SWGoH 101 Мод Водич: Брзина, ака Светиот Грал

Брзина, ака Светиот Грал

Како што е разгледано во Разбирање на статистика на Mod секцијата, статијата Speed ​​(Брзина) ја одредува стапката на која знаците можат да го следат следниот ред. Колку е поголема брзината, толку побрзо ликот, и побрзо карактерот, толку повеќе напади и способности може да се користат во битка. Брзината е единствениот најважен стат во рамките на целата игра и брз тим често значи разлика помеѓу победа и загуба во која било битка.

Со брзина како најважен стат, користејќи ги модовите со прелиминарните брзини и секундарните точки, фокусната точка на сите управување со модот.
Брзина како примарна:

Како што беше дискутирано во Мод форми секција, брзината ќе се појави само како примарна статија на формата стрелка. Ниту една друга форма, без оглед на точки, бои или нивоа, некогаш ќе ја види брзината како примарната состојба. Ова го прави стекнување на мод Arrow со основна брзина која е една од највисоките цели во земјоделските модови.

Примарната статистика брзина е исклучително важна поради големите засилувања што се обезбедуваат со реткост, боја или ниво.

реткост Макс брзина во Lvl 15
+ 17
•• + 19
••• + 21
•••• + 26
••••• + 30

Највисокиот секундарен број на секундарни стапки снимен во играта е + 27 Speed, а брзината што е висока е исклучително ретка. Повеќето играчи се многу среќни да се здобијат со само неколку модови со секундарни брзини во опсегот на брзина 15-20. Многу играчи никогаш не можат да добијат мода со секундарни брзини во 20s, а помалку ќе ги исполнуваат дури и играчите со 27 Speed.

А 4 * стрелката за брзина на ниво 15, сепак, автоматски има брзина 26 и 5 * брзина стрелка има + 30 брзина. Единствена 5 * Брзина стрелка обезбедува повеќе Брзина од дури и најбрзо, најретките брзини секундарства на располагање! А 1 * Брзина стрелка, исто така, обезбедува повеќе брзина од мнозинството на сите други секундарни брзини, како и.

на огромното мнозинство на карактери кои се користат во битките за Арена, Галактичка војна, рации итн. треба да вклучи стрелка со брзина, дури и ако тоа е само 1 * со брзина 17.Брзина и вртежен метар:

Целосно сфаќање на статистиката Брзина е важно да се разбере зошто тоа е најважниот стат.

Да речеме дека две екипи имаат ист состав на Luminara-L, Qui-Gon Jinn, ST Han, Lando и Rey. Во истата брзина, ѕвездите и нивоата, персоналот на Rey од двата тима ќе ја видат основата Speed ​​at 164 и, без модови, AI на битката случајно ќе избере дали Rey на Team A или Team B ќе оди прв.

Меѓутоа, ако Реј на тимот А има дури и стрела со брзина 1 * и Rey на тимот Б, тимот Реј A ќе има 181 брзина наспроти брзина 164 на екипата Б. Реј од екипата А ќе се обиде да ги искористи сите напади. Со само вклучување дури и со 1 * стрелка со брзина, Rey од Team A сега се движи многу побрзо и побрзо може да ги нападне ликовите на тимот Б.

Сега, замислете дека Rey од Team A има 5 * стрелка со брзина на ниво 15 од кој било мод сет. Основа на Rey Брзината на 164 станува 194 од само еден мод. Ако Реј Тим А има пет други модови со само + 5 Брзина секундарен едни на други мода, Rey's Speed ​​оди од 164 до 30 + 5 + 5 + 5 + 5 + 5 или 219 Брзина. Rey на Team A ќе има пресвртник (TM) кој ќе го помести ~ 33.5% побрзо од Rej на Team B. Два знаци со иста опрема, ѕвезди, нивоа и комплети на способности вршат на сосема поинакви начини откако Speed ​​се прилагодува преку модови.

Следна: Мод земјоделство

Други страници:

Последно освежено: 11 / 3 / 2017