SWGoH 101: Ранкор Соло - Најдобри Рајадни Тони и Зошто

Додека фрлањето 100 Gear 11 карактери во различните фази на Херојскиот Ренкор на крајот би можело да ја заврши ранг, постојат некои ликови кои работат исклучително добро против Rancor и треба да се користат над сите други. Целта со soloing на херојски напад е да се заврши целосна рација со само еден тим на 3-5 карактери.

Препорачани чаеви:

 • Vader - Зета олово; Менувач 11 +
 • Jyn - Gear 11 +; максимум способности, но не е потребна зета
 • QGJ - Менувач 11 +; максимум способности, но не е потребна зета
 • TFP - Менувач 11 +; максимум способности
 • Teebo - Менувач 9 +; максимум способности
 • Ewok Elder - Gear 9 +; максимум способности
 • Phasma - Gear 10 +; максимум способности, но не е потребна зета
 • CLS - опрема 11 +; максимум способности; zetas за тоа ги поврзува сите работи и учи за контрола
 • Клин - Менувач 11 +; максимум способности
 • Biggs - Gear 11 +; максимум способности
Зошто работат различни тонови:


zVader - способноста на Водоводџии Вдлабочувајќи се од страв, кога еднаш зета, им дава себеси и сите ликови на Сит или Империја под него 50% шанса да го отстрани 20% пресвртникот на секој чекор. Вејдер, исто така, се однесува на Оштетувањата во текот на денот (DoTs) преку неговата сила за кршење на посебни способности кои континуирано се собираат и повторно се применуваат дури и откако истекуваат. Добивањето на 20 + DoTs на капитен / rancor значи огромна штета откако ќе се користи Специјалната способност на Vader's Culling Blade. Моќноста треба да биде над 60% за да го искористи најдоброто од Вейдер во нападот.

Teebo + Ewok Elder - Teebo, кога е под Stealth buff, може да го отстрани целиот пресврт на неговата основна способност. Неговиот специјален (Ewok Scramble Tactics) му овозможува да остане под Стелт три пати, а неговата способност за Лидер (Guerilla Warfare) речиси гарантира дека тој постојано е под Стелт. Другата Специјална (Донеси Ниска) Teebo може исто така да Dispel, како и да го отстрани 60% turnmeter, што може да биде многу корисно во фазата 1 ако некој од странските чувари се потсмева. Ewok Elder дава и добива дополнителен мерач со Teebo. Старецот исто така може да ги излечи и да ги исчисти Debuffs и да ги оживее тоновите кога работите ќе почнат да се појавуваат за време на рацијата. Teebo треба да има потентност над 65% или повисока, иако ова лесно може да се постигне со 6 Potency поставени модови со било кој квалитет на точка.

Qui-Гон Џин - QGJ има 65% шанса да го отстрани 30% пресврт метар на неговата Основна способност секој чекор. QGJ, исто така, како способност да се распадне на неговата Специјална способност (Скршен удар), што го прави одличен за користење, особено во Фаза 1 каде што погрчащата страна стража може да му дозволи на капетанот да потрае неколку кривини. Помош QGJ за прв Специјален (хармоничен напад) треба да се користи само за да се примени масовно оштетување од навредливоста само кога вратата е долунаведена. QGJ треба да биде модификуван добро со секундарни со голема брзина и со потентност над 65%.

Клин + Бигс - Еден од најдобрите дуои во играта, "Вигс" може да нанесе екстремно голема количина на штета во само еден пресврт од "Друг-во-оружје Специјал" на Бигс, кој му овозможува да се заедно со Клин и трета игра за да нападне одеднаш. Кога се поврзува со Stealthed Teebo или друг дилер со голема штета, мерачот за пресврт може да се отстрани или може да се примени само значителна штета. Клин и Бигс треба да имаат мода за критична штета, како и секундарни секундарни забрзувања, претпочитано над 170 Speed.

Jyn Erso - Второто Специјално (Truncheon Strike) на Jyn може да го отстрани целиот пресврт метар од непријателот, а Специјалниот е на краток краен рок на 2-пресврт, така што може да се користи често. Клучот е за време на употреба на нејзиниот Truncheon штрајк во случаи кога други отстранување метар отстранување не успеа против капетанот / rancor. Jyn исто така може да ја укине нејзината прва Специјална (Бунтовнички контранапад), за да му овозможи на 100% turnmeter да дозволи, а кога работи со други бунтовници, Jyn, исто така, може да ги оживее паднатите toons во случај работите да тргнат наопаку за време на рацијата. Jyn има потреба од голема потентност и секундарни вредности со голема брзина.

Пилот-пилот на ТИЕ - TFP, освен што има многу висока база на брзина и високо оштетување, исто така важи
Издржливост надолу (основно), блок на способности (TIE штрајк) и Buff Immunity (TIE штрајк). Додека Способноста Блок и Баф Имунитет прават малку конкретно против Ренкор, тие се непроценливи за Фаза 1 во одржувањето на страничните чувари да се потсмеваат или да се здобијат со баффи од капетанот. Издржливоста надолу е клучот Дебаф кој се користи во целосната рација. TFP има потреба од 4 Crit Dam брани со секундарни вредности со голема брзина, основна стрелка за брзина, 2 Potency модови и примарен крст за најголема корисност.

