Кои први ликови? Нивоа 51-80

Нивоа 51-80: Подготовка за настани

Вашиот фокус ќе се префрли помеѓу Нивоа 51 - 80, бидејќи повеќе настани ќе бидат отворени за Вас, како и за Mods. Завршувањето на дневниот весник "Галактичка војна", исто така, ќе стане примарна цел за време на овие нивоа за изворот на кредити на GW, а понекогаш и на карактерните делови.

Добивањето легендарни знаци е неопходно како што продолжувате во играта, така што вашиот карактер земјоделство ќе се префрлат на создавање на специфични тимови се грижеа за победувајќи Легендарни настани, по можност во 7 *. Исто така, територија битки ќе се отвори на ниво 65, така што играчите треба да се подготват да им помогне на своите еснафи колку што е можно со релевантни знаци.

Тоа помага да се има силна основа на карактери, па не заборавајте да ги разгледате Првите три фази на знаци кои ќе ги донесат до 7 * додека продолжите.

Префрли се на:
Кредитни Heist
Господар Јода Легендарниот настан
Император Палпатин Легендарниот настан
R2D2 Легендарниот настан
Гранд адмирал Траун Легендарниот настан
BB-8 Легендарниот настан
Командантот Лук Скајволер, легендарниот настан
Легендарниот настан за Реј (Џеди тренинг)
Кредитни Heist (Отвора на ниво 70) - Потребна нилски коси

Во првите нивоа на 50, ќе изгледа како да има повеќе обуки за дроиди кои се потребни од кредити за да ги израмнат вашите ликови. На ниво Ниво 51, сепак, ова flips. Меѓу Gear, "Логаритамско израмнување", и модови, ќе никогаш имаат доволно кредити. На пример, со над 100 карактери во играта, ќе ги преземе преку 100 милиони кредити само за да ги промовира од 6 * до 7 * секој.

Кредитните Heists течат насекаде помеѓу 6-13 дена меѓусебно и ќе бидат единствениот најважен метод за постигнување на кредити во играта, со максимална награда од 10 милиони можни кредити (иако 2.5 милиони се доделуваат многу почесто).

Најдобри ликови: Ландо, СТХан, ИГ-ХНУМХ, Боба, Чевака
Има неколку ликови со ознаката Scoundrel, но тие се најлесно да се фатат и ќе ги вршат најдобрите во Heist. Лендо, СТХан, ИГ-ХНУМКС и Боба, сите треба да бидат на високи ѕвезди до моментот кога ќе можете да почнете да го вршите највисокото ниво на кредитни настани. Иницијалниот тим на 88 * Ландо, 4 * Боба, 4 * STHan и 3 * Chewbacca ќе бидат доволни за да ги добијат првите неколку нивоа на Credit Heist.

Chewbacca ќе биде единствениот што ќе остане да се врати и да се одгледува од светло / темно страна или кантина јазли, ако сакате. Кредитот Heist сега е "simmable", така што завршувањето на настанот во 3 * ќе понуди можност да го симнете настан секој пат кога ќе се случи. Тоа, рече, Tier 4 од Credit Heist може да се заврши во 3 * со само G10 Lando, G9 STHan, G8 IG-88 и G8 Boba во 7 * и Chewbacca лево во G6 4 *.

Обука на Големиот мајстор: Легендарниот настан за мајстор Јода - Потребна е џиди

Мајстор Јода е еден од првите Легендарни ликови воведени во играта и само се отклучува на 5 * кога ќе го поразите во Настан за обука на големиот мајстор. Нема 1 * или 3 * верзии на Yoda. Тој е во 5 *, 6 * или 7 * и бара тим од 5 Jedi на секое ниво од ѕвезда за да го отклучи.

QGJ, Luminara, Kanan, Ezra, Barriss, Ahsoka или IGD се сите ликови кои лесно се постигнуваат за да помогнат да се отклучи Yoda, а исто така и понатаму остануваат корисни преку остатокот од играта. Секој од овие 5 Jedi во 7 * и Gear 7 ќе го отклучи Yoda на 7 *.

 • Арена: Канан
 • Cantina: QGJ
 • GW: Luminara
 • Кантонски јазли: Езра
 • LS / DS: Ahsoka, Barriss
 • Еснаф: ИГД


Императорска смрт: императорот Палпатин легендарниот настан - бара бунтовници

Како мајстор Јода, Палпатин се отклучува само на 5 *, но Палпатин бара 5 бунтовнички знаци за отклучување преку Настан на демагос на царот. Постојат тони на достапни бунтовници во играта, но изборот на оние кои ќе ви служат добро напред, како и за отклучување на царот Палпатин е клучот.

