SWGoH 101: Ранкор соло - се скрши непријателски напади

Првиот чекор во солунувањето на Ренкор е да се има разбирање за рајските непријатели.

фаза 1 вклучува Гаморејски капетан и двајца други, брута и гарда. Оштетувањето се применува само во полн напад кога Капетанот е нападнат. Напад на Брута или Стража нема да предизвика штета во нападот. Кога почнува фазата 1, Капетан веднаш го користи својот напад на Релито на гардата, кој ги создава другите, а потоа го поставува овој напад врз cooldown. Ако Капетанот и понатаму се врти, на крајот тој ќе го користи Убиечкиот налог кој го применува Deathmark Debuff и може сериозно да го оштети карактерот. Капетанот исто така е имуни на способност зголемувањето се зголемува, Зашемети, Deathmark, Фрактура, Уништи, Блок на способности, Шокили Стрејт.


Брут ќе ја искористи неговата способност Impede што е можно поскоро за да започне Таунт, како и стражата со неговата способност за мускулите, која исто така вклучува и Retribution. Додека или Таун е во сила, Капетанот може да биде погоден само со напади со површина на ефект (AoE) и инаку не може да се оштети, што го отежнува примената на целокупното оштетување на рацијата.

По влегувањето на 15, капетанот и другите ќе стигнат Збунето што прави толку многу штета што неколку ликови ќе преживеат повеќе од еден хит.

Фази 2 и 3 се слични во беспомошни ликови против Ренкор и го вклучуваат Контролен панел на вратата. Контролната плоча на вратата, кога е елиминирана, ја враќа вратата на Ренкор (Погрешно). Додека вратата е долу, единиците имаат зголемена критична шанса, навреда и брзина во зависност од карактерот и / или здравјето на Ренкор.
Способностите на Ранкор се применуваат различни Debuffs (Исцелување имунитет, Зашемети, и Здравје надолу) и со секој чекор, намалувањето за способноста на посветување се намалува. Несреќата предизвикува моментална смрт, не може да се избегне, и освен Ноќенстер зомби (преку нејзината бескрајна орда Единствена), ниеден карактер не може да се оживее од Тревожно. Пожалоста започнува на релаксација на 5-turn, која може да се намали преку способноста на Rancor Slam. Како и камортенот Гаморреја, исто така е и Ранкор имуни на способност зголемувањето се зголемува, Зашемети, Deathmark, Фрактура, Уништи, Блок на способности, Шокили Стрејт.

Слично на фазата 1, по 15 се врти, Rancor ќе достигне Збунето кој обично завршува битката со пораз.


фаза 4 се разликува од 2 и 3 со тоа што контролниот панел на вратата веќе не е достапен, а способноста Devour се отстранува, но Rancor има поголема брзина и cooldowns закрепнуваат побрзо, што го прави потешко да се заврши.

Сега, да го разгледаме процесот и тактиките кои се користат за солирање на рацијата.

Соло процес