SWGoH 101 Мод Водич: Mod земјоделство

Мод земјоделство

Модовите може да се стекнат со Mod Battles, Mod предизвици и Mod Store. Сите играчи мора прво да започнат со Mod Battles областа на играта која се отвора на Ниво 50.

Mod Battles и предизвици користат Mod Energy за секоја битка и сите ликови во списокот можат да се користат за борба против секоја битка. Секоја фаза на Mod Battles се однесува на различен мод сет.

 • Фаза 1 - Здравје
 • Фаза 2 - одбрана
 • Фаза 3 - Критична штета
 • Фаза 4 - Критична шанса
 • Фаза 5 - издржливост
 • Фаза 6 - напад
 • Фаза 7 - Моќност
 • Фаза 8 - Брзина
 • Фаза 9 - спасување на сечење на мод

Областа Мод битки им овозможува на играчите да почнат да добиваат модови во различни множества во 1 * или 2 * и завршување на Mod Battles Фаза 3 е потребна за да ги отклучи Мод Предизвиците. Стадиум 9 Mod битки не обезбедуваат модови, но наместо Res се задржува спасување.

Може да биде примамливо да ги модификува модовите од Mod Battles бидејќи Mod Battles им дозволува на играчите да одберат специфичен сет и форма. НЕ СТРАНИТЕ! Заврши ги сите битки од првите 8 фази на Mod Battles за да ги отклучите сите предизвици на Mod, а потоа, само да ги направите Мод предизвиците потоа. Модовите треба само да се одгледува од Мод Предизвиците.

По завршувањето на првите три фази на Mod Battles, Мод Предизвиците ќе се отклучат со првите мода предизвици: Здравје, одбрана и критична штета. Штом сите фази на Мод битки ќе бидат завршени, ќе се отворат останатите предизвици. Мод предизвици секој има три нивоа кои секој може да се заврши до до 3 *. Мод Магазин исто така ќе се отвори по завршувањето на првите три фази на Mod Battles.

Група I од Мод Предизвиците нудат 3 * модови во која било можна форма и боја. Група II нуди 3 * и 4 * модови, и Група III нуди 3 *, 4 *, или 5 *. Модовите секогаш треба да се одгледуваат / симнуваат од највисокото предизвикувачко ниво кое е на располагање за да даде најдобра опција за постигнување на 5 * модовите.

Група I на Мод Предизвиците бараат најмалку три знака во 3 * секој. Група II бара четири знаци на 4 * секој и Група III бара пет знаци на 5 * секој.
Моделите не се третираат подеднакво:

Моќност поставени модови се еден од највредните сетови во играта.

 • Повисоката јачина ја зголемува веројатноста дека карактер кој се однесува на debuffs (способност блок, Daze, итн) ќе биде во можност да се добие оние debuffs да се држи до непријатели
 • Посилна потентност, исто така, се однесува на способноста на ликот да се отстрани мерачот на вртежи како што е наведено во комплет за способност

Критична штета (Крит браната или ЦД) и Прекршок mods, исто така, се исклучително вредни.

 • Мода со четири крит браната може да го зголеми оштетувањето на основниот крит од 150% до 180% што обезбедува еден од највисоките директни засилувања во играта
 • Сепак, модрите на Крит браната припаѓаат на ликови со многу висока критична шанса, или модовите треба да се комбинираат со Крит шанса поставена за да се осигура веројатноста за критичен удар
 • Мода со четири прекршоци може да ја зголемат основната физичка штета од страна на 15% сами по себе, што значи дека при секој напад што ќе се случи, нормален или критичен удар, вкупната штета е зголемена
 • Мод на прекршок може да се искористи за речиси секој карактер за да се осигури дека штетата е максимизирана
 • Забелешка: Пред-Mods 2.0 Update, Crit Dam беше генерално покорисен и обезбеди повеќе штета отколку напад, но Post-Mods 2.0 Update, Offense обезбедува најдобра целокупна штета. Ова е разгледано подетално во делот Крит Штета против Нападот.

Тенканство и Критична шанса Модерите на поставени модови (Crit Chance или CC) може да имаат корист и да бидат подобри од вообичаените карактери без модови, но бонусите што ги даваат не се секогаш моќни како напад или потенција и се многу зависни од комплетната способност.

Забрза е повеќе збунувачки модел, иако директно влијае на статијата.

 • Како што беше дискутирано во Брзина, ака Светиот Грал, Брзината е најважниот карактер
 • Нагодувањата за брзина не нудат поголем дел од зголемувањето како стрелка на кој било сет со примарна брзина или некои од секундарните секундарни брзини
 • Нагодената брзина бара 4 мода да даде максимален бонус од + 10% Брзина
  • Тоа зголемување на 10% се заснова на исклучен карактер база Брзина само од нивото на целосна брзина.
  • Карактерот со најбрза база брзина (при максимална брзина и ниво) е TIE Fighter Pilot (TFP) во 182.
  • Ако TFP е даден 4 Брзина поставени модови, максималната брзина што може да ја добие е + 17 од тој мод.
  • Процентите на базната стапка се зголемуваат само од нивоата на целосна степен на пренос, така што само брзината на TFP од Gear 1-11 се смета дури и ако неговата целосна база брзина е 182 со Gear 12 опрема.
 • Брзината на + 17 може да се постигне со единствен 1 * стрелка со примарна брзина и повеќе од + 17 може лесно да се постигне со секундарни брзини на другите модни форми.
 • Брзината на 17 добиена од 4 Speed ​​поставени модови значи дека карактерот како TFP нема да може да добива други подобри бонуси како што се Offense или Potency, кои се високо ценети за TFP.

