SWGoH 101: Водич за војни на територии

Со посебна благодарност до сите SWGoH стручњаци и креатори на содржини таму кои ги ставија сите овие идеи во мојата глава. Многу од овие идеи беа генерирани од други, само се надевам дека овој водич помага да се стави на едно место за користење на секого.

Од неговата0v3r9000 of Галактичката алијанса.
Општа стратегија:

Ова упатство за ТП е поглед на тоа како да се постават TW одбраните, ефикасно да се нападне и да се планираат вашите тимови за успех. Тој е создаден од перспектива на еснаф кој се приближува до 100 милиони галактички моќ - така нашите играчи имаат просек од 2m GP. Се надеваме дека за секој кој не е во опсегот ова може да ви започне во вистинската насока и да обезбеди некои корисни увиди.

Тековната територијална војна мета се развила од раните денови на сите прекршоци и врски, во стратегија за одбрана, која користи неколку клучни тимови за кои АИ може да игра добро (АКА не се забива целосно). Ова значи градење тимови кои се залагаат за одбрана и изградба на офанзивни тимови кои можат да се спротивстават на тековната TW-мета. Сепак, клучот за успехот не е само она што треба да го поставите, туку поставување во согласност со тоа што вашиот список може да го открие и да биде флексибилен со вашите избори за да не влијаете на другите критични тимови.

Така, првиот и најважен чекор за да се биде успешен играч во територијалните војни е да ги направите своите тимови однапред. Она што многумина го сметаат за корисно е користење на планерот на тимот и изработка на Твит за прекршоци и одбрана. Целта е да се создадат тимови кои не ги разбираат ликовите едни од други, истовремено внимавајќи на стратегијата и типовите на карактери кои треба да ги постигнат тие тимови.

Откако сте ги направиле овие јазичиња во вашиот планер на тимот (или во играта или во swgoh.gg), сте подготвени да започнете. И запомнете, ако ги немате овие тимови точно, тоа е во ред. Земете ги темите на тимовите и трчајте со нив! Само не заборавајте да планирате однапред и размислете за тоа што можете да го преземете за тековната одбранбена мета на ТО.

Овој водич го разбива следново во длабоки детали:

Ајде да почнеме: Совети за фазата на одбрана

Последно освежено: 2 / 6 / 2018