STR: Phase 2 Тимови и стратегија

Сега, кога го победивте Нихилус и го принудивте назад во длабочините на Малачор V, ќе морате да се борите против самиот Господ на самиот бол, Дарт Сион. Со 52 милион здравје, тој е најздравиот шеф на нападот на Сит Триумвират - но тој е и оној против кој можете да го користите најголемиот број тимови.

За разлика од другите рани газдите, тој не стекнува брзина секогаш кога ќе добие штета; сепак, тој е имун да го сврти метарското намалување, а исто така има и исклучително висок оклоп. Поради тоа, тимовите кои најдобро работат во фазата 2 се или тимови кои можат да се справат со неможно оштетување, или тимови кои имаат начин за намалување на оклопот на Сион (за да можете да му наштетите повеќе штета).

Исто така, важно е да се напомене дека фазата 2 доаѓа со уникатен механизам: циклус на болка и циклус на страдање. Секогаш кога една единица оштетува друга единица, тие имаат 50% шанса да добијат магацин на циклус на болка. Кога ќе стигнат до 5 Купишта на циклус на болка, овие купишта се трансформираат во еден куп од циклус на страдање. Секоја единица добива навредлив бонус за секој куп од циклус на болка (+ 20% прекршок за стек) или за Циклус на страдање (+ 150% прекршок) што го имаат, но Сион добива навредлив бонус за секој стек присутен на сите единици (+ 5% за стек на Болка / + 50% за еден куп на Страдање). Овие стекови може да се исчистат со користење на уникатна способност за рација "Soothe".

Со цел да се справи со најголема штета, во идеалниот свет најдобар би бил никогаш да не мора да го користите Soothe, но проблемот е во тоа што Сион ќе се погоди многу тешко ако секој има циклус на страдање. Како резултат на тоа, тимовите кои најдобро работат во фазата 2 ќе бидат тимови кои имаат начин да се одржат / апсорбира многу штета, така што ќе можете да си дозволите да го задржите циклусот на страдање на вашите единици за оштетување на штета.
Одредби кои работат добро во фаза 2:

Jedi - Да преминеме до тимови кои најдобро работат во фазата 2. Постојат многу тимови кои можете да ги користите во фазата 2 (како во, тоа е фазата каде што тие ќе бидат најефикасни). Најдобриот од сите нив (во смисла на штета) е тимот на Џеди предводен од Џеди Најт Реван. Неговата лидерска способност обезбедува заштита за наплата, многу асистенции, како и бонус во брзина, прекршок, критични шанси и критична штета за целиот тим. На кратко, сè што треба да се справи со повеќе штета. Сепак, овој карактер не е лесно достапен засега, па додека не успеете да го отклучите, можете да го користите Бастила Шан како алтернативен лидер. Вкупниот излез на штета ќе биде помал, но сепак повисок од било која друга фаза 2 тим.

Без оглед на лидерот кој ќе го одберете да го користите, тимот бара и Јода да работи. Големиот мајстор Јода е оштетениот дилер на овој тим, а исто така ќе помогне да се рашират љубителите на целиот тим. Онаму каде што станува интересно е дека ако тој нападне цел што има помалку од 50% здравје (или газдата, ако влегувате кога тоа е под половина здравје, или една од страните додава дека сте оштетени за да поставите половина половина здравје), Големиот мајстор Јода ќе добие пенетрација на одбраната. Потоа, со неговата божествена медитација, тој ќе го прошири тој удар на целиот тим: секој ќе може да игнорира добар дел од оклонот на Сион и, следствено, ќе погоди значително потешко.

Пустиникот Јода е генерален неверојатен карактер на поддршка. Тој ги прави другите Једиди посилни со богослужбата на својот господар, давајќи им дополнителен напад, одбрана, моќ, издржливост и точност; и тој ги повикува да им помогне. Тој, исто така, има моќна способност за исцелување на тим кој, исто така, ја лекува заштитата и дава можност за предвидување на сојузниците на џидиите ако имате заземање на тоа.

Последните двајца членови на тимот можат да се разликуваат. Ако го користите Ревановиот олово, најдобрите две последни членови се Бастила Шан и Џоли Биндо. Тие ја имаат и Старата Република и тагите на џидиите, така што двапати ќе ја прогласат способноста на Реван за повеќе бонуси; тие се исто така многу корисни поради нивните комплети. Џоли може да ги оживее паднатите сојузници на џидиите (зета), што ви овозможува да стекнете циклуси на болка / страдање без да морате да се грижите. Тој, исто така, повикува асистенции, кои им овозможуваат на Гранд Мастер Јода да се движи почесто (и да се справи со повеќе штета: кога Џејди напаѓа од реван лидер, тие се соочуваат со 35% повеќе штета). Бастила Шан е исто така многу корисна, бидејќи на тонот на љубителите што може да му ги даде на Големиот мајстор Јода, кои потоа можат да ги пренесат на остатокот од тимот. Таа, исто така, пасивно дава бонус за пресметувач на сите сојузници на џидиите на крајот од секоја своја пресвртница.

