Кои први ликови? Вашата иднина во SWGoH

Вашата иднина во SWGoH:

Како играч достигнува Ниво 81 и пошироко, крајната цел (за натпреварувачки играч) ќе биде да го достигне Топ 100 на Арена со време на исплата на ден.

Една од најсеопфатните проблеми со стекнување на Топ 100 на Арената, и да остане таму, е дека истиот тим кој му помага на играчот да го достигне ранг 61 денес, не може да му помогне на играчот да го достигне ранг 161 еден месец подоцна.

За да останат на врвот од рејтингот на Арена (и на тој начин да добијат најмногу бесплатни кристали дневно), играчите мора да бидат свесни за "Мета" и да се прилагодат како што се менува.
 

SWGoH Мета, историја

Кога играта први почна да се здобива со теренот, Barriss-L беше Мета, бидејќи таа беше способна за отстранување на дебафи и балансирање на здравјето во сите тонови на тимот. Мета, сепак, на крајот се префрли на Сидиус-Л, бидејќи тој донесе првично оштетувачки сет од дебати на AoE, и беше многу побрз од Баррис, кој можеше да се дебатира и да се лекува. Оттаму, играчите се адаптираа понатаму и почнаа да ги користат Дуку и Стариот Бен како води, што дозволи мета мета со фокус на Dodge, бидејќи воопшто не може да се спречи земање на тони. Luminara води се уште гледаше значење како резултат на зголемувањето на Dodge под нејзиното водство и фактот дека таа може да ги излечи и да ги примени лековите во текот на лекувањето.

Заштитниот стад потоа беше воведен и го помести Мета подалеку, со што најголемиот дел од лечебните тонови (Lumi / Barris / JC) беше речиси бескорисен преку ноќ. Околу истото време, Leia беше отстранета од Chromium само и стана земјоделска, што и 'дозволи да создаде нова Мета кога е во комбинација со тајната како STHan, бидејќи таа може да достигне до три пати во еден ред.

Тригодишниот пресврт на Леја се покажа како премногу несигурен за постојана употреба на Арена, и откако Реј станал фарми, се појави нова Мета со Реј во комбинација со РГ или СТХан. Со Реј, кој беше еден од најтешките тонови во тоа време и со RG автоматскиот потсмев во секое време Реј (или некој друг) падна под 50% Health, Rey + RG изгледаше речиси непобедлив неколку месеци.

Анакин видел преработка и исто така беше изложен како месечен карактер за најава, овозможувајќи повеќе играчи да се навикнат на неговите нови способности. Со месеци, најдобрите тимови ги вклучуваат Анакин и QGJ под водство на Лендо, со Rey + RG фрлени за да ги отежнат работите.

Мод, сепак, беа отпуштени наскоро потоа, овозможувајќи им на играчите да ги направат брзите ликови уште побрзо и да го сменат метата напред. Клин, исто така, стана дел за овој пат, а потоа заедно со Biggs, Wedge + Biggs стана "Wiggs" и стана еден од најдобрите парови во играта. Специјалниот "Бигс" го донесе Клин заедно со уште еден лик во тимот за напад на сите одеднаш, овозможувајќи им на играчите да имаат еднократен карактер во еден ред. Лендо, особено под завојувач, нападнал брзо и често, а неговиот Специјал го нашол постојано испраќајќи AoE напади што секој пат го погодија потешко и потешко. До ден-денес, Вигс + Ландо сеуште работи добро, а Виггс тимовите сè уште може да се најдат во Топ 50 на Арена.

На петиците на Mods и појавата на Wiggs, карактерот Rogue One падна, што повторно ја зголеми Мета. Scarif Pathfinder беше меѓу првите пристигна и донесе кратка Мета, но потоа се појавија Турнири кои го претставија "пред-таунтер" возраста со Shoretrooper, кој требаше да биде убиен или распрснат пред да можат да бидат убиени други ликови. Другите турнири и Shard Shop ги дадоа Chirrut и Baze, подоцна познат како дуо "Chaze", кој создаде бавен и стабилен мета-дефинирачки пар кој сеуште продолжува и во 2017.

