SWGoH 101: Сеопфатен моден водич

Mods додадете исклучително дебел слој на сложеност во веќе комплицирана игра.

Целта на оваа статија е да се срушат мод статистиките, начинот на работа на модовите и начинот на ефикасно одгледување на модови.

Бидете сигурни да ги видиш нашите Најдобри модови водичи за најдобри модови за индивидуални карактери.

Овој водич ќе ги разгледа следниве работи:

Од страна на Kaitco на Потомци на Империјата
Gaming-fans.com Високи Персонал Писател
Основи на Mod

Пред да се појави мода во играта, истите знаци секогаш ги имале истите статистики во истата брзина.

Секој што работи 7 * Gear 8 QGJ на ниво 80 ја има истата брзина, моќ, здравје, итн, бидејќи сите други работат 7 * Gear 8 QGJ на ниво 80. Модовите создаваат одредена диференцијација во рамките на истите ѕвезди, брзини и нивоа, и да се создаде таа диференцијација, модовите доаѓаат со различни статистики. Има толку многу различни статистики и комбинации на сите модови што сега е практично невозможно да се завршат со два идентични карактери.

Модовите се поделени во Точки, Нивоа, Бои, Форми, сетови, Примарна статистика, и Секундарна статистика.

Има 5 точки / реткости, 15 Нивоа, Бои / квалитети на 5, 6 форми, Модери на 8, Примарна статистика на 11, и 12 секундарна статистика достапен за модови, со што Mods е единствениот најкомплексен дел од Star Wars Galaxy of Heroes.

Секој карактер на Ниво 50 + може да има до индивидуални модови 6 во исто време (1 во секоја форма) и да го направи најголемиот дел од додадените модови што ги одделува играчите кои добро се одвиваат во Арената, Галактичката војна, Рации и територии битки и оние кои немој.

Кредитите се користат во текот на моддинг процесот, бидејќи тие се потребни за да се измери модовите, а исто така да се отстранат модовите од еден карактер за да се додаде на друг карактер.

Веб-страницата https://swgoh.gg е одличен извор во разгледувањето на применетите модови на вашиот список и е клучен сајт во обезбедувањето дека вашите тимови секогаш ги носат своите најдобри модови.

Следна: Точки / реткости и степени на ниво

Други страници:

Последно освежено: 11 / 1 / 2017