Капетан Фасма - Phasma може да аплицира Defense Down на нејзиниот Басил, што ќе ја зголеми веројатноста дека другите Debuffs ќе се држат до капетанот / rancor и таа исто така може да ја примени Speed ​​Down на нејзината Специјална (Fusillade). Она што му дава на Phasma предност во нападот, сепак, е нејзиниот Victory March Special, кој дава 50% Turn Meter за целиот тим. Добивањето на мерачот на вртење може да се покаже од витално значење во ситуации каде што RNG го спречува отстранувањето на ТМ на последователни промени. Победа март треба да биде темпиран за употреба само во сценарија каде што дополнителен пресврт може да значи разликата помеѓу капетанот / rancor земајќи кривина или не. Примери вклучуваат, Teebo излегува од Стелт, TFP треба да оди повторно да аплицира Debuff, Jyn треба да ја искористи својата специјална за да ги заживее Бунтовниците, итн. Phasma има потреба од големи брзини и секундарни потенции.


Командант Лук Скајвокер - CLS е исклучително корисна само за било каде во играта. Настрана од високата база брзина и тони на штета, CLS може да се примени Speed ​​Down, Defence Down, Buff Immunity и Tenacity Down. CLS, исто така, може да се лечи, да се очисти, да ја врати својата заштита и да му даде ТМ на себе и на другите сојузници, како и да ги отстрани сите ТМ на својот Специјал. На G12, со голема брзина, висока моќ, висока крик браната, и zetas на Тоа ги поврзува сите нешта и да научат контрола, CLS може соло целосно да изврши рација самостојно. Кога се користи во тим со други како што се zVader, Jyn, Wiggs итн. CLS може да се користи не само за соло рација, туку само со користење на опцијата Auto. CLS има потреба од 4 Crit Dam бенефиции со секундарни секундарни брзини, основна стрелка за Брзина, 2 Потенцијални модови, основен триаголник на Крит браната и примарен крст за најголема употреба.

Други забавни тонови за користење:


Траун - Фрактурата не се однесува на непријателите, но ќе направи многу штета и ќе го намали мерачот на вртење
Нихилус - Annihilate нема да се однесува на непријатели, но дали секој пат 3-6% штета, а Force Draid (не ги зголемува непријателските cooldowns) може да го намали мерачот на пресврт, како и да го намали намалувањето на уништувањето
zSidious - Кога е поврзан со zVader, сите изложувања и DoTs се додаваат за неверојатно оштетување; Зета е потребно
zRaid Han - Многу континуирано штета против сите непријатели; Зета е потребно
Bistan - Со способноста на неговата лудост, Бистан ќе има многу мерач на вртење, а исто така и други сојузници

Други ликови:

 • Потешки фарми:
 • Кренич
 • Shoretrooper
 • Базе
 • R2
 • Полесни фарми:
 • RG
 • Таркин
 • Рекс
 • Cassian
 • Скариф патефон

Овие ликови не се поставени во камен и многу други можат да се користат за соло на Ракор. Вклучувајќи и било кој од овие знаци, сепак, во голема мера ќе ја подобри ефикасноста на вашиот тим и често ќе помага во Авто Soloing рацијата.

Пример за солидарни тимови за героични ранкори

На CLS Пит Раид Соло

Командант Лук Скајвокер е уникатен по тоа што тој може да ја заврши практично речиси секоја задача во играта, вклучително и soloing Heroic Pit Raid само од себе. Најдобро е да се осигура дека CLS е модификуван многу добро со брзина на 230 +, 216% критична штета, потентност што е можно повисоко, и ги има сите три способности на CLS 'zeta: Бунтовнички маневри (олово), ги поврзува сите нешта и ја контролира контролата .

Кредит за PsychoPoet за најдобрата тактика да се користи за комплетирање на херојскиот ранкер користејќи само CLS.

фаза 1:

 • Игнорирај ги Групите и Гробот и внимавај го Капетанот
 • Користете Повик за акција (CtA) само ако CLS падне под 100% Health
 • Убијте ги (не ги отстранувајте) страничните чувари ако се потсмеваат и ако нема CLS CtA

Фаза 2 / 3:

 • Користете ја основната способност на CLS за поголемиот дел од фазата
 • Зачувај Користете сила (UtF) за времињата кога ранчот добива над 3 / 4 од неговиот Мерач на вртење со цел да се отстранат сите степени на ранчот
 • Користете CtA ако CLS падне под 100% Health и / или да го ресетирате ладењето UtF ако способноста е потребна побрзо за да се избегне злото да се сврти
 • Користете само Топл ако Rancor сака да користи Devor и UtF or CtA способностите се на cooldown

фаза 4:

 • Продолжи со користење на основните способности во текот на CtA и UtF периоди на ладење
 • Користете CtA да се лекува / забрза UtF смири се
 • Многу добар RNG е неопходно да се осигура дека отстранувањето на Turn Meter ќе остане доследно во текот на целата фаза

Со среќа!

Пример за солидарни тимови за героични ранкори