Најдобри ликови: Клин (Олово), Бигс, Ландо, СТХан, Леја / Акбар
Ова е тим што ќе се натпреварува за овој настан. Овие тони сите треба да бидат рани фарми и сите знаци на 7 * G8 ќе го отклучат ЕП во 7 * без никаков проблем.

Други бунтовници да се разгледа: Jyn, CH Соло, Scarif Бунтовник Pathfinder, Лук (Farmboy), пет Феникс ескадрила

Scarif Pathfinder е пристоен резервоар кој може да биде корисен во рациите, Chopper е здрав резервоар кој е најпосакуван за легендарниот настан Thrawn, а Лук (Farmboy) е потребно да го отклучи командантот Лук Скајволер подоцна. Pathfinder или Фарм Лук се сите пристојни замени за STHan, Leia или Ackbar.

Пет ликови од Феникс ескадрила може да се користат за да се добие Палпатин, бидејќи тие се исто така дел од фракцијата на бунтовниците. Најдобриот Феникс тим кој ќе го користи за отклучување на Палпатин би бил: Хера (олово), Езра, Чопер, Канан, Зеб. Целосниот тим на Феникс, исто така, удвојува за тимот што треба да се здобие со уште еден Легендарниот карактер, Траун.

Ако целиот тим на Феникс не е достапен, Езра сам би можел да биде подбиен во состав на Бунтовниците и да игра многу добро. Езра е доминантен Џеди кој е корисен во 3 различни легендарни настани и е силен toon и за Арена и Рации. Ако имате Езра, подобар тим за отклучување на ЕП би бил Клин-Олод, Бигс, Ландо, СТХан / Леја и Езра.

Jyn има различни намени во повеќе делови од играта. Таа е клучна против Ранкор во нападите на Пит, нејзиниот комплет вклучува заживување на членовите на тимот, намалување на мерачот, повик асистенции и напади со AoE. Jyn е исто така единствениот член на Rogue One Rebel, кој има лидерски способности, што ја прави клучен карактер за територијални битки. Имајќи го ова на ум, Jyn може да се обработува само преку продавница за еснаф, што ја прави многу бавна фарма, и покрај нејзините многубројни потреби.

CH Соло е многу специфичен карактер кој се бара во територијалните битки. Комплетот CH Solo го прави исклучително корисен под правилни услови. Тоа, рече, во еден Cantina Node во 16 Cantina Energy за хит, CH Solo е долга фарма и, иако тој би можел да биде корисен во двата стекнување на ЕП и неговите специфични мисии на територијални битки, има полесни знаци кои би можеле прво да се стекнат.

Со дополнувањата на Езра, Јин и Ч. Соло, тимот за бунтовници кој ќе го преземе царот би можел да вклучи и Wedge-L, Biggs, Ezra, Jyn, CH Соло - Или - Jyn-L, Wedge, Biggs, Ezra, CH Соло. Овие подоцнежни тимови ќе имаат предност со нивните подоцнежни начини на употреба во текот на играта, но имајте на ум дека исто така бараат најмногу време и ресурси за постигнување.

Смел Droid: R2D2 Легендарниот настан - Потребна империја

Како и другите легендарни настани, R2 отклучува само на 5 * и настанот на R2 бара империја Смел Droid настан.

Овој настан е сложена фарма и треба да се смета поблиску кон крајниот натпревар. Постојат повеќе Империја тонови, но настанот е најлесно да се расчисти во 7 * со одреден тим.

Најдобри ликови: Императорот Палпатин (олово), ТФП, Вадер, Р.Г. и Таркин.
Сите тие се релативно лесно да се здобијат во текот на играта бесплатно. Тоа се вели, ЕП е достапен само преку неговиот Легендарниот настан (што значи дека ќе треба да има подготвени 5 Бунтовници на 7 *), Вадер е многу долга фарма од Shard Shop, Fleet Store и Achievements, а додека Таркин доаѓа од Arena Store , Таркин не е приоритет врз посилните ликови како што се Леја, СТХан, или ИГ-ХНУМКС.

Други земјоделски империја вклучуваат Веерс, Снежокер и Магматропер. Ако сте заинтересирани да стекнете R2, а не да ја изгубите влечната сила на други фарми, друг тим би можел да вклучи: Veers-Lead, TFP, Snowtrooper, Magma и RG. Сепак, бидете подготвени да имате силни модови на сите нив, да ги имате секој со висока брзина и да се подготвите за многу обиди за добивање добар RNG.

