SWGoH 101: Водич за војни на територии - Дефанзивните тимови

Дефанзивните тимови

Префрли се на:
Флоти
Прва линија
Втора линија
Трета линија / средна зона
Назад линија
Конечни мисли за одбраната

Флоти:

За одбрана имате два избор: или имате Химера или не. Ако ја имате Chimera, можете да ја распоредите тековната мета-флота, која изгледа како:

Химера: Biggs, TFP, Vader, Bistan U / Reaper, FOTP / вратоврска придушувач.

резерви: Scimitar, Gauntlet, Geonosian војник (не мета, но пристоен последен избор), Боба (и други бродови со одлични специјалности).

А многу фрустрирачки тим да победи со големи способности, кои се лесни за употреба на АИ. Оваа листа во основа се гради, и треба да се види многу од тоа во TW и во флота арената.

Ако немате Chimera (или вашиот Tarkin е посилен), вашиот следен најдобар избор се Tarkin, а потоа Windu (Chimera> Tarkin> Windu). Секој треба само да стави една флота во (освен ако не сакате да отидете целосна одбрана), па одберете која од овие две може да ги жртвувате (Таркин е супериорен, и ајде да го водиме biggs meta тимот). Чувајте го дома еден за напади, бидејќи премногу лесно се надминат на одбраната и има одличен комплет за вашиот бунтовнички ѓубриња.

Се стремиме да изградиме флота која може да се одржи самостојно. Со Tarkin ние ги користиме Biggs со цел заклучување да се обиде и да живее преку нашите противници штета. Со Винду имаме плетеницата на исцелители и начините да се активираме и да ги одржуваме бродовите живи.

Таркин: Biggs, TFP, Vader, Bistan U / Reaper, Gauntlet.

Добри резерви: Scimitar, сокол, Geonosian војник. Ова подесување има делови од тековната флота мета, што обично го гледате под Chimera (можеби најдобриот брод на прекршок). Слободно можете да ги замените целните шкафчиња, но само запомнете дека пасивното движење на Вејдер им помага на други бродови на империјата, па колку повеќе, толку е поголемо.

Винду: Рекс, Петки, Пло Кун, Џеди Конулар, Ашока.

Добри резерви: Клон Сардген, и над бродови. Флотата Винду има добра одржливост, многу лечи, добра цел за Плу Кун и Винду Таунт, како и некои високи штети. Ова може да биде комплетна кучка на тим кој ќе победи ако си до последен бродови. Исто така, може да работи на напади, каде што може да играте живи Fives живи, додека Ahsoka и Клоун Sargent пиштол сето тоа надолу.

Единици

Прва линија

Тимови од прва линија се оние каде што треба да бидат најдобрите тимови; фокусирајќи се на нашите најдобри тимови на врвот, а потоа завршувајќи го долниот ред. Ова значи користење на CLS олово, GK доведе со zBarriss, а можеби и JTR тимови. Секој треба да постави барем еден од овие тимови на линијата на фронтот. Со TW мета која сега се менува со хардкор одбрана, овие тимови ги уништуваат остатоците од еснафи откако го поставиле сопствениот CLS. Бидете сигурни дека ќе ги задржите Рекс и Зифн (а можеби и ЈТР) за прекршок, бидејќи можат да се справат со GK + zBarriss и CLS.

CLS олово: Со капетан Хан Соло, Раид Хан, Стариот Бен и Фукул.

Овој тим само апсолутно ќе ги уништи соништата на секој кој не носи сериозен тим за да го победи. Имате Стариот бен со исцелител и оживувач, имате неверојатна штета и смртоносни контра напади со регенерација на заштитата. Ако немате Капетан Хан / стариот бен, можете да го стартувате Chaze (по цена на вашиот тим R1 и zMaul counter), или GK / STH + 1.

**Значаен пропуст: Не постои R2 на оваа листа. Додека R2 може да го направи овој тим брутален во одбраната, исто така е клучен лик за победата над КЛС и ЗМаул за прекршок. Повеќе сакам да зачувам R2 за тие екипи, а противниците ќе го потценат само колку е добар капетан Хан Соло.

