SWGoH 101 Мод Водич: Форми

Форми

Модови може да дојде во било која од шесте облици:

Облик Заедничко име Иконата
предавател Плоштад
процесор дијамант
Податоци-автобус Круг
Приемник Arrow
Holo-Array Триаголник
мултиплексер Крст / плус

Формите на мода стануваат важни при утврдувањето на примарните статистики достапни за секој мод.
* Единствени прелиминарни нагласи
(Макс статистика се наведени само за 5 * модови)

 • Квадратни модови само има напад% основно, максирање на 5.88% прекршок
 • Дијамантски модови само за одбрана% основно, максирање на 11.75% одбрана
 • Кружни модови може да имаат или заштита% (23.5% Заштита) или Здравство% (5.88% Health) пралиња
 • Модови со стрелки може да има кое било од следните седум пратеници:
  • Напад% (5.88% Напад)
  • Одбрана% (11.75% одбрана)
  • Здравје% (5.88% здравство)
  • Заштита% (23.5% Заштита)
  • Забрза (+ Брзина 30)
  • точност (Точност од 12%)
  • Критички избегнување (24% Избегнување на критичност)
 • Триаголни модови може да има било кој од следните шест прелиминарни избори:
  • Напад% (5.88% Напад)
  • Одбрана% (11.75% одбрана)
  • Здравје% (5.88% здравство)
  • Заштита% (23.5% Заштита)
  • Критична шанса% (12% критична шанса)
  • Критична штета% (36% критична штета)
 • Крос-модови може да има било кој од следните шест прелиминарни избори:
  • Напад% (5.88% Напад)
  • Одбрана% (11.75% одбрана)
  • Здравје% (5.88% здравство)
  • Заштита% (23.5% Заштита)
  • Потенција% (24% потентност)
  • Издржливост% (24% упорност) 
Горенаведените информации значи дека a Брзиот примарен стат само ќе се појави на формата стрелка, и исто така, а Примарната состојба на критична штета само што ќе се појави на формата на триаголникот.

Mods сега паѓаат од предизвиците со стапка на пад на 100%, што значи дека секој пат кога мод предизвикот е завршен, постои шанса 100% за мод што се појавува во рамките на наградите. Тоа, рече, модните форми не паѓаат со еднаква стапка. Како истражуван од / u / maro2194 на Reddit, процентот на стапката на пад на модот покажуваат дека најчестите мод форми да се појави се квадрати и дијаманти, а тоа се двете форми каде што прелиминарните се секогаш ќе бидат прекршоци или одбрана, соодветно. Најреткиот мод форми се триаголници и стрели, кои се исто така најважни.

Следна: Mod Sets

Други страници:

Последно освежено: 11 / 3 / 2017

GTranslate Please upgrade your plan for SSL support!