SWGoH 101: Ранкор Соло - Соло Процес

Соодветни тактики може да се искористат откако играчите ќе разберат што би можеле да направат нападот на непријателите. ** На крајот на краиштата, клучот за Heroic Rancor е отстранување на вртежи и голема штета. **

Секој пат кога капетанот во фаза 1, или Rancor во фази 2-4, се сврти, одбројувањето кон Enrage се намалува. На Enrage, опстојноста е обично невозможна, па затоа е важно капитенот / ранчот да не се сврти. Карактерите што можат да го отстранат мерачот на пресврт се императивни, како и оние што можат да применат специфични Debuffs.

Издржливост надолу и брзина надолу се главните Debuffs потребни во сите фази. Без издржливост надолу, станува многу тешко за различни карактери да го намалат бројот на вртење на било кој од непријателите и без Брзина надолу, непријателите се уште ќе се движат премногу брзо за намалување на вртење метар да имаат оптимален ефект. Други дебагии како што се Одбрана надолу, блок на способности (во фаза 1) и Buff имунитет (во фаза 1) исто така може да бидат исклучително корисни.

Како и кај сите аспекти на оваа игра, модовите се најважната компонента за солирање на рацијата. Моќноста, брзината и критичната штета се клучните статистички податоци кои треба да се зголемат со модови. Сите знаци, исто така, треба да бидат минимум од Gear 10 и да ги имаат сите способности поставени на Омега ниво за најдобар успех.
Фаза 1:

 • Во зависност од брзината на вашите ликови, Брута може да се побуни пред некој од вашите ликови да добие шанса да се сврти. Во некои случаи и брута и гарда ќе се потсмеваат.
  • Ако и Брут и Гарда се претеруваат, Диспел Гарда (налево) прво ги отстранува и предавниците и неговата Одмазда.
  • Ако има само еден распрснат тим, спаси го нападот на Диспел за стража. Брут ќе се насмее за два свиоци, но Гардата се препира со Одмазда што може да предизвика многу штета на тимот.
 • Или чекајте ги стражарите / Брутанците или ги расфрлаат
 • Откако стражарите повеќе не се претеруваат, фокусирајте го вниманието на Капетанот
 • Користете ги единиците со големи оштетувања и ликовите со отстранување на мерачот на камења колку што е можно за да го спречите лекувањето или оживувањето на чуварите или да преземете доволно кривини за да стигнете до згрчена
 • Не обрнувајте мало внимание на стражарите, освен ако не се претеруваат.
  • Ако тие почнат да се лажат повторно, ги отфрли нивните измами што е можно побрзо да се вратат во капетанот.
  • Применувајте блок на способности или отпорност на буфери на страничните чувари за да ги спречите нивните измами колку што е можно
 • Потсетник: Единствената штета што е важна е штетата што се применува на Капетанот.


Како што можете да видите, дури и во близина на самиот крај на Фазата 1, Капетанот останува на 13 потези додека Enraged и другите cooldowns не останат исти, бидејќи тој е земен само еден пресврт на самиот почеток на рацијата. Секој лик во тимот продолжува да прави масовно оштетување при постојано отстранување на пресвртница од капетанот на секој од нивните свиоци. Ова ќе продолжи и во останатите фази на рацијата.

Фази 2-3:

 • Погребете ја вратата штом почнува фазата и ги употребувате сите највисоки напади на штети додека вратата е долу
 • Користете ги нападите што ќе ја применат Speed ​​Down и Tenacity Down штом ќе се повлече вратата
 • Откако ќе се применат брзината надолу и издржливоста надолу, продолжете со користење на напади кои вклучуваат отстранување на отклонител
 • Од исклучително значење е дека Ренкор не трае повеќе од еден или два часа.
 • Повеќекратните врти можат да резултираат со изненадувачки знаци или намалување на cooldown на Devour.
 • Зачувајте AoE напади за кога може да се погоди вратата
 • Кога се приближувате до последниот 2-3% од фазата, пробајте да ги зачувате сите напади што се применуваат за намалување на брзината и издржливоста надолу за брзо користење во првите неколку врти од следната фаза

Фаза 4:

 • Потсетник: Не постои контролен панел за врата или Devour способност, но Rancor е многу побрз и многу потешки
 • Применувајте брзина надолу и издржливост надолу штом фазата започне
 • Користат што повеќе можни напади со голема штета, заедно со напади со отстранувачи на вртежи
 • Главната цел е да се преживее во фазата 4 и да се осигура дека Rancor не презема ни еден пресврт

Забелешка:


Целосната рација ќе биде точно 10,304,366 поени. Идеално, соло ќе заврши со 100% од поени завршени со еден тим и без губење на карактери во процесот.

Како и кај сите делови од играта, Херојскиот пит-рај е во голема мера зависен од RNG. Ќе има моменти кога, без оглед на потенцијата, карактерите едноставно не можат да го отстранат мерачот на вртење низ повеќекратни свиоци. Понекогаш, Ренкор ќе заврши со две или два часа.


Поумно е да се кандидира целосен тим од пет знаци што може да помогне да се задржи на капетанот / ранкор од тоа да се сврти, ако неколку знаци добиваат Dodge или одбивањето на отклонувачот е отпорна. Дури и ако капетанот / rancor успее да направи пресврт, рацијата сеуште може да биде соединувана се додека капетанот / rancor не зазема повеќе од 2-3 врти во секоја фаза.

Сега, да ги погледнеме најдобрите карактери кои треба да ги користите во нападот и зошто тие работат најдобро.

Најдобри рации и зошто