Ако го користите водството Bastila, најдобрите последни членови на 2 за вашиот тим ќе бидат Езра Бриџер и генералот Кеноби. Со водството на Bastila, сите ваши Jedi добиваат 200% заштита на почетокот на битката, и додека тие го задржуваат, тие се зголемиле со прекршок. Сакате да го задржите тој бонус што е можно подолго, а за тоа ќе ви треба резервоар (генерал Кеноби) за да апсорбирате некоја штета. Езра Бриџер е добар како 5th во овој тим поради сите асистенции што може да ги повика. Ако го имате zeta'ed, тој исто така ќе погоди како камион на неговиот прв специјален. Бидете сигурни дека пенетрацијата на одбраната му се наметнува колку што е можно повеќе, инаку неговата штета ќе биде значително намалена. Додека многу Zetas се потребни за овој тим, тие имаат потенцијал да направат многу штета во херојскиот СТР и пониски нивоа. Повеќе за овој тим во ова видео од GameChanger AhnaldT101.

Со водство на Реван, најдобро е да го стартувате вашиот тим кога Сион е под половина здравје (така што Јода секогаш ќе добие пенетрација на одбраната кога ќе го погоди Сион). Меѓутоа, со водството на Бастила, сепак ќе имате поголема штета ако го нападнете Сион кога има повеќе од половина здравје (Јода може да добие пенетрација на одбраната со притискање на страничните додавања, ако тој нападне цел што има повеќе од половина здравје, тој добива 40 % вртење метар и предвидливост, што ќе му овозможи да се движи почесто и да се погоди помалку ретко).

SWGoH - Skelturix - BeastmodeBeastmode - Друг тим кој работи многу добро во фазата 2 од нападот Сит е тимот на Beastmode. Овој тим се потпира на Вампа (оттука и називот), што повторно го уништува Сион. За овој тим, постојат два можни лидери: Боба Фет, или генералот Кеноби. Вода на Боба Фет овозможува поголем таван, но за работа, ви треба многу високо ниво на степен на пренос на сите (менувачот XI-XII) или ќе умрете брзо). Генералот Кеноби, сепак, е многу побезбеден и се потпира на многу силен удар (со тони асистенции), наместо да го погоди.

Откако ќе изберете кој лидер ќе го користите, ќе ви требаат Вампа (се разбира), плус неколку придружни знаци. Имено, Пустиник Јода, Големиот адмирал Траун и Сабине Врен. Пустиникот Јода е тука за да ги излекува сите и да повика асистенции (на својот прв посебен, а неговиот втор, ако одлучи да го употреби Кеноби). Големиот адмирал Траун е тука за да му помогне на тимот да преживее со заштита од лекување на целниот сојузник (втор специјален), а фракцијата на Сион - фрактура ги намалува шансите за борба, за да може да преживее подолго. Последно, но не и најмалку важно, Сабине Врен игра суштинска улога во таа екипа: нејзината тупаница посебно го уништува оклопот на целта за остатокот од битката. На Sion, ова е особено важно: по неколку парчиња (3-4) ќе видите дека вашата штета значително се подобрува.

Стратегијата со овој тим е прилично едноставна: да се добие Wampa да нападне што е можно побрзо, обидете се никогаш да не го користите Soothe со него, така што тој секогаш има највисоки можни прекршоци и продолжува да го уништува Сион додека не удрат. Избегнувајте пустиник Јода ако е можно.

Мисија ImpossZaalbar - Лацките се многу ефикасни против Сион и работат многу слично на Beastmode. Користејќи Qi'Ra олово, дуото Мисија Вао + Заалбар (оттука и името) ќе го уништи Сион. Со нејзината опрема зазема, Мисијата им помага секогаш кога Заалбар напаѓа непријател (ограничен еднаш на ред). Заалбар добива одмазда и се насмевна кога сојузник ќе падне под целосна здравствена состојба. Заалбар, исто така, ќе го уништи оружјето на Сион за остатокот од битката, ако се подготвува за својот прв специјален.

Заедно, ова значи дека Мисијата ќе оди многу често, и многу ќе се погоди (таа ќе добие навреда секогаш кога ќе биде оштетена Заалбар). Лидерