отклучени на Ниво 1 и може да се израмнат на Ниво 85 преку употреба на кредити.

Во овој дел ќе ја разгледаме статистиката зголемена со зголемување на нивото и припишаните трошоци.

Ниво Статистика:

Со секое ниво се зголемува, карактерите добиваат зголемување на Силата (STR), Агилност (AGI) и тактики (TAC), кои генерално ги подобруваат севкупните карактеристики на карактери.

STR Зголемува здравје, оружје и / или физичка штета
АГИ Зголемува физички критички рејтинг, оклоп и / или физичка штета
ТАС Зголемува посебна штета и отпор, и / или физичка штета

Сите знаци имаат различни Модификатори за раст за секое ниво се зголеми. Во подолу примерот, Капетан Phasma гледа зголемување на 7.1 Сила стекнато по ниво, додека Ландо Карисијан гледа зголемување на 5.3 Силата стекнато по ниво. Ова значи дека Phasma ќе добие повеќе од зголемување на силата секој пат кога таа е израмнета повисока од Lando. Тоа, рече, Силата е само ** еден ** карактер статистика и тоа не значи дека Phasma е нужно посилно или подобро од Lando.

Гледајќи поблиску до нивните модификатори за раст, Phasma добива 7.1 сила по ниво кое го зголемува нејзиното здравје, оклоп и физичка штета, но Лендо добива 8.0 Агилност по ниво кое ја зголемува неговата физичка критична оцена, оклоп и физичка штета.

Различни карактери нема да имаат само различни модификатори за раст, туку и оние модификатори, исто така, ќе ги зголемат различните нешта, со зголемување на физичката штета на која било од трите примарни атрибути. Под Phasma, Lando, и Thrawn секој има физичка штета зголемување на секоја од трите атрибути и со различни стапки.

Генерално, со оглед на тоа што различните карактери имаат различни модификатори на раст, целото ниво се зголемува на крајот балансира за секој лик додека пристапува на Ниво 85.
 

Трошоци за ниво:

Како што нивото на ликот се зголемува, трошоците за нивното ниво до следното ниво, исто така, ќе се зголемат. Ова зголемување започнува бавно и тривијално, но трошоците се зголемуваат експоненцијално од Ниво 1 до Ниво 85

Да се ​​земе лик од Ниво 1 до Ниво 2, цената е 178 кредити. Да се ​​земе лик од Ниво 9 до Ниво 10 чини 852 кредити. Да земете лик од ниво 84 до 85 чини 355,000 кредити! Трошоците од Ниво 84 до Ниво 85 е речиси колку што цената од Ниво 1 до Ниво 48. Вкупните трошоци од Ниво 1 до Ниво 85 се 6,269,478 кредити.

Експоненцијалните трошоци во израмнувачките карактери добиваат најголемо значење во однос на карактерните способности и опрема.

Индивидуалните делови на менувачот може да се заклучат зад различни нивоа. Во подолу примерот, избраниот дел од запчаникот може да биде изработен и опремен на Finn, но ова парче бара Finn да е на ниво 65.

Способностите, исто така, може да се заклучат зад Нивоата и нивото на степените. Во подолу примерот, способноста на Кјо Рен Ненаскред (KRU) е заклучена до Gear Level 6, но KRU не може да се доведе до Gear 6 додека не го достигне нивото 42 кога може да му се додаде последниот дел од Gear 5.

Она што е најважно да се има на ум со израмнување карактери е дека нивоа чини многу карактери. Трошоците на 6,269,478 ги трошат за еден лик од Ниво 1 до Ниво 85 и додека неколкуте знаци треба да бидат на Ниво 85 за сите способности и делови за пренос на располагање, многумина треба да бидат на Levels 82-84.

Гледајќи го табелата подолу, лесно е да се види колку брзо трошоците за израмнување на карактери може да се зголемат ... експоненцијално.

Вистинската експоненцијална крива е дури и црвена додадена за референца. Бидете сигурни да ги зачувате вашите кредити и обидете се да не ги израмните ликовите заради израмнување на истите. Додека трошоците се евтини во првите 50 или така нивоа, трошоците се многу скапи помеѓу нивото 55 и Max Level.

Постои достапен калкулатор кој ќе ви каже конкретно точната цена на надградбата од едно ниво на друго:
http://apps.crouchingrancor.com/Calculators/CharacterCost

GTranslate Please upgrade your plan for SSL support!