SWGoH 101: Победнички уметник на воениот настан

Победата на артистот на воените легендарни настани

Големиот адмирал Траун е еден од најдобрите ликови во целата игра. Од неговото раководство, неговиот уникатен Ebb и Flow, неговиот пресврт и специјално зголемување на заштитата, како и неговиот монструозно ефикасен напад на Фрактура, Thrawn се вклопува во речиси секој тим и е дел од Арена мета од неговото воведување. Надвор од Арена, Thrawn е клучна во Pit Raid, HAAT, а сега херојски STR.

А чувствувате карактер како Thrawn заслужува супериорен настан. Тоа, рече, Thrawn's Artist of War легендарниот настан сериозно ќе ги тестира секој играч кој сака Thrawn во 7 *.

Овој водич има за цел да ги разбие потребните знаци, потребната опрема, спецификите на битките и деталите за тоа како RNG фактор во настанот.

TL; ДР:

Иако е препорачливо играчите кои сакаат да го поминат овој настан да прочитаат преку целосниот водич за да ги разберат најдобрите начини да го поразат, постојат неколку општи совети:

  • Менувачот 8 е апсолутен минимум. Завршувањето со G7 е сериозно атипично.
  • Фаза 4 Убиечка наредба: Смртник Тројан 1, Смртник Тројан 2, Штурмтропер, Штурмропер командант 1, Штурмропер командант 2, Thrawn
  • Настанот е целосно зависен од RNG. План за многу обиди.

Од страна на Kaitco на Потомци на Империјата
Gaming-fans.com Високи Персонал Писател




Карактерите

Настанот на уметникот на војна бара Феникс карактери и, иако има вкупно шест членови на фракцијата, најдобриот тим за настанот е: Хера-олово, Канан, Зеб, Езра и Чоппер.

Сабине е еден од посилните членови на фракцијата Феникс, но за целите на овој настан, апсолутно се потребни Chopper и Ezra, додека Канан и Зеб треба да се сметаат за потребни. Хера е единствениот Феникс олово; без водство на Хера, Фениксската ескадрила нема да функционира.

The Gear

Најдобар (и најмалку фрустрирачки) метод за завршување на настанот "Уметникот на војна" е преку користење на тим од пет членови на 7 * Gear 10 + Phoenix Squadron со сите Единствени способности и Омега ниво и водство на Hera во Омега.

Меѓутоа, потребата за обработка на Феникс многу од високо ниво и тешко е да се постигне степен на пренос на секој член над Gear 8. Главно, неколку полни парчиња опрема што се извадени од високо ниво на LS / DS јазли или рации, како што се Carbanti, Stun Guns, Stun манжетни, холо проектори, шприцеви и Droid Callers. Додека на сите ликови на крајот им се потребни истите парчиња, неколку ликови надвор од Феникс бараат исти количини на секое парче, ниту пак бараат мултипли на толку ниско ниво како Gear 8.

Високото ниво на брзина се движи низ целиот 5 Феникс од G7 до G10:
Вкупно Опис
350 A / KT Stun пиштол прототип
100 Arakyd Droid Caller Salvage
50 BioTech имплант прототип
750 Сензор на сензорот Carbanti
200 CEC Fusion Furnace Salvage
40 Чедак Комлинк прототип
500 Chiewab хипо шприцова спасување
350 Czerka Stun мафта спасување
250 Нубиан дизајн Техника спасување
150 Нубијански безбедносен скенер спасување
240 Сиенар Холо проектор
80 SoroSuub тастатура
60 Zaltin Bacta гел прототип


Дури и со членовите на тимот 7 * G10 Феникс, настанот сѐ уште ќе биде многу тешко за време и ќе го совлада соодветно. И покрај сето ова, не е неопходно да се користат знаци на Gear 10, 11 или 12, а настанот на уметникот на војна може да се заврши со 7 * G8 членови на Феникс тимот ... со МНОГУ на трпение.

Понатамошно распаѓање на Феникс на G8, G9 и G10 е достапна тука. На кратко, пренесувањето на Феникс до G10 + за да се намалат некои од RNG потребни за настанот ќе бара колку планирање на пациентот како да се напојува преку настанот само на Gear 8 за сите Феникс.

Следна: Битките