JTR: Со BB8 и R2.

Овој тим може да биде малку тежок за полето, бидејќи сака да зема играчки што живеат во други моќни тимови. Значи, се сведува на одлучувањето што сакате да бидат последните две точки. Одличен избор е Scavvy Rey и Chopper, со што се минимизира земањето ликови, како Thrawn или GK.

Меѓутоа, имајте на ум дека ова е можеби најдобриот тим за напад (повеќе за тоа подоцна), каде што можете да го стартувате тимот без R2 и сеуште победувате (заштедувајќи R2 за да го засилите тимот на CLS / zMaul).

GK + zBarriss: Со 3 штета / поддршка знаци.

Овој тим ќе ви биде најфлексибилен со останатите ликови на 3, па бидете сигурни дека тие не крадат од двата тима погоре или од критичен тим на Империја. Традиционалните земања вклучуваат: Раид Хан, Нихилус, Езра, Чез, Траун, КЛС и друг резервоар - сите ликови што се одлични сидра за одделни тимови. Оваа комбинација ви овозможува да "измамник", па обидете се да видите што можете да го извршите.

  • Јас лично мислам дека користењето на шверцерот Хан и Чеви може навистина да бидат ефективни (многумина ги насочија кон JTR). Имаше и тим за време со Клоновски војни Chewbacca, така што ова може да биде добро место за да се користи, за жал, поставена стара школа Chewie.
  • Или можете слободно да ги поделите, ставајќи го Г.К. каде што е потребно (прави ноќни сестри навистина страшно), и да го ставате Заррис со Џедај или да ја спаси за да ја победи тимот на Ноќната сестра за прекршок.
  • Исто така, постои аргумент што треба да се направи за прекршок, каде што овој дуо може да ви помогне да извадите друг CLS тим. Со тешката CLS тим мета, ова всушност се повеќе и повеќе изгледа како вистинскиот пат.

Втора линија

Но, забавата не запира. Ние продолжуваме да ставаме дополнителни силни тимови во втората линија. Погледни за да се пополни со Феникс, Змаул, Нихилус олово и Империја. Овие тимови сите бараат противникот да има конкретни композиции за да се надмине, инаку шансите за неуспешен напад одат значително нагоре. Идеално, најдобрите избори се Феникс или zMaul / First Order, притоа зачувувајќи ги другите идеи на тимот за прекршок.

Феникс: Можеби еден од најдобрите, дури и ако има ниско ниво на ГП, дефанзивни тимови.

Користете ги за да ги приклучите дупките и да ја наполните оваа втора линија. Исто како CLS, заканата од тимски широк контра напади се покажува доста добро во TW. Клучниот дел е кој не може да се кандидира. Или ќе биде Езра (да се користи на GK или под zQGJ) или Chopper (да се користи со JTR). Остатокот е едноставен; само бидете сигурни дека имате Хера во тоа водство =). А Sabine zeta го прави овој тим многу смртоносен, и обидете се да ги префрлите до комбинираниот 75k GP за да навистина направите пот на противниците.

zMaul: Со Sith Trooper, Сит Асасин, царот, Севиџ.

На Dodge мета се врати. Дури и ставете го овој тим ако немате zetas. Тоа ќе го измами непријателот во трчање подобар тим, очекувајќи дека Зета. Функционира. Можете да го стартувате другиот Сит или zKylo наместо некои од тука (стара арена трик, скриј ситот ги натера да се борат zKylo). Во корист на тимот zMaul е дека можете да заштедите Нихилус за прекршок (тој е неверојатен за прекршок) или за свој тим.

Нихилус: Со zDooku, Sith Trooper, Сит Асасин, + 1.

Ова е уште еден непријатен тим, иако малку полесен за преземање од zMaul. Тоа зависи од тоа што има zDooku, бидејќи контра нападите плус лекува е катастрофално. Друг клучен лик е Ситовскиот војник, кој исто така може да заздрави на контра напади. zSidious и царот, исто така, може да биде одлично тука (Вејд е малку бавен за одбрана). Сепак, Нихилус е само непроценлив за прекршок да се бори преку тешки GK + zBarriss тимови, па само да го распоредите овој тим ако имате zDooku.

