Кои први ликови? Нивоа 81 +

Нивоа 81 +: Рации и бродови

До времето кога играчот ќе достигне Ниво 81 и повисоко, фокусот за играта ќе се смени повторно. Обично на ова ниво, играчот направи значителни напори за стекнување на карактери кои се користат на различни фронтови, кои работат со Mods, и подготовка на тимови кои можат да се искористат за постигнување на повисоки рангирања во Арена, комплетен дневен весник Галактичка војна и да се добијат најдобрите резултати на Raid.

рации
Бродови

Рации:

Пит (Ренкор):

на Ранкор Раид беше прва рација што требаше да се појави во играта и беше создадена во време кога Модс беше ослободен, кога максималното ниво на игра беше ниво 80, и кога најголемиот дел од играчите редовно се бореа да ги видат ликовите со Gear многу повисоки од G8 или G9.

Бидејќи играта е темелно еволуирана откако прв пат се појави нападот на Ранкор, многу еснафи може да ги расчистат херојските напади без никаков проблем, а многу еснафи имаат играчи кои можат да го комплетираат Херојскиот Ренкор со само еден тим.

Карактерот кој се фокусира на нападите на Ранкор е целосно соло на целосна рација со само еден тим.

Карактери за фарма специјално за соло на Pit Raid *:
Сопствена продавница на Арена - N / A
Продавница за еснаф - Џин или Рекс
Продавница за кантина битки - QGJ, Teebo
Галактичка воена продавница - Phasma
Лесни странични битки - Евок Старец
Темни странични битки - Нихилус
Кантина битки јазол - ТФП, Геонозиски војник
Флота Арена Продавница - Дарт Вејдер **

(*) Mods and Gear се одлучувачки фактори за успешно солирање на рацијата
(**) Исто така достапни преку Достигнувања и Шверц Магазин

Типови на примероци:
Тим А: zVader (Олово), Jyn, QGJ, TFP и Nihilus / Rex
Тим Б: Тебе (Водач), Евок Старец, Фазма, Гео Солдиер, QGJ

Резервоарот заземен (H / AAT):

на Резервоарот Takedown Raid беше втората рација воведена во играта и донесе ново ниво на тежина, како и нов, силен карактер: генерал Кеноби.

За разлика од Rancor, нападите на AAT доаѓаат само во нормални и херојски верзии, и двете рации се создадени за да бараат G10 + знаци и целосен еснаф на членовите на 40 + за да завршат.

Обидуваме понатамошни детали за планирањето на HAAT, но во однос на земјоделството одредени карактери за херојски AAT, целта е да се создадат најмалку 4 тимови кои се дизајнирани да ги задоволат предизвиците презентирани во секоја фаза.

Бидејќи се подготвува за рации на ХАТТ е долг, комплициран процес, подолу тимовите се обезбедени само како водич. Како и секогаш, сите тимови се мод и зависни од брзината за успех.

HAAT карактер земјоделство:
Фаза 1:
zKylo или zSavage
Једи: Енакин, КГЈ, Езра, Баррис, ИГД, Ајла, Ашока, Йода

Фаза 2:
Droids и Jawas: HK-47, IG-88, IG-86, Невид, Инженер Jawa, R2
Бунтовници: Клин, Бигс, Ландо, Акбар, Леја

Фаза 3:
"Chirpatine" или "Palpfighter": Chirpa, EP, STHan, Sun Fac, RG, TFP, Old Ben

Фаза 4:
Бунтовници: Клин, Бигс, Ландо, Акбар, Леја
"Принцеза Зоди": Злиа, Жоди, ЗФивс, Ехо, клон наредникБродови

Бродовите се отвораат на Ниво 60, но целосниот фокус на купувањето на бродови најверојатно ќе биде ограничен додека играчот не се приближи до крајната игра. Валутата на Флота Арена е достапна секојдневно преку флотата Арена и исто така ќе стане дневна активност за да се заврши.

Додека продавницата Флота Арена нуди бродови на бродови, карактерни штитови, подвизи и опрема, примарната и најважната употреба на бродови е да се здобијат со Зета способност душеци. Надградувањето на карактерот на нивната Zeta способност нуди дополнително ниво на употребливост и секоја целосна Zeta способност бара 20 zeta душеци, покрај многу омега, виолетова, сина и зелена душеци.

Зета душеци, сепак, се многу "скапи" во смисла на леснотија да се здобијат со:

 • Зета душеци не може да се купат со кристали
 • Зета душеци се достапни само преку дел од играта, и како прва награда за многу изберете Events
 • Zetas може да се купи преку продавницата на Fleet Arena на флота-токени на 2000 по набавка
  • Точките на флота се добиваат преку дневни активности (115 вкупно)
  • Флота токени се заработени преку флота арена (800-1800 вкупно)
  • Максималната можна количина на флота токени заработени во еден ден е 1915 Tokens
  • Флота токени, исто така, може да се заработи 3 пати неделно преку предизвик Материјали за способност материјали

Вршењето на математика на Zetas води играч да се разбере дека дури и кога земајќи Rank #1 во Флота Арена дневно, играчот може да купи 1 zeta секој втор ден. Ова ги прави Материјалите за способност за бродови предизвик најважниот дел од бродовите, бидејќи овој предизвик дозволува шанса на секаде од 1-4 Zeta душеци (два обида, нудат 0-2 Zetas секој) во три дена секоја недела дека предизвикот се појавува.

Само ниво 3 од Материјалот за способност на бродовите предизвици нуди шанса на Zeta душеци! Како бродови, капитални бродови, пилоти и команданти на флотата, потребно е време за да се здобијат и опремата, примарниот фокус за бродови треба да биде следниот:

Карактери (сите треба да бидат колку што е можно поблиску до 7 * и G9 +)
Ликови со темна страна: Таркин, Гео Војник, Сонце Фац, ТФП, Боба или Ведер, ФОТП или Мал
Лесни странични знаци: Biggs, Wedge, Fives, Jedi Consular или Ahsoka

Бродови (сите треба да бидат на 5 * или повисоко)
Темни страни Бродови: Героонијан војник Starfighter, Geonosian Starfighter на Sun Fac, Империјален TIE борец, Славе I или TIE Напреден x1, прв ред TIE борец или Scimitar
Лесни странични бродови: Х-крило на Biggs Darklighter, Х-крило на Клин Антилес, Умбаран Starfighter, Starfighter на Jedi Consular или Jedi Starfighter на Ахока Тано
Капитал Брод: Executrix

Зошто овие бродови?

Горенаведената листа се чини многу специфична, имајќи предвид дека постојат неколку други опции, вклучувајќи ги и бродовите Милениум Фалкон и Феникс. Значи, зошто овие бродови особено?

 • Примарната цел на сите содржини на бродови е да се здобијат со Зетас
 • Една единствена зета може да се купи секој втор ден од доделените флота-токени
 • Бродовите со способност за способност за бродови бараат осум бродови на 5 *
  • Група III од бродови на способноста за бродови бара 5 * Executrix
  • А 5 * Executrix бара пет 4 * Темни страни бродови

Да се ​​распадне понатаму:
Бројот на бродови на способноста за бродови бара осум бродови 5 * и Executrix во 5 *. Не е тешко да се здобијат со осум бродови 5 * ЦЕЛ стекнување на Executrix во 5 * бара пет 4 * Темна страна специфични бродови.

Ставањето фокус во преземањето на било кој 8 бродови директно до 5 * изгледа како најбрз начин да се работи на Tier III од бродовите на способноста за бродови, но многу играчи често забораваат дека предизвикот бара главниот брод на Tarkin's Executrix во 5 *, покрај осумте 5 * бродови. Не планирајќи напред да ги достигне потребните бродови од темната страна, ќе остави играч кој сеуште се обидува да се бори и ќе чини недели од Зета-земјоделството.

Горенаведените бродови и нивните пилоти се најлесно да се стекнат преку флотата и GW Stores и сите се достапни и бесплатно. Планирање да се одмораат бродови посебно со намерата за земјоделство Zetas ќе доведе до целосен успех на списокот.

Карактери кои се далеку посилни со нивните Зета способности отколку без:

 • zMaul
 • zVader
 • zLeia
 • zCody
 • zBarriss
 • zBoba
 • zPhasma
 • zSidious
 • zFinn
 • zYoda
 • zKylo
 • zSavage

Силните ликови направени уште посилни со нивната Зета:

 • zQGJ
 • zNihilus
 • zR2D2
 • zJyn
 • Жан Соло
 • zThrawn
 • zFOTP
 • zCLS

Следна: Вашата иднина во SWGoH

Други:

Последна промена: 10 / 10 / 17