Во зависност од распоредот за издавање на настани, Thrawn исто така може да се користи во рамките на тимот на Империја како поддршка или олово и може да се користи на местото на Палпатин или Вадер (или РГ и Таркин) ако повисоките нивоа на империја не се достапни.

Уметник на војна: Големиот адмирал Траун Легендарниот настан - Потребен е Феникс

Како и другите легендарни настани, Thrawn само се отклучува на 5 * преку Уметник на војна настан. За разлика од другите легендарни настани, сепак, само одреден тим може да се користи против Thrawn: Фениксскиот одред.

Фениксскиот состав во моментов вклучува само карактери на 6: Езра, Чоппер, Зеб, Хера, Сабине и Канан.

Најдобар (навистина само) начин да се води Феникс одред со Хера како лидер, така што има само еден најдобар тим достапен за Thrawn.

Најдобри ликови: Хера (олово), Езра, Чоппер, Зеб и Канан.
Хера е единствениот Феникс со лидерска способност и практично е услов. Езра е фантастичен карактер, корисен во повеќе настани и треба да се смета за потребен.

Од преостанатите, Сабине е веројатно еден од подобрите ликови на Феникс, но е многу тешка фарма од само нејзиниот Dark Side Node или спорадично од Guild Store. Другите се достапни во Арена, Кантина и GW продавници и лесно се одгледуваат.

Специјална белешка за 7 * Thrawn: Настанот Thrawn е особено тешко во споредба со другите легендарни настани. За да го завршат последниот ред од настанот, треба да бидат подготвени да ги користат G7 Phoenix со XUUMX * Thrawn многу брзи модови (200 + Брзина на секој toon) и, исто така, бидете подготвени да поминете низ многу, многу, Многу се обидува правилно да ја постави последната битка на битката. Алтернативно, играчите мора да бидат подготвени да пренесат Phoenix Squardron на G10 +, што не е лесна задача, со оглед на износот на високи барања за опрема за Феникс.

Парчиња и планови: BB-8 Легендарниот настан - Потребна е прва нарачка

Како и со другите легендарни настани, дроидот на фракцијата на отпорот BB-8 прво се отклучува на 5 * преку Парчиња и планови настан. Исто така, како и други легендарни настани, настанот на BB-8 бара специфична фракција: Прв ред. Додека фракцијата од првиот ред веројатно ќе порасне додека играта продолжува, фракцијата останува мала.

Во моментов се достапни ликови од прв ред од следниве области:

 • Капетан Phasma - галактички војна продавница
 • Кјо Рен - Кантина битки 4C (10 енергија) и 6C (12 енергија)
 • Прв налог TIE пилот - Лесен страничен тврд јазол 6B (енергија на 16) и темно страничен тврд јазол 6B (енергија од 16)
 • Прв редовен офицер - Магазин Cantina Battles
 • Прв поредок Stormtrooper - Лесен страничен тврд јазол 2B (енергија на 12) и темно страничен тврд јазол 2A (енергија од 12)
 • Кило Рен (не маскиран) - Кантина битки 3F (10 енергија)

Најдобрите ликови што треба да се користат за настанот на BB-8 вклучуваат: Кило Рен (Неосклазена), Капетан Фасма, Кјо Рен, прв ред пилот на ТИЕ, и прв ред офицер.

Има осум знаци од прв ред, но само шест во моментов се одгледуваат. Првиот ред SF TIE пилот и првиот ред извршител се дел од фракцијата, но не можат да се обработуваат и најверојатно нема да завршат на лесно достапни земјоделски локации.

Понатамошните компликации на земјоделските напори за BB-8 доаѓаат од локацијата на различни делови. Phasma доаѓа од GW Store и FO Officer доаѓа од Cantina Store, што го прави релативно лесно да ги одгледува нивните парчиња. Меѓутоа, и со Кјло и со КРУ, кои доаѓаат од јазлите на Кантина, сепак, многу е потешко за играчите да се фатат за двата лика истовремено.

Други опции вклучуваат FOTP и FO Stormtrooper кои бараат многу повеќе време и напори за фарма. Двата знака се наоѓаат на светлосни и темни страни јазли, што значи дека постојат само 10 има шанса еден ден да ги стекне своите парчиња. Тешките јазли имаат само пет шанси да се фатат за фарма и може да се освежат за 50 кристалите за дополнителни пет шанси. Потоа, освежувања одат до 100 кристали и горе, што го прави многу тешко да се одреди карактер кој може да се достигне само преку тврди јазли. Додека еден играч можел да ги фрли само оригиналните ФО карактери, обидите да се здобијат со FOST и FOTP преку нивните тврди јазли ја зголемува тежината на создавање на целосен FO тим.

