SWGoH 101: водич за војни на територии - Земјоделство и Зета

Совети за земјоделство

Без разлика дали станувате сериозни за TW или играте во 100m + GP еснаф, постојат некои општи отпуштања од ефикасноста на горенаведените тимови кои можат да ви помогнат да најдете повеќе успех во TW.

Секако, се мешајте и спојте ги овие земјоделски идеи со она што го правите за Арена, бидејќи многу добри ликови во TW нема да ви помогнат да се искачите на таа скала за оние слатки, сладки кристали.
Zetas

Во играта има многу zetas, и многу може да се шири околу овие тимови. Целта е да се фокусираме на zetas со најголема исплата. Ова се генерално лидерски zetas, што може да крене тим од пет ликови со само една зета. R2 добива свој стил тука, бидејќи неговите zetas се лесно најдобри во играта.

 1. zFinn: Не е тајна дека ова е уште една од најдобрите зита во играта. Тоа помага во секоја област (Арена е најмалку влијание), и ви дава тим кој може да се справи со најдобрите од нив. Најдобриот дел е тоа што ова Зета ќе ти даде тим каде што треба само да се грижиш за брзината на еден лик (Poe), а можеш да ги пресечеш аглите на брзина. Често тимот на G8-9 може да го победи G10 тимот откако возот ќе ја напушти станицата.
 2. Ноќни страници: Тим кој е многу добро позициониран за DSTB, Arena, HAAT и TW. А зета на Талзин или Асајџ и речиси може да играте два тима (НС и Нут). Потоа можете да направите избор да ги подигнете зета-униките на Asajj и Talzin за подобрена борбена моќ.
 3. КРУ и Кјло: Со овој дует на zetas ќе го претворите тимот што треба да се фати за BB8 во TW машина. Исто така фантастично во DSTB, па дури и во арената. Има корист од пилотирањето на неверојатен брод, па однесете го до максимум!
  • Одлуката тука се сведува на или zKRU или zMaul за линијата 2nd. Одете со кој било тим што најмногу сте го насочиле, бидејќи двата лика имаат одлични бродови и се непристојни во TW.
  • И двајцата, исто така, бараат втората Зета, дали е на Кјло или Севиџ, да биде навистина добра. Бидете свесни, сепак, дека zKRU е многу подобро во DSTB, Arena, HAAT, и ви помага да го отклучите BB8.
 4. JTR: Со само едно водство Зета, вие сте на трките. Само четврта поради тоа што е долга, тешка фарма дури и да ја отклучи. Додај во BB8 zeta и имаш непријатен дуо што може да се спои со некој за да победи.
 5. CLS и пријатели: Овој тим впива up zetas. Во корист е тоа што веројатно веќе сте фрлени во овие добри бунтовнички ѓубриња, и тие се само неверојатни насекаде каде што можете да ги користите. Тие се само пониски на листата, бидејќи тоа е кофа со zetas за да ги видат како вистински чудовишта (Raid Han, CLS уникатен, Стариот бен Taunt / Уникатен, Fulcrum Insta-Kill-Whirlwind-of-Death).
 6. zVeers: Го обожавам овој тим и, исто како Фин, вклучувањето на само една зета ги носи на врвот. Ако не беше за бунтовничките мета, лесно можеше да биде #1 арена тим (глупави retaliates насекаде). Исто така, како и Фин, тие се претежно тим на ПВЕ, кои ќе ви помогнат неверојатно во DSTB. Сепак, тие имаат една Арена наопаку, а тоа е за атентатот на Нојтстер. Додај Starck's zeta за дополнителен зачин.
 7. QGJ: Друга зета што може да направи тим од неподносливи ликови болка за справување со неа. Многу предвидливост, многу победа. Јас само сакам овој тим имаше малку повеќе удар во другите начини на игра (ЦГ: преработка ВЕ МОЛИМЕ).
 8. Баррис: Последно на листата на значајни zetas поради JTR и затоа што можеби ќе сакаме да го користиме GK со нашиот тим Nightsister. Сепак, Зета на овој лик е сеуште фантастична за одбраната или прекршокот за да помогне да го победи КЛС / НС или да создаде блокада на патот што ги тера вашите противници да користат добар тим.
 9. Други Зета: Тоа се zetas јас ќе одам за прв. Во играта има многу одлични zetas, но тие обично влијаат само на карактер, а не на целиот тим. По подигањето на горенаведените zetas, јас би се разгледале грабање на некои Феникс zetas (почнувајќи од Sabine), Thrawn's Ebb и Flow и други лидерски способности, како што се Таркин или Кренич.

Следна: TL; DR Резиме

Други страници: