SWGoH 101 Мод Водич: Разбирање на статистика на Mod

Разбирање на статистика на Mod

Постојат статистики за 15 дека модовите можат да влијаат. Разбирањето на тоа што секоја од статистиките го прави е клучот за избор на најдобрите за вашите ликови.

Постојат два "типови" на статистики кои модовите влијаат на: директна и индиректни Статистика. Директна статистика се оние кои можат да бидат конкретно насочени и променети. Модовите применети за Директна статистика покажуваат специфично зголемување или намалување во видливите статистики на ликот. Индиректна статистика се оние кои работат "зад сцената" и не конкретно целни ниту една област од статистиката на ликот. Индиректната статистика исто така е многу потешка за објаснување и атрибуција на модната вредност.

Директна статистика

точност се однесува на Физичката Точност за карактер, што значи способност на ликот да го игнорира Dodge / Evasion. На пример, Кога се борите против карактер како грофот Дуку или Луминира Ундули, кој честопати може да напаѓа Доџ, поголема точност ја зголемува веројатноста за слетување на нападот, наместо да го прими Доџ.

 • Позитивни:
 • Помага да се обезбеди дека нападите ќе слетаат
 • Нејверс прекумерна Dodge во Арена
 • Конс:
 • Се појавува само како примарен стат на стрелките
 • 12% Точноста честопати не е доволна за да ги одврати високите карактери

Критички избегнување се однесува на Физички Критички Избегнување, што значи способност на ликот да се намали можноста дека нападот ќе биде критичен напад. На пример, кога се борите против карактер како што се "Веџ Антилес" или "Ландо Карисиан", кои имаат многу висока критична шанса и критична штета, повисокиот критичен одбегнување ја намалува веројатноста дека нападот ќе слета со критична штета и ќе ја зголеми веројатноста нападот да биде редовен напад со нормално оштетување.

 • Позитивни:
 • Ослабува потенцијал за високи карактери за оштетување на Крит
 • Макс во 24%, еден од највисоките проценти
 • Конс:
 • Се појавува само како примарен стат на стрелките
 • Многу "RNG" зависни и нема да функционираат добро против последователни хитови за критната штета
Критична шанса се однесува на физичка критична шанса, што значи способност на карактерот да приземјува напад како критична штета. На пример, кога користите лик како Клин, кој има висока критична штета, толку е поголем процентот на критична шанса, толку е поголема веројатноста дека секој напад ќе слета како критична штета, наспроти редовната штета.

 • Позитивни:
 • Помага да се осигура дека ликовите почесто ќе ја погодат Крит Штета
 • Достапни како основно и секундарно
 • Конс:
 • Бескорисни статии за знаци кои немаат висока криза штета
 • Макс на + 12% како основно, и на друг начин обезбедува многу мали зголемувања

Критична штета се однесува на статистиката за физичка штета и укажува на тоа колку штета е направена кога нападот е обележан како критичен. На пример, карактер со физичка штета на 2500 кој има + критична штета на 31.5% ќе погоди со оштетување на 3287.5 (787.5 + 2500) за критичен удар.

 • Позитивни:
 • Една од најдобрите севкупни статистики во играта
 • Максимизира штета на огромното мнозинство на знаци
 • Конс:
 • Намалена употреба на карактери како што е императорот Палпатин или Мајка Талзин кои имаат многу ниска основа за критична шанса и често не вршат критична штета
 • Достапно само како примарен запис за триаголници

здравје и Здравје% се однесуваат на статијата за здравство и упатуваат колку штета може да се случи пред да умре. Кога карактерот Health достигне нула, ликот умира во играта и не може да се користи во битката, освен ако не се оживее. На пример, лик со 10,000 Health ќе преживее во битка, во повеќето случаи, многу подолго од карактерот со 5,000 Health. Здравјето е рамниот дел, додека Health% ја зголемува основната стапка според наведениот процент.

 • Позитивни:
 • Достапен како примарен за 4 / 6 форми
 • Одлична помош за подобрување на издржливоста на карактерот, особено пред Gear 7
 • Конс:
 • Макс како примарен статис на 5.88%, еден од најниските се зголемува
 • Стрмни пад на корисноста откако знаците ќе добијат заштита на G7

Моќност се однесува на Stat Potency и се однесува на способноста на карактерот да применува штетен ефект (Debuff). Колку е поголема Моќта, толку е поголема веројатноста дека еден лик ќе слета на дебаланс. На пример, карактер како TIE Fighter Pilot, кој може да примени многу различни дебафни, ќе можат да ги применуваат сите негови достапни дебафни почесто со поголема потентност.