Додека Чазе продолжил да влече, Палпатин се вратил да им даде нова Мета на ЕП + РГ тимови, кои исто така беа честопати спарени со тимови на Вигс и врнеше уништување во значително време.

Бродовите и Зетас се појавија во играта непосредно пред враќањето на Палпатин, и откако станаа многубројни, играчите забележаа пораст на тимови zVader-L кои доминираа во Мета. Сепак, Мета беше краткотрајна, бидејќи тимовите zMaul брзо се зголемија во еминенција и продолжија во повеќемесечна Мета која не изгледаше како да има решение.

За кратко време, zBarriss се чинеше дека е клучот за сè, но програмерите го прилагодиле ефектот на нејзината Зета способност, а со zBarriss повеќе не е корисно, Мета се вратил во zMaul проминентност.

Продолжниот бран на Zetas донесе неколку спорадични промени во Мета со zKylo тимови што напредувале заедно со преработената zBoba и воведоа во времето на "plug-and-play" toons.

Светлината се појави во рамките на долгогодишната zMaul meta со тимови на Rex-L кои се издигнуваат со zMaul-defeating Tenacity Up buff, а со додавање на Дарт Нихилус и поголем број на тимови со високи ѕвезди генерал Kenobi и Chaze , еден од најтешките Метас се појавил: Рекс-Л, Нихилус, ГК и Чаз.

R2D2 пристигна како одличен приклучок за играње и дозволил Мета да се префрли малку и да се прошири за да го вклучи R2 на местото на Нихилус, но тимовите на Чазес сѐ уште владееле врховно.

Ненадејното пристигнување на Траун донело малку помала промена од Рекс + Чезе, бидејќи тимовите на Империјата забележале мала заживување, но Мета продолжил да го фаворизира Чезе.

Воведувањето на командантот Лук, заедно со реквизитите и Zetas на сите ликови потребни за постигнување на него, почна да ја нарушува сегашната Мета, со тоа што CLS Lead го надмина претходниот број на 1 Rex Lead број речиси преку ноќ. Во комбинација со другите бунтовници, КЛС уште еднаш покажа дека Мета никогаш не е стабилна, иако моќните двојки како Вигс и Чаз може да потрае уште многу месеци за да се намалат.

*****

Значи, што е поентата на целата оваа историја на SWGoH Meta diatribe? Темелно да се илустрира дека Мета е Постојано се менува. Карактерите кои не беа присутни кога играта првпат започна во ноември 2015, се дел од Мета денес. Додека карактери добиваат Zeta способности, како што се додаваат нови компоненти во играта, како што се воведуваат нови ликови или кога постарите карактери добиваат реквизити, Мета ќе се промени.

SWGoH Arena е многу конкурентен и да стигне и да остане во Top 100, кој нуди гарантирано 100 + кристално исплата (до 500 кристалите во Rank #1 секојдневно), играчот мора да ја следи Мета и во некои случаи дури и да се обидува да ги предвиди следните Мета карактери . За да го достигнете и останете на врвот 50, играчот мора да биде подготвен да се префрли толку брзо како Мета смени и да влезе во Топ 5 секојдневно, играчот исто така мора да ги има најдобрите Модови, заедно со најновите и најдобри ликови во играта во секое време.

Најдобриот пример за менување со Мета беше најдобро забележан во промената меѓу тимовите на zVader Lead, тимовите zMaul Lead и Тимовите на Rex Lead. Тимовите zVader-L нудат бонуси за ликовите на Сит што играчите со години играа и се подготвуваа со надеж за зголемување, а тимовите исто така даваат бонуси за ликовите на Империјата.

Речиси штом тимовите zVader-L почнаа да ги толкуваат главните нивоа на Арена, играчите откриле дека zMaul нуди уште подобар олово меѓу понудата на зголемени Dodge, Turn Meter gain и инстант Стелт. Играчите кои неколку недели се занимаваа со земјоделство и заштеда на Зетас и кои ги вложија сите свои напори во способноста на Вејд за Зета, одеднаш се најдоа или се бореа за да се здобијат со друга Зета за Мал, со надеж дека ќе останат конкурентни или ќе се соочат со постојана битка за да останат релевантни. Промената помеѓу zMaul Lead и Rex Lead беше многу по постепено, но сè уште се случи и играчот мораше да се прилагоди ако некој се очекува да остане во Top 100.

Одлучувањето кое ниво играч има намера да го достигне секојдневно е клучно, и по достигнувањето на повисоко ниво во Арена, психолошко е тешко да се оди назад. По преостанатото време на Top 200 за неколку недели, ќе изгледа незамисливо да се вратите на ранг 500 +, а исто така, останувајќи го Top 50 веќе неколку недели, ќе биде невозможно да се вратите на рејтингот на 51-100.

Кој да се фати за Топ арената рангови?

Секој играч е ставен на сервер или "серверски штит" по започнувањето на Арена за прв пат. Штиците на арената содржат околу играчите на 20,000 и откако ќе се пополни еден шкриј, се отвора уште еден острица. Играч често започнува над ранг 5000 и работи со цел да ги подобри нивоата со текот на времето, но сечилото Арена никогаш не се менува и сите парчиња се различни. Играчите кои се наоѓаа на шкриј еднаш Отворена Арена секогаш ќе бидат таму, што значи дека сите играчи постојано играат против другите кои започнаа со приближно исто време.

Ова е значајно бидејќи играч кој започна во декември 2015 има повеќе игра повеќе од играч кој започна во декември 2016, па дури и повеќе од играч кој започна во август 2017. Би било нефер да има играч со еден месец стар играч кој се обидува да се натпреварува против играч со 18-мес-стар список, така што Арена-шрафовите секогаш ги содржат истите играчи. Со ова, рече, разбирањето на тековната Мета и останувајќи свесни за промените во играта ќе му овозможи на играчот да остане во чекор со Мета и да се осигура дека некој ги користи најдобрите ликови и тимови во Арена.

Најдоброто место за наоѓање на струјата е Мета е преку swgoh.gg: https://swgoh.gg/meta-report/

на Мета извештај ги покажува најчесто употребуваните лидери, целосните Арена тимови и најчесто користените ликови на највисоките нивоа на Арена. Од октомври 2017, петте најупотребувани лидери за оние кои постигнуваат ранг #1 се CLS, GK, Rex, zThrawn и Ackbar, додека петте најчесто користени ликови во ранг #1 се состојат од R2, CLS, GK, "Raid Han" , и Траун.

Дали ова Мета извештај значи дека играчот треба да се откаже од сè и да ги фрли овие карактери? Апсолутно не!

Од најпрепознатливите карактери на 5 во екипите, еден е достапен само преку HAAT, еден е достапен само преку Херојскиот ранкер, а останатите се достапни само во Легендарните настани. Како што е прикажано во историјата на SWGoH Meta, до времето кога играчот штотуку започнал успеал да ги набави сите тековни Мета карактери, Мета целосно ќе се префрли.

Наместо тоа, се фокусира на земјоделските "јадро" ликови кои ќе им овозможат на играчите да скокаат на различни нивоа. Тимот на Anakin-L Jedi може да работи за ранг 201-500, но Wiggs тимот со 3 * G9 Shoretrooper може да помогне со скокот под ранг 200 редовно. Иако Мета секогаш ќе се смени, постојат основни знаци кои се многу силни и во голема мера ќе ги подобрат сите делови на играта на играчот.

Основни карактери за да се фокусираат на силна изведба на Арена (од октомври 2017):

 • клин
 • Бигс
 • Chirrut
 • Базе
 • Kylo *
 • Дивјак *
 • Езра
 • Shoretrooper
 • Прочитајте
 • Fulcrum
 • Нихилус
 • Рекс
 • ЕП **
 • R2 **
 • Thrawn **

 
(*) Потребна е Зета
(**) Легендарниот карактер
Забелешка: CLS и Raid карактери се испуштаат

Повторно, кога ќе стигнете до врвот 100, целосно е до индивидуата да ги следите тимовите на Мета или планирање на Мета, кои ќе ги достигнат и задржат врвните нивоа на Арена.

 
Следна: TL; Листа на карактери на DR

Други:

Последна промена: 10 / 9 / 17

GTranslate Please upgrade your plan for SSL support!