SWGoH 101 Мод Водич: Како да изберете добри модови

Како да изберете добри модови

Постојат повеќе парчиња за избор на добри модови:

Избирање на најдобрите модови

Карактерите се вршат најдобро со најдобрите модови доделени на нив. Сепак, секој карактер е различен и бара различни сетови и статистика. Бидете сигурни да ги разгледате индивидуални лидери на карактери за конкретни детали за кои модови најдобро функционираат за кои знаци.

Критична штета (Примероци: Чирут Имве, командант Лук Скајуокер, Дарт Мол)

 • Карактери кои се користат за да се направи најголема штета во битката
 • Карактери кои најверојатно ќе ја погодат многу тешко и, исто така, честопати ја погодија критичната штета

Моќност (Примероци: Пилот на TIE борец, царот Палпатин, Teebo)

 • Карактери кои предизвикуваат дебаги, како што се зашеметување, заштита од имунитет, блок на способности итн.
 • Карактери кои имаат способност да го намалат бројот на вртење
 • Потребна е голема моќност за да се обезбеди примена на дебаги
 • Потребна е и моќност за да се намали намалувањето на мерачот на вртежи, всушност, го намалувајте мерачот на вртежи кога сакате

Инает (Примероци: Рекс, Стариот Бен, Чевака)

 • Карактери кои треба да бидат способни да ги користат нивните способности често
 • Упорноста ја намалува веројатноста дека дебафот ќе се држи
 • Високата издржливост гарантира дека ликовите можат да ги користат нивните специјални напади кога е потребно

Критична шанса (Примероци: Ландо Калисијан, Езра Бриџер, Ејди Најт Енакин)

 • Карактери кои примаат бонуси кога постигнуваат повеќе критични хитови
 • Критичната шанса гарантира дека знаците што ја погодија тешко ќе ја погодат Критичната штета уште почесто

Забрза (Примероци: Големиот мајстор Јода, Гранд Адмирал Траун, ББ-8)

 • Карактери кои имаат посебни способности или напади кои се посакувани што е можно побрзо
 • Примери: Упорноста на мајсторот на Јода преку способноста за медијација на бој или способноста на Фраунт на Траун

здравје (Примероци: Бастила Шан, Шоретропер, Севиџ омраза)

 • Карактери кои имаат лековити способности, бидејќи многу лековити способности упатуваат на Макс здравство на ликот
 • Тенковите, кои се претеруваат и не се потсмеваат, имаат потреба од високо здравје за најголема преживување
 • Речиси сите ликови можат да добијат некоја корист од здравните модови, бидејќи повисокото здравство е изедначено за да преживее подолго во битките

Прекршок (Примероци: B2, Гар Саксон, Хера Синдула)

 • Карактери кои имаат пониска критична шанса
 • Карактери со пониска основа Брзина / li>
 • Карактери со посебни способности кои нудат повеќе влијателни дебавки и други ефекти од основниот напад

Одбрана (Примероци: Дарт Нихилус, Сонце Фак, Стариот Бен)

 • Тенковите и ликовите со статистики за оружје и отпор од среден опсег
 • Карактерите чија долговечност во битката е еднакво на поголемото користење на нивните моќни способности
Примарен избор по облик:

Плоштадите и Дијаманти:

 • Плоштадите и дијамантите имаат прелиминарни прекршоци и одбрана
 • Вториот за овие форми имаат најголемо значење, бидејќи нивните прелиминарни партии не се разликуваат

Кругови:

 • Вообичаено е подобро да се има примарен статус за заштита за кругови, а не за здравство
 • Примарните здравствени прагови се максимум на + 5.88% (+ 16% 6E), додека заштитата на примарните максимум на + 23.5% (+ 24% 6E)
 • 1 * Здравствени примарни кругови максимум на + 1.88% Здравство; Lvl 1 5 * Заштитните примарни кругови се уште се подобри со + 2.5% заштита
 • На пример, карактер со 5000 Health и заштита на 5000 ќе видат зголемување на основниот здравствен здравствен здравствен здравство до 5294 и да видат максимирано зголемување на примарен круг за заштита Заштита до 6175
 • Здравствената примарна вредност е вреднувана во однос на заштитата примарно во случаи кога комплетот на способности обезбедува сила од целокупното здравје, како и со Bastila Shan