 • Позитивни:
 • Достапен и како основно, така и секундарно
 • Може да креира одлични статични зголемувања преку дури и 1-2 * мод сетови и на ниско ниво
 • Конс:
 • Достапно само како примарната форма на крстот
 • Мод предизвик бара специфични фракции што е потешко за поновите играчи да постигнат

заштита и Заштита% се однесуваат на статијата за заштита и упатуваат колку штета може да се случи пред да се појави здравјето пред да почне да се распаѓа. Откако заштитата ќе достигне нула, штетата ќе се однесува на здравјето на ликот, иако некои ликови се способни да ја игнорираат заштитата и директно да го оштетат здравјето. На пример, карактер со висока заштита ќе преживее подолго во битка отколку лик со ниска или без заштита, но здравството сè уште е она што одредува дали ликот се уште може да се бори или ако ликот умрел. Заштита е рамен, додека Заштита% ја зголемува основната стапка по наведениот процент.

 • Позитивни:
 • Макс во 23.5% заштита, еден од најголемите зголемувања
 • Достапен како примарен за 4 / 6 форми
 • Конс:
 • Отценети од други достапни статистики
 • Нема посебни модови за заштита само

Забрза се однесува на статијата Брзина и референцира колку брзо карактерот добива возврат. Колку е поголема брзината, толку повеќе се врти ликот и побрзо карактерот може да нападне или примени штета на непријателите. Брзината е секогаш основната состојба како мод, што значи дека "точките" се применуваат на основната брзина. Брзината е само процент во бонусот за поставен мод Speed, а сепак, зголемувањето на процентите се применува на основната брзина само.

 • Позитивни:
 • Го зголемува единствениот најважен стат во играта
 • Достапно како основно и средно
 • Конс:
 • Потребна е фракција карактери на 5 за отклучување на предизвиците
 • Моделот со четири брзини на ниво на 15 обезбедува само максимум + брзина 17

Инает се однесува на статичноста и препораки за тоа колку карактерот може да ги избегне штетните ефекти (дебаф). Колку е поголема тенкоста, толку е помала веројатноста дека ликот ќе страда од дебаланс. На пример, карактер како Biggs Darklighter треба да ја користи неговата Специјална способност често и повисоко Tenacity му помага да избегне страдање од дебафи, како што е блокот на способности, што ќе го спречи да ја користи неговата специјална способност.

 • Позитивни:
 • Потребно е само 2 модовите да ги комплетираат поставувањата
 • Потребната фракција е обилна и лесно се постигнува
 • Конс:
 • Често дури и издржливост високо како + 40% не е доволно за да ги одбрани дебатите на моќните ликови
 • Често се оценува како основно и средно

Индиректна статистика

Одбрана и Одбрана% индиректно влијаат на стативот на оружјето. Одбраната, генерално, го намалува износот на штетата добиена од напад. На пример, ако непријателски напади со оштетување на 2000, толку е поголем рејтингот на одбраната, толку помалку штета ќе важи за нападниот карактер. Одбраната е рамен, додека одбраната% ја зголемува основната стапка по наведениот процент.

 • Позитивни:
 • Зголемува севкупната премостливост на ликовите, особено тенковите
 • Потребната фракција е лесно постигната
 • Конс:
 • Комплексна статистика која индиректно влијае врз повеќекратните "немодабилни" статистики
 • Надвор од многу други статистики

Прекршок и Прекршок% индиректно влијаат врз статистиките за физичка и посебна штета. Нападот, генерално, го зголемува износот на целокупната штета што се применува од нападот. На пример, колку е поголем рејтингот на прекршок, толку е поголема физичката и специјалната штета во основниот или специјалниот напад. Прекршокот е рамниот запис додека Нападот% го зголемува основниот стат по наведениот процент.

 • Позитивни:
 • Може да дозволи можност за ниски удирања да ја погодат потешко
 • Може да биде корисно за знаци кои доставуваат само специјална штета
 • Конс:
 • Потребна е една од најспецифичните и фракции со потешкотии во фарма
 • Надвор од многу други статистики

Следна: Брзина, ака Светиот Грал

Други страници:

Последно освежено: 11 / 3 / 2017