BB-8 е забавно да се користи самостојно, но најдобро функционира во редовите на целосниот тим на отпорот или целосниот тим на дроиди. Сепак, како R2 или Thrawn, сепак, BB-8 треба да се остави за подоцна во играта бидејќи земјоделството ликовите за неговиот настан се многу одземаат многу време и исто така се ограничуваат.

Тимот од прв ред може да биде моќен во Арената до одреден момент, но тие се засенуваат од други легендарни ликови и други синергии. Првиот поредок, поточно, земјоделството FOTP и FO Stormtrooper, најверојатно, треба да биде оставено како последица кога се обидува да ги заврши секојдневните активности или да добие ратични билети за еснаф.

Лука Скајвукер - Патување на Херојот: командант Лука Скајвулер легендарниот настан

Единствено за легендарните настани, Командант Лук Скајвокер (CLS) само се отклучува на 7 * и бара 5 специфични 7 * тонови: СТХан, Леја, Стариот Бен, Фармбој Лук, а исто така и R2-D2 кој е достапен само преку својот Легендарниот настан.

КЛС треба да се смета за личен карактер од следните причини:

 • Фармбој Лук и Стариот бен се фармите на Кантина јазол и таму се појавуваат подобри ликови за да се најдат на прв план
 • Leia и STHan доаѓаат од Арена Продавница и тешко се фарма истовремено
 • R2 бара пет 7 * Империја круни и најдобро се постигнува со помош на Палпатин, кој, исто така, бара пет 7 * бунтовници toons за постигнување

CLS во основа бара 13 следниве знаци во 7 * за отклучување:

 • Фармбој Лук
 • Стар Бен
 • Прочитајте
 • СТХан
 • R2
 • Палпатин
 • Вејдер
 • ВФП
 • RG
 • Таркин
 • клин
 • Бигс
 • Lando


CLS треба да биде лик кој треба да го имаме на ум додека напредувате, но бидејќи тој ќе биде лик кој се ослободува природно, игра не треба целосно да се фокусира на добивање на само горенаведените знаци на 13, бидејќи има многу други знаци потребни само за да стигнат до оние 13 toons.

Реј - Патување на Херојот: Реј (обука на Џеди) Легендарниот настан

Како CLS, Реј (обука на Џеди) {RJT / JTR} само се отклучува на 7 * и бара пет специфични 7 * тонови: Финецот, шверцер на ветераните Хан Соло, шверцер ветеран Чевбака, Реј (спасител) и ББ-ХНУМКС

Како CLS, JTRey треба да се смета за карактер на крајната игра за мноштво причини:

 • BB-8 бара пет 7 * првични нарачки, што е многу мала фракција во рамките на играта и трае долго време за фарма
  • ФО имаат ограничена употреба воопшто
  • KRU е одличен toon, но фракцијата не е арена-остварлива во било која точка во играта и се надминати од многу други фракции
 • Соодветен JTRey тим бара други високо-ниво, тешко да се фарми ликови, примерок Арена тим: JTRey, BB8, R2, CLS и Holdo / GK
 • Вет Хан и Чеви се достапни само на стадиум 8 Cantina јазли
  • Фаза 8 е особено потешка од претходните фази
  • Во енергијата 16 за битка, потребно е време да се фати и во 7 *
 • Пет од вкупните потребни тони доаѓаат главно од јазли на Cantina, еден е достапен само преку LS / DS јазли во вкупните обиди 10 дневно

Додека точните пет FO може да се разликуваат, JTRey во суштина ги бара следните 10 карактери:

 • KRU
 • Phasma
 • FOTP
 • Кило (веројатно zKylo)
 • FOO
 • BB8
 • Финецот
 • Вет Хан
 • Vet Chewie
 • Scav Rey

Jedi Training Rey е одличен карактер кој има повеќекратни намени во играта, како CLS, но таа треба да биде оставена како цел на крајна игра, постигната по постигнувањето на многу други аспекти на играта. Играта не треба да се фокусира на добивање на горенаведените знаци на 10 од самиот почеток, на сметка на пошироко достигнувачки карактери.

Следна: Територијални битки

Други:

Последна промена: 3 / 3 / 18