Кои први ликови? Мод предизвици

Мод предизвици

Модовите се неверојатно комплексен дел од веќе комплексната игра. Со толку многу подвижни делови кои се вклучени со Mods, ги покриваме спецификите на неколку места, Вклучувајќи ги и Најдобри модови за специфични карактери, Мод пакети, и како да се фармерски модови.

Во однос на тоа кои знаци треба да се постигнат прво, Мод Предизвиците ќе станат фокус до времето кога играчот ќе достигне Ниво 50 +.

Постојат 8 различни Mod Mods, секој со свои предизвици и секој бара различни фракции за отклучување и фарма. Крајната цел со Mod Set предизвици е да 3-ѕвезда Група III на секој предизвик, дозволувајќи им на предизвикот да биде едноставно и помошта во земјоделството mods побрзо.

Различните предизвици за поставување на модот се подолу наведени, заедно со нивната фракција и леснотијата на добивање на знаци потребни за секоја фракција.
Mod Set Фракција Едноставноста Забелешка
здравје Секој Лесно Добиени со првите пет тонови 7 *
Одбрана Jedi Лесно Добиени од Yoda првично
Критична штета Jawas Просек Сите 5 Jawas се потребни, но само во 5 * -6 * за да се заврши Tier 3 во 3 *
Критична шанса Подлец Лесно Добиени со кредитни Heist првично
Инает бунтовниците Лесно Добиени од EP првично
Прекршок Прва нарачка Тешко Најтешко е со 2 карактери само на LS / DS јазли
Моќност Империја Лесно Добиени од R2 првично
Забрза Отпор Тешко Многу мала фракција со ограничена употреба

Фармерските карактери за предизвиците на поставување на мод треба да бидат приоритети како што следува:

  1. Jawas за критична штета
  2. Отпорност на брзина
  3. Прва наредба за прекршок

Приоритет:

Критична штета е еден од најважните мод сетови и треба да биде прв приоритет на играчот кога работи на мод предизвици. Бидејќи Jawas генерално имаат ограничена функција на друго место во играта, многу е препорачливо да почнат да ги одгледуваат за да го завршат предизвикот за критична штета Modset Challenge што е можно поскоро откако ќе биде направен силен список на фондови.

Моќност mods припаѓаат конкретно на карактери кои се однесуваат на debuffs, и додека овој Set Set треба да биде рано 3-ѕвезда, стекнување пет знаци на 5 * Empire е релативно едноставно додека продолжува да се обработува за други цели.

Упорност и критична шанса се корисни, но не се приоритети во однос на другите мод сетови. Исто така, има многу достапни бунтовници, а Scoundrels се потребни за кредитни Heists, така што тоновите за овие намени на моделите ќе се стекнат природно.

здравје mods ќе го сочинуваат најголемиот дел од сите модови што играчите ќе ги добијат на почетокот, бидејќи тие бараат да има пет тони во 5 * (по можност 7 * лесно да се појават предизвиците со 3). Нема специфични тонови за фарма за здравство.

Одбрана е покомплициран стат кој е корисен главно на тенкови, па дури и тогаш само за специфични ситуации. Одбранбениот моден предизвик бара Jedi, кој веќе ќе се одгледува во подготовките за легендарниот настан на Јода, така што нема потреба да се фокусираат фармерските ликови посебно за модрите од одбраната.

Прекршок mods ќе биде еден од најтешките, најспоро фарми. Со точно точно карактерите на 5, опциите се веќе ограничени и, од оние 5, два лика се достапни само преку светло / темни странични битки. Нападот е исто така посуптилен стат кој нема директно влијание врз карактер како Крит Штета или Брзина. Како такви, земјоделските ликови за Offense mods треба да бидат оставени како цел на целната игра.

Модови со брзина:
Брзините модови првично се ценети, бидејќи Speed ​​е единствениот најважен стат за било кој toon. Тоа, рече, вкупниот забрзувач за зголемување е ограничен во споредба со она што може да се најде во секундарни брзини на поединечни модови.

На пример, комплетен сет бара 4 Брзина модови да обезбеди + 10% Брзина (на ниво Ниво 15). Овој бонус + 10% доаѓа од брзината на немодираната база на персоналот. Карактер со база брзина на 150 (од комплет + опрема) ќе добие само максимум од + 15 брзина од 4 Брзина модови, без разлика дали има шест други секундарни брзини кои обезбедуваат поголема брзина. Намалувањето на + 10% честопати се зголемува во споредба со секундарните брзини кои можат да одат до + 26 Speed ​​на само еден мод.

Исто така, со ограничен број на знаци на Отпорот, некои кои се повеќе лажат фарми со повеќе ограничени намени (Финец, Пилот, Трофеј), знаци за предизвикот за поставување на Speed ​​Mod Set треба да останат за подоцнежното одгледување.

Следна: Галактичка војна и средно ниво арена

Други:

Последна промена: 8 / 25 / 17