Кои први ликови? Нивоа 1-50

Нивоа 1-50:

Помеѓу нивоата 1-50, создавање синергија помеѓу ликовите на вашиот петчлен тим нема да биде толку важно колку што има само пакет на силни ликови.

Играчите треба секогаш да се фокусираат на еден лик во исто време од кој било сет на области на игра.

Главните области на игра се светло / темни странични јазли, кантина јазли, продавница за кантина, продавница за арена и продавница за галактички војни. Подоцна, продавницата за еснаф и флота ќе станат области на фокус.

Кога прво ќе започне, играта обично ќе ги отклучи следните знаци во првите нивоа на 20-25:

 • Конзоларна јадица
 • Клонови војни Chewbacca
 • Лук Скајвукер (Фармбој)
 • Кралска гарда
 • Талија
 • Snowtrooper
 • IG-86
 • Ewok извидниците
 • Клонски наредник

Од овие ликови, вашиот прв Арена тим ќе изгледа нешто како: Chewbacca (олово), JC, Ewok Извиднички, Лук Фарбој и клонов наредник.

Бидејќи ова е тим кој најверојатно ќе ви помогне да победите многу луѓе во Арена на почетокот, може да се приклучите кон нив и да се обидете да се фокусирате на нивно доведување до 7 * и на високо ниво веднаш. Не го прави тоа!

Оваа листа на карактери може да бидат силни под вистинското водство, високата брзина и најдобрите модови, но тие нема да стигнат до таа точка до крајот на играта и на ниво капа.

Друг импулс во работата со ликовите може да биде да ги одберете оние што најмногу ги сакате од филмовите, емисиите, игрите, стриповите итн. Не го прави ова, или!

Не два лика имаат исти способности, сите знаци се поставени во различни класи и постојат повеќе повторувања со ист карактер. На пример, Stormtrooper Хан е различен од Хан Соло и Капетан Хан Соло, и покрај сите три се уште Хан Соло. Сите три, исто така, доаѓаат од различни области и имаат комплетно различни способности.
Наместо тоа, помеѓу Ниво 1 - 50, фокусот на вашиот карактер треба да биде следен:
Сопствена продавница на Арена - Stormtrooper Han или IG-88
Продавница за еснаф - Реј или Евок Старец
Продавница за кантина битки - Qui-Gon Jinn или CT-5555 Fives
Галактичка воена продавница - Капетан Phasma или Luminara Unduli
Лесни странични битки - Реј или Евок Старец
Темни странични битки - Боба Фет
Кантина битки јазол - Геонозиски војник (1A) или Ландо Карисијан (1E)

Следното исто така може да се одгледува преку битките со светло / темни страни (битвни нишки 1-4):

 • Реј (ЛС)
 • Ewok Elder (LS)
 • Луминира (LS и DS)
 • Петци (LS и DS)

Сите овие ликови се одлични почетоци и многумина ќе ви послужат добро до крајната игра. Ако сакате да продолжите да работите на некои од ликовите што се дадени на почетокот на играта, користете ги вашите битки на Light / Dark Side да работат на нив. Другите валути се премногу вредни.

Одличен почетен аренов тим би можел да вклучи: Лумињара (Олово и Исцелител), QGJ (Асисти и Дипел), СТХан (Танк), Ландо (Напаѓач) и Реј (Напаѓач). Иако на тимот му недостасува синергија, сите ликови добро ги извршуваат своите работни задачи и ќе помогнат во донесувањето на играч под ранг 500 лесно.


SWGoH - Езра БриџерВо вашите први 50 или така нивоа, најдобро е да се фокусирате на следните знаци, почнувајќи од Phase 1, потоа Phase 2 и Phase 3:
Сопствена продавница на Арена(1) STHan или IG-88; (2) Леја или Канан; (3) Таркин или Главен Небит
Продавница за еснаф(1) Реј или Евок Старец; (2) Jawa инженер или Рекс; (3) Jyn или Sun Fac
Продавница за кантина битки(1) QGJ или Fives; (2) Стара Дака или хеликоптер; (3) Ашока или По Дамерон
Галактичка воена продавница(1) Phasma или Luminara; (2) Biggs или Zeb; (3) Teebo
Лесни странични битки(1) Реј или Евок Старец; (2) Anakin; (3) Прв налог TIE пилот (FOTP) или Кралската гарда (RG)
Темни странични битки(1) Боба Фет; (2) Barriss; (3) FOTP или RG
Кантина битки јазол(1) Геонозиски војник или Ландо; (2) Езра Бриџер или пилот на ТИЕ-борец (ТФП); (3) клин

> SWGoH GameChanger Going Nerdy вели дека Езра Бриџер е најважниот лик во Star Wars Galaxy of Heroes. Кликнете на графиката погоре за да го гледате неговото видео сега!

Запомнете, секогаш е подобро да работите со земање на еден карактер до 7 * од секоја локација, наместо да скокнете од toon до toon или да ги носите групите на toons до секое почетно ниво одеднаш. Имајќи само еден карактер 7 * може да му дозволи на играчот да заработи награди во напад на еснаф, па затоа е важно да работите на ликови поединечно.

** Специјална белешка за RG, ​​IG-86 и Luke Farmboy: RG и IG-86 се сметаат за "добри" ликови минатото средно ниво. Тоа, рече, тие се лесно достапни и не треба да бидат прв фокус. Наместо тоа, тие треба да се одгледуваат на крајот од денот кога се обидуваат да ја искористат енергијата што не се троши за земјоделство.

Лук Скајвукер (Фармбој) е специфичен карактер кој е потребен за постигнување на друг специфичен карактер: командант Лук Скајвулер (КЛС). Тоа, рече, CLS не треба да биде главен фокус на почетокот на играта, бидејќи бара многу други знаци во целост да се постигне, па Лук Скајуокер (Фармбој) треба да се одгледува само како последица во играта.

Следна: Нивоа 51-80

Други:

Последна промена: 10 / 10 / 17