Ограден водич: Со ДТ, Кренич, Шор, Таркин / Бура.

Ова е многу тежок, еластичен тим. Ако сакате да го зачувате Thrawn за друг тим (или да немаат брзина), Таркин ќе го предводи TFP или Кралската гарда. (TFP добива сериозни бонуси од сите debuffs). Исто така може да го користи Кренич како олово, но за тоа треба да биде добра. Овој тим е исто така многу добар против CLS, па ако можете да го зачувате и да стартувате други тимови за одбрана, тоа може да биде достоен за тоа.

zKylo Unmasked Lead: со zKylo.

Малку птиченце ми кажа колку е добар овој тим може да биде во TW токму сега. Поголемиот дел од тимовите кои се зафатени со Првата Ред или се користат за одбрана или се користат за да се победи КЛС. zKRU (дури и кај ѕвездите 4) што води со zKylo е застрашувачки да се соочи со не-мета тим. Ова е можеби најдобриот 2nd линија тим што можете да го извршите.

**Забелешка: Вие навистина, навистина треба zetas на KRU Олово и Kylo за ова да работи. Во спротивно, чувајте го за прекршок.

Трета линија / средна зона

Долниот ред или добива 2nd линија тим, или еден од нашите тимови за полнење. Идеално ќе ја имаме нашата Прва Ред или тимот zMaul во втората линија, и нашиот Феникс тука. Меѓутоа, ако ни е потребен тим за полнење, кои се некои добри тимови кои можат да ги исполнат нашите дефанзивни критериуми? Постојат три што ми паѓаат на ум:

Ewoks: Teebo L, Chirpa, Paploo, Извиднички, Старец

Многу помош за повици. Paploo добива еден куп HP, и може да се држи наоколу. Исто така не бара Wicket / Logray (две тврди фарми). Многумина нема да сакаат да стават џета на Чирпа, па затоа одат заедно со Teebo. Секој долго време играч, најверојатно, ќе има неколку од овие малку critters израмнат, особено Teebo (од Rancor), а можеби и Chirpa (од HAAT). Имате лекови, добар резервоар, луди љубители, многу скришум или асистенции, и само одличен тим за синергија кој бара пристоен тим (не само што остануваше преку ѓубрето) да победи. И со повеќе Ewoks доаѓаат повеќе забавни композиции.

Забелешки:

  • zChirpa, Ewok Elder, Pabloo, Wicket, Logray: Многу рак метар манипулација, но тоа бара најдобрите од најдобрите и многу zetas.
  • Може да се задржи за напад да победи на Феникс

Дроиди: HK 47, IG-86, IG-88, Jawa инженер, Главен Небит.

Директно од HAAT пред да ги уништи CLS и JTR, тоа е Jawa / Droid тим. Тоа лечи, тоа тенкови, оживува, и изложува навистина добра штета и има ТМ генерација. Сепак, тоа е многу груб тим. Значи, нема да престане многу, но тоа бара некоја мисла од страна на противникот. Тоа е, исто така, многу фин тим на прекршок, каде што можете да ги користите способностите за да ги задржите напаѓачите на squishy жив.

Забелешки:

  • Некои играчи ќе имаат Jawa тим да се кандидира. Тоа е само навистина вреди ако немате droids, инаку раскинете ја Jawas и користете го началникот и инженерот со HK.
  • Запомнете да се фокусирате на здравјето на инженерот и да го направите Небит брзо.

Једи: zQGJ, плус еден куп екстра джедај.

Овој тим нема многу да пишува дома. Ако немате zBarris / GK комбо, тогаш можете да ставите една од тие тони во овој тим за да ги потсмеваат. Сепак, најдобрата верзија на овој тим, исто така, сака R2, која често се користи најдобро за прекршок или на JTR. Како droids, исто така е добро на навреда. Исто така, не работи на одбрана без зета, па ако немате zQGJ, држете го Џеди за напади.

