Кои први ликови? Галактичка војна и средно ниво арена

Галактичка војна:

Имаме уште една статија која оди во повеќе од {GW механика}.

Додека нема карактери за да се исчисти GW, единствениот начин да се победи успешно секој ден е да се има широк приврзок на ликови за да се исполнат различни типови на тимови и да се направат овие ликови соодветно и модифицирани.

Постојаната прогресија на карактери за релевантни цели ќе произведе длабок список. Ако го следите ова упатство Фази 1-3 карактер фармиФазните фарми за фази 4-5 ја прошируваат листата на подлабоки списоци:
Сопствена продавница на Арена(1) STHan или IG-88; (2) Леја или Канан; (3) Таркин или Главен Небит; (4) Ackbar; (5) HK-47
Продавница за еснаф(1) Реј или Евок Старец; (2) Jawa инженер или Рекс; (3) Jyn или Sun Fac; (4) Фарм Лук или Рекс; (5) Сабине или Снежник
Продавница за кантина битки(1) QGJ или Fives; (2) Дака или Чоппер; (3) Ашока или По; (4) Jawa Scavenger; (5) Прв редовен службеник
Галактичка воена продавница(1) Phasma или Luminara; (2) Biggs или Zeb; (3) Teebo; (4) Датча; (5) Magmatrooper
Лесни странични битки(1) Реј или Евок Старец; (2) Anakin; (3) FOTP или RG; (4) Веерс; (5) FO Trooper
Темни странични битки(1) Боба Фет; (2) Barriss; (3) FOTP или RG; (4) Jawa; (5) FO Trooper
Кантина битки јазол(1) Геонозиски војник или Ландо; (2) Езра или ТФП; (3) Клин; (4) Hera; (5) Стар Бен
Mid-Tier Arena:

Арена тимови треба да имаат синергија за да стигнат до под-500 нивоа на Арена. Синергијата се создава со користење лидерска способност на ликот на највисоко ниво и комбинирање со 4 други тонови кои добиваат бонус од способноста на Лидер.

Луминара, на пример, има лидерски способности Елегантни чекори кој обезбедува 15% Evasion на сите Jedi во тимот и, исто така, дозволува Jedi да закрепне 8% од Max Health на Luminara на почетокот на секој чекор. Оваа способност работи за сите Џедаи во тимот што го води Luminara, но оние кои немаат ознака на Jedi, исто така, можат да се здобијат под нејзиниот олово преку добивање на половина од овие бонусни ефекти.

Во друг пример, Клин има способност Лидер Бунтовни хероизам што им овозможува на секој Бунтовник на истиот тим да добие + 30% Прекршок, за да закрепне 15% од Макс. Здравје на Критичен Хит, за да добие 10% Сврти метар за Критичен Хит, а исто така да закрепне 25% од Max Health секогаш кога карактерот поразува непријател. Оваа Лидер способност се однесува на Клин и секој друг во рамките на Бунтовничката фракција, но нема да се однесува на ликовите без ознака на бунтовниците, како што се Империја, Сит и повеќето Једи.

Лидерската способност на карактерот не значи дека само оние од слична фракција треба да бидат вклучени во тимот, но тимот, генерално, ќе гледа подобри перформанси кога ќе се одигра под водство што им дава на секого бонус.

Уште една важност за земјоделските ликови за Арена се улогите на ликовите. Карактери можат да бидат Напаѓач, Исцелителот, поддршкаили Резервоарот и генерално е добра идеја да се постави тим од Арена кој вклучува најмалку една од секоја улога. Секогаш забележувајте, сепак, за тоа што е ликот наведени улогата е во играта. Chirrut има способност да ги лекува ликовите и да обезбеди лек за време на Heal Over Time, но Чирут всушност е нападник. Петка е резервоар, но за разлика од поголемиот дел од Тенковите, Петс нема способност да тајно.

Не постои ниту еден тим или сет на знаци за да се фатат за Арена, особено помеѓу Нивоата 51-80. Различни ликови можат да сочинуваат различни тимови, а модовите можат да направат дури и едноставен тим да донесе дома победа.

Пример тимови * кои можат да работат добро во sub-500 Arena:

 • Клин-олово, Бигс, Леја, Ландо, СТХан
 • Клин-олово, Бигс, Езра, Стариот Бен, Леја
 • HK-47-олово, IG-88, IG-86, Nebit, Jawa инженер
 • Anakin-Lead, Ezra, QGJ, Barriss, Ahsoka
 • Хера-олово, Езра, Канан, Зеб, Чоппер

Со легендарните ликови:

 • EP-олово, Vader, TFP, RG, Сонцето Фак
 • Клин-олово, Biggs, Leia, Ezra, R2
 • Thrawn-Lead, EP, Vader, TFP, RG

(*) Силата на тимот и перформансите се многу зависни од Mods. Ве молиме бидете сигурни да ги разгледате Модови за да се обезбеди дека сите карактери се модифицирани соодветно.

Фармерски знаци преку кристали:

Со нивоата 50-80, играчот ќе забележи дека некои карактери не се лесно достапни преку некоја од Продавниците. Другите знаци може да бидат достапни, но само преку високо-ниво Cantina јазол во 16 Cantina Energy по битка или еден високо-ниво светло / темно страна јазол на 20 енергија по битка. Поголемиот дел од ликовите најдени во битките со висок степен се генерално посилни, со покомплексни комплети за способности и честопати биле запознаени со играта преку Marquee Events или старите Турнири.

Најдобриот пример е Дарт Нихилус, кој има Dispel на неговиот Основен напад, може да го намали Cooldowns и да го уништи секој карактер, оставајќи ги неспособни да се оживеат. Дарт Нихилус првпат беше претставен преку Марки Господар на глад настан а потоа се пресели во Shard Shop, пред да биде ставен на Dark Side Hard Node 9A. Доколку некој играч не го отклучи DN за време на неговиот настан, потребно е 50 да ги отклучи на 3 *. Во 5 се обидува еден ден од еден јазол и стапка на пад од околу 20-30% секој ден, за неколку недели ќе треба да се "фарма" DN од само неговиот јазол, а неколку месеци да се добие доволно парчиња за да го однесе до 7 * .

Покрај пакетите специфични за настан понудени во текот на целата година, единствените други начини за стекнување карактерни делови се преку Пратките и Chromium картичките.

Хром картички може да бидат ризични како било шрафовите на карактерот може да се извлечат од Chromium, што го прави исклучително тешко да се фати специфичен лик од Chromiums.

Пратките, сепак, ротираат во текот на денот како Продавниците, а играчите можат директно да купуваат парчиња од специфичен карактер користејќи кристали. Додека сите знаци на крајот се појавуваат во Пратките, некои се подобро да се користат со користење на кристали од други, едноставно поради комплет за способност на ликот, наспроти тешкотијата во земјоделството со нив рачно.

Долу карактери се сите силни toons со употребливи комплети, кои се многу корисни дури и при ниски ѕвезди, и сите вреди да се стекнат директно преку кристали, покрај рударството од одредени јазли / продавници.

Пратки Фокус на знаците:

 • Дарт Нихилус
 • Ahsoka Tano Fulcrum
 • Базе Малбус
 • Chirrut Imwe
 • Shoretrooper
 • Смртоносец
 • Сит Асасин
 • Сит Тропер
 • Директор Кренич

Следна: Нивоа 81 +

Други:

Последна промена: 8 / 25 / 17