здравје е најосновниот модел и нуди директен поттик во здравјето на карактерот, но откако ќе станат достапни други модули, здравствените модови не треба да бидат фокус.

Одбрана mods може да изгледаат повеќе збунети, бидејќи нема специфични статии наречени "одбрана" во табуларните ставки во играта, но генерално одбраната е оценета во однос на здравјето.

 • Одбраната ја намалува штетата што ја земаат од секој напад, на пример, напад што доаѓа кога 10,000 е намален на 9,000 ако ликот има 10% Armor (погоден од одбраната).
 • Одбраната влијае и на здравјето и заштитата, така што карактерите завршуваат со земање целокупната помала штета од секој напад, додека здравството може само да го зголеми вкупното достапно здравје.
 • Завршувањето на Tier III модел на одбраната на 3 * ќе отвори повеќе модови во Mod Store

Магазинот Mod:

Модовите може да се купат во Mod Store по завршувањето на првите три фази на Mod Battles. Како и другите продавници во играта, Mod Store освежува еднаш на секои 6 часови, но за разлика од другите продавници, Mod Store може рачно да се освежи само за 15 кристали, наместо 50 кристали.

Мод Продавницата нуди модови во било која реткост или квалитет и модовите се достапни за кредити и за градежни материјали (бродови кредити). Не постои разлика помеѓу модовите достапни за кредитни верзии. Испраќа кредити, надвор од изворот на валутата. Додека спорадични кредитни Heists се достапни за снабдување нагоре од 10 милион кредити во исто време, ништо слично не постои за бродови кредити, така што валутата е генерално поретка и треба да се троши поконзервативно.

Кога купувате модови, постојат неколку опции:

 • Модули за нарачки за купување кои сè уште не се отклучени
 • Набавка на модови кои имаат пожелно примарна или секундарна статистика

Најдобрите модови за купување се "обоени" модови каде секундарната брзина е веќе наведена. Грејните модели треба ретко да се купат, ако воопшто. Единствениот добар сив мод за купување е форма со стрелка со Примарната брзина.

Како што е наведено во Мода нивоа и Бои секции, обоен / не-сив мод со секундарно прикажување на брзината е најдобриот мод за купување / купување, бидејќи само оние модови имаат можност за зголемување на секундарната брзина.

На пример, Зелен мод (Група Д) со секундарното прикажување на брзината ќе има шанса за зголемување на брзината кога ќе се надгради модот на ниво 12, а останатите секундарни се прикажани. Златниот мод со брзина која покажува како било која од четирите секунтери има шанса да се зголеми брзината на нивоата 3, 6, 9 и 12. Мод со злато со + 5 Брзината може да се зголеми четирипати и може да стане + 20 Брзина или повисока.

Забележете, сепак, дека ова зголемување не е секогаш гарантирано. Постои можност дека дури и златниот мод со прикажување на брзината би можел да ги зголеми сите други секундарни и секундарната брзина би можела да остане иста.

Брзина остана на + 5. Д'о!

Сето ова покрај, додека е сив 5 * мод со нула секундарни вредности може gain + 5 Брзина во одреден момент како што е израмнето, секундарната брзина нема шанса воопшто да се зголеми. Во многу, многу случаи, сивите модови ќе добијат било кој друг секундарен статус освен брзината, што може да биде фрустрирачки.

Мод предизвици во 3 *

Пред Мод 2.0 Ажурирање, секој мод сет бара специфична фракција за да се завршат предизвикувачките битки. Со Mods 2.0 Update, сепак, повеќе не е потребно да се фати непотребна или несакана фракција само за да се фати специфичен мод во собата од неговиот предизвик.

И покрај сето ова, пополнувањето на секоја од предизвикувачките битки во 3 * е клучно за земјоделските модови брзо и постојат некои општи податоци за карактери кои се неопходни за да се обезбеди завршување на секоја битка при првиот обид:

 • 7 * знаци
 • Ниво 70
 • Ниво на способност 6
 • Менувач 7

Белешки:

 • Има многу RNG вклучени во предизвиците, така што е можно да се завршат сите предизвици со помалку од погоре
 • Има малку за никаква предност на земјоделските модови од предизвиците на помалку од Група III
 • Група III е единственото место за земјоделство 5 * mods и 5 * модовите секогаш ги даваат најдобрите статистики
 • Идеален тим на 3 * Tier III предизвици: 7 * G8 Lvl 80 Феникс (Хера, Езра, Зеб, Канан и Чоппер)

Следна: Водич за отсекување на Mod

Други страници:

Последно освежено: 9 / 26 / 18