Назад линија

Време за највозбудливиот тим во играта, ноќните ѕвезди. Ноќите се проверуваат секоја кутија за добар одбранбен тим. Како и Феникс, ноќитестите можат да се движат со пониски нивоа на опрема и сеуште предизвикуваат многу проблеми за еснафите 100m GP и под (еснафи без изобилие на тројски одреди). Главниот проблем со ноќите во тековната TW-мета е дека тие се очекуваат. Еснафите ги спасуваат Троповите и Чазе за да ги победат.

Кога се борите во пониските нивоа на ГП (под 110m), повеќето еснафи нема да имаат доволно војници и лаги за сигурно да ги извадат сите ваши ноќни вежби откако ќе ги пресечат брановите на CLS, Првиот ред и zMauls. Сепак, дури и кај пониските лекари, Ноќитестите имаат ист голем проблем да го имаат како ЈТР, исто така, се воодушевуваат за прекршок. Значи, тоа е до вас и вашиот еснаф каде што сакате да ги ставите.

Ако се одлучите за прекршок, обидете се да ги пополните овие области наназад со дополнителни тимови на Front Line. Може да биде брутално да се победи GK + zBarriss или JTR тимот сега. Можете исто така да распоредите било кој од погоре наведените единици, заедно со вклучувањето на многу досаден, многу заканувачки Rogue One тим. Постојат неколку начини да се кандидира на ноќни клубови за одбрана, и ако имате Nute Gunray достапни, препорачливо е да се обидете да ги поделите:

Мајка Талцин води: Тим за зомби ацолити.

Многу воскреснувања и директни здравствени штети. Потребни се зита на MT уникатен и да доведе до навистина да биде добро. Превртеноста на сестринските тимови е тоа што имате еден лик што не мора да го имате (Zombie) и еден куп ликови (освен MT), кои се многу лесни за пренос. Секој во секој еснаф треба да го има овој тим и да го подготви.

Asajj олово: Ова е мојот избор за раководството на Зета.

Износот на вртежи е изненадувачки тешко да се справи. Можете да го извршите ова со комбо за Zombie-Acolyte, или одберете Initiate / Spirit и Talia, или дури нешто слично на GK и zBarriss. Таа конечна комбинација (Asajj, MT, Daka, GK, + zBarris / Talia / Zombie) може да биде брутална борба и може да биде вредна да го жртвувате својот тим Зенарис, со цел да имате многу подобра игра против војниците.

Забелешка: Без оглед на раководството, обидете се да направите поделба, заштедувајќи Acolyte и Zombie за прекршок под Nute Gunray.

Непријателски: Ова е исклучително досаден тим да се бори откако ќе се потрошите.

Голем тим од репрезентација. Сепак, овој тим е одличен и за прекршок и може да се справи со многу популарни тимови кои се користат за одбрана (особено zMaul). Овие ликови се исто така одлични со пропуштени места за прекршок, па затоа канибализацијата на овој тим може да биде многу ефикасна (додавајќи Чейз во тимот на Рекс, Касијан до Отпор, КХНУМКСО до ЈТР, и Јин до било кој Бунтовнички тим).

Конечни мисли за одбраната

Како што е наведено во воведот, сакате да направите четири одбранбени тимови кои не се преклопуваат себеси или вашите офанзивни тимови. Можеби најдобриот пат кон кој треба да се стремиш е CLS за линијата на фронтот, Сит или ФО за втората линија, Феникс на линиите 3rd, а потоа и Ноќитестри / секој тим од оваа листа за задната линија. Можете да ги мешате и да ги поклопувате овие тимови колку што сакате, но само бидете сигурни дека ќе ги следите принципите за создавање на тим кој е лесен за АИ, бара добри карактери да победи, да лечи, да има резервоар, да има форма на манипулација со вртење метар, и можеби има начин да воскресне.

Следна: Фазата на напад

Други страници: