Кои први ликови? TL; Листа на карактери на DR

TL; Листа на знаци на DR:

Како потсетник, секогаш е подобро да се работи на земање на еден карактер до 7 * од секоја локација, наместо да скокнете од toon до toon, или да доведете групи на toons до секоја од нивоата на ѕвезда одеднаш.

Префрли се на:
Листа на фарми
Зошто X пред Y?
Најдобри и најлоши листи

TL; ДР Список на фарми (во ред):

Стабилни области:
Сопствена продавница на Арена - STHan, Leia, Kanan, Tarkin, IG-88, Небит, Ackbar, HK-47
Продавница за кантина битки - Боба *, Чоппер, Дака *, QGJ, Fives *, Hoth Извиднички, Poe *, FO Officer, Jawa Scavenger
Галактичка воена продавница - Biggs *, Zeb, Lumi *, Phasma, Dathcha, Teebo, K-2SO, IG-86
Лесни странични битки - Реј, Р.Г., Анакин *, ФОТП, Финецот, Шор, Базе
Темни странични битки - Боба, Барис, Хот војник, ФОТП, РГ, Јава, Нихил
Кантина битки јазол - Ландо, Езра, Хера, ТФП, Клин, Стариот Бен, Фарм Лук, Анакин, Кру, Кјо, К.С. Соло, Гео Војник

Различни продавници:
Продавница за еснаф - Jyn, Rey *, Jawa Инженер, Рекс, Maul, Res Trooper, Starck, Сит Assassin, Sun Fac, B2
Продавница на флота - Боба *, Вадер, Езра *, Клин *, Чирут, Рекс, Маул, Таркин, Сонце Фак
Продавница за еснафски настани - Пустиник Јода, Вампа, Базе, Чирут, Јин

(*) Карактер исто така достапен преку LS / DS или Cantina јазол; Фармер преку јазол пред да се чува
Зошто X пред Y?

Имате прашања за тоа зошто некои ликови се препорачуваат пред другите? Погледнете некои од овие одговори на заедничките прашања:
Зошто Стхан и Леја пред Канан? - Двајца од најмоќните ликови во играта се командирот Лука Скајвукер и Гранд Адмирал Траун. Thrawn е отклучен само со Феникс карактери, додека CLS бара токму R2, Leia, STHan, Фарм Лук и Стариот Бен во 7 * за отклучување.

Додека Легендарниот настан на Thrawn се појавува на полу-редовен распоред, настанот на CLS може повторно да се појави во чудни времиња во текот на целата година. Како читање и STHan се и редовно се користат во Haat, како и во средината на ниво Arena, а со оглед дека CLS само отклучува во 7 * додека Thrawn може да се отклучи во 5 *, тоа е препорачливо да се фокусираат на STHan и читање што е можно порано.

Зошто Боба пред Chopper и Chopper пред QGJ? - Еднаш во време во SWGoH, QGJ беше првично првиот карактер за сите играчи што го постигнаа преку продавницата Cantina. Додека QGJ е клучна во водење на целосна Jedi состав, има fanastic зета олово, и е одлична за soloing Херојски Пит Рација, почетокот на неговата употреба стана повеќе ограничени во корист на знаци кои може да обезбеди повеќе.

Сите фарми од пивница Магазин се подолги од другите продавници и од хеликоптер е исклучително корисна, ако не се бара, во стекнување Thrawn, тоа е препорачливо за да го отклучите хеликоптер и го натера да барем 5 * во почетокот на играта.

Боба Фет е дел од мала фракција на ловци и баунти ловци. Иако Баунти Хантерс не треба да биде рана фокус во играта сѐ до терористичките битки на Темната страна, се бара да ги завршат кредитните Heists. Боба ги зема фракциите на 80 за да го отклучи во 4 * и може добро да им помогне на играчите со кредитни Heists (заедно со Ландо) и во крајната игра.

Зошто Стариот бен и Фарм Лука пред Анакин? - Стариот бен и фарм Лук се задолжителни во 7 * за отклучување на CLS. Додека CLS останува фокус на крајните играчи за играчите, Стар Бен е опасен резервоар кој може да се користи во средината на ниво на Арена.

Јазолот Cantina од Anakin е тешко да се пополни за понови играчи, потребно е време за отклучување и има пониски перцепирани стапки на пад. Во меѓувреме, еден играч може да биде фокусиран на работа на Anakin преку LS / DS јазли додека не се завршат другите знаци.

Зошто не Сабине? - Sabine е достапна преку еден ДС тврд битчен јазол и преку продавница за еснафски настани. Додека пет ликови од Феникс се потребни за да го отклучат Thrawn, а додека Сабине е клучен играч во целосна G11 + Феникс тим за HAAT, фармата на Сабине трае речиси исто како и други ликови кои имаат само еден LS / DS јазол. Сите Guild Events Store валута треба да се користат на Hermit Yoda и Wampa пред било што друго, а потоа, откако другите повторувачки знаци и бродови во продавницата се завршени на 7 *, Guild Events валута треба да се потроши на високо ниво на опрема. Сабине треба да биде еден од последните карактери играчите треба да почнат да се фарма.

Зошто е клин 5th во Cantina? - Клин потребно е време за отклучување. Играчите треба да се фокусираат на поширока широчина на карактер корисен во текот на настаните пред Клин, кој треба да биде во фокусот по стекнувањето на Biggs.

Зошто не е прв војник на бунтовниците? - Како и сите ликови кои се достапни само преку единствен LS / DS јазол, Hoth Soldier е многу долга фарма. Додека тој е услов за повеќе фази на Територија битки - Хот, неговата употреба на друго место во играта е исклучително ограничена. Како таква, не е препорачливо поновите играчи да започнат игри со тоа што ќе го одгледуваат пред повеќе корисни карактери.најдобрите и најлоши листи

Забелешка: Легендарните знаци кои не се наведени

Најдобра одговорна рана карактери за фарма: Клин, Бигс, Езра, Ландо, ТФП, СТХан, Леја, Анакин, Боба, КГЈ, Петс, ИГ-ХНУМКС, КРУ

Почитувани спомени: RG, Daka, Lumi, Sun Fac, Rey, Phasma, IG-86

Хард Ферми, но најдобрите тонови: Шоротропер, Базе, Чирут, Дарт Нихилус, Јин, Сит Асасин, Сит Тропер, БХНУМКС, ФОТП

Фармер само за специфична употреба: Хера, Канан, Чоппер, Зеб, Таркин, Коди, клон наредник, Ехо, Стариот бен, Фарм Лук

Територија битки - Хот потребни: Убиен бунтовник, извидувачки бунтовник, капетан Хан Соло, Старк, снег, Вирс

Лесна фарма, но треба Зета да биде одлична: Kylo, ​​Savage, Dooku, Finn, Barriss

Тешки фарми, и треба Зета: Maul, Vader

Само фарма ако очајни: Ејт Кот (Йода), Кад Бане (кредитни Heist), Гео шпиц (Брод), Пло Коон (Јода, брод)

Ве молиме да не фармерирате, некогаш *: Gam Guard, CUP, JKG, Mob Enforcer
(*) Листата е предмет на промена кога играта се развива


други, пак,:

Последна промена: 2 / 16 / 18