Стрели:

 • Брзината е единствената важна за стрелките
 • Додека Crit Avoidance и точност може да ги користат, Speed ​​е убедливо подобар стат
 • Примарната заштита може да биде корисна за специфични тајните резервоари, и само во случаи каде што нема други основни стрелки за брзина
 • Прекршоците за прекршоци или за одбрана на стрелките можат да имаат вредност, но само во сценарија каде што е присутна брзина SECONDARY и претпочита повеќе преку + 12 Speed
 • Здравјето, одбегнувањето на крит и стрелките за точност треба да бидат продадени за кредити освен ако не се Tier 5A (5 * Gold) модови и имаат средно ниво 5 Speed ​​на ниво 1

Триаголници:

 • Критичната штета обично е најдобра примарна за триаголници
 • Повеќето знаци можат да имаат корист од примарната максимум + 36% критична штета
 • Резервоарите често можат да имаат корист од основниот триаголник за заштита
 • Критичната шанса може да биде корисна ако не се достапни ниту критични оштетувања, заштита или прекршоци
 • Додека одбраната има своја употреба, другите прахови се далеку повредни за триаголник
 • Прелиминарните препарати имаат мала корист, но бидејќи Триаголниците се најтешка форма за да се здобијат, корисно е да се задржат сите триаголници за да се комплетираат целосните модули

Преминува:

 • Најдобар примарен запис за крстови зависи од типот на карактерот
 • Карактери кои применуваат debuffs (Изложување, Daze, Издржливост надолу) бараат Потенцијација примарен крст
 • Резервоарите можат најмногу да ги користат заштитните или одбранбените права
 • Примарниот прекршок е корисен за Tier 5A модовите за целите на режење и за многу специфични карактери фокусирани на штета
 • Основниот крст на упорност може да биде од корист за ликовите кои не бараат многу потенција и се повеќе се фокусирани на издржливоста на дебагите
 • Прелиминарните здравствени прегледи може да се продаваат за кредити, освен ако не се користат за привремено пополнување на мод сет или се Tier 5A со секундарна брзина

Секундарна статистика селекција:

Со 12 можни секундарни статистики, еден мод може да заврши со која било од поединечните статистики и со тие статистики во рамките на било кој опсег. Во Примарна и секундарна статистика секција, се прикажани проценетите секундарни статистички максимуми.

Најважната секундарна статистика е брзината! Сите други секундарни бледи во важност кога се споредуваат со брзината.

Целокупниот успех во Star Wars Galaxy of Heroes доаѓа од способноста да се разликува "добар" мод од "лош" мод врз основа на неговата примарна и секундарна статистика.

1) Подесниот квадратен мод подолу напад го има следнава секундарна статистика:

 • + 36 прекршок
 • + Брзина 13
 • + 754 Здравје
 • + 1.94% Моќност

Второстепените за напад, здравје и потентност се многу просечни, но + 13 Speed ​​е одличен секундарен статус, што го прави ова добар мод. Со додадената моќност, овој мод најдобро ќе функционира на карактер кој се однесува на debuffs и обично има пониска критична шанса. Забелешка: Моделот е Напад, што значи дека се потребни три дополнителни нагодени мода за да се создаде поставениот бонус.

2) Подолу Компјутери во собата триаголник МО ја има следнава статистика:

 • + 36% Критична штета Основно
 • + 1.29% Одбрана
 • + 43 прекршок
 • + 1.87% Критична шанса
 • + 756 заштита

Иако овој триаголник има примарна штета, со пристоен прекршок и некоја прилично корисна заштита, овој триаголник нема секундарна брзина. Бидејќи модалитетот на триаголникот е редок и има примарна штета, не е сосема бескорисно, но вредноста е сериозно се намалува бидејќи нема брзина.

3) Подолу на стрелката поставена подолу Крит Штета има следнава статистика:

 • + 9.5% Основно за одбрана
 • + Брзина 8
 • + 5 одбрана
 • + 32 прекршок
 • + 0.37% Прекршок

Овој мод има секундарна брзина 8 Speed ​​која би била пристојна во која било друга форма, но ова е стрелка. А одбрана примарна на стрела е ужасен стат, особено во собата на модот Crit Damage. Покрај тоа, овој мод е израмнат до ниво 12 што значи дека + 8 Speed ​​е највисока што ќе ја видиме за секундарната брзина, дури и ако е изедначена на Level 15.

Додека модот има некои вредност со брзина 8, вредноста е сериозно намалена со одбраната примарна на стрелка, наместо брзина. Поставената штета на Крит исто така припаѓа на карактер кој бара поголема брзина од одбраната, со што модот на уште помала вредност.

4) Подолуниот круг за здравство ја има следнава статистика:

 • + 23.5% Заштита примарна
 • + 1393 заштита
 • + 0.71% Здравје
 • + Брзина 5
 • + 0.43% Прекршок

Додека Health% и Offense% даваат многу просечни зголемувања, модот сепак има малку вредност. + 1393 заштита додава убава количина на базата Заштита и + 5 Брзина е сеуште подобра од мод без секундарна брзина. Исто така, модот е Tier D (зелено) и може да се исече на повисоки Tiers, до 6E.

5) Погледнете ги подолу модовите:

 • Една од нив е Ниво 1, 4 * Греј (4E) Комплетна Компјутери
 • Една од нив е Ниво 15, 1 * Зелен (1D) Компјутери и триаголник со следниве множества:
  • + 1.88% Здравство примарно
  • + 28 прекршок
  • + 0.8% Заштита
  • + 0.75% Критична шанса
  • + Брзина 1

Кое е подобро? Ниту едно. И двата мода имаат крајно ограничена употреба и се подеднакво ужасни.

Моделот 1D на ниво 15 има само + 1 Speed ​​и неговите примарни и други секундарни се толку ниски што воопшто не вреди да се доделуваат.

Од друга страна, моделот 4E треба да биде целосно надграден за да види кој било од неговите секундарни. Овој мод може завршуваат со секундарна брзина, но бидејќи брзината моментално не се прикажува, на макс Средно брзина е + 5. Истражувањата во модовите покажаа дека има помалку од 6% шанса сивиот мод да заврши со секундарна брзина.

Дополнително, моделот 4E секогаш ќе остане мод на 4E ниво. Не постои сегашниот метод за зголемување на 4 * модот во модел 5 * и нема начин да се пресече модел 4E во повисок степен (4D, 4C, итн.).

Разбирањето на вредноста на модовите преку разгледување на достапните статистики е клучот за да се обезбеди дека ликовите на играчот се најдобро модифицирани.

Микс и натпревар:

Како што беше дискутирано во Mod Sets дел, создавајќи вредни множества е речиси исто толку важно како и наоѓање на вистински секундарни.

Три пара здравствени модови може да обезбедат ~ 30% бонус во здравството (10% + 10% + 10%), но дури и + 30% off база на лик Здравјето не е толку многу во споредба со сите зголемувања на располагање. Наместо три групи на здравствени модови, би било подобро да се вклучат еден сет на здравствени модови, еден сет на модификации Potency и еден сет на Tenacity модови.

Наместо зголемување на 30% во само здравство, размената ќе биде + 15% Potency и + 20% Упорност, што создава повеќе заоблен карактер.

Мода со четири крит штети обезбедуваат + 30% Крит Штета, а додаден пар Крит шанса модови дава + 8% екстра крит шанса, која обично ја помага фреквенцијата дека + 30% Крит Штета се применува.

Понекогаш еден мод сет може да биде повеќе обилен од друг. Често е подобро да се применат дури и два мода за здравство со четири мода за критика за штети или брзина отколку да се користат само еден сет. Тоа, рече, во некои случаи, има целосно несогласување mods може да биде корисно кога сите модови имаат многу висока брзина секундарни.

Следна: Земјоделство Брзи совети

Други страници:

Последно освежено: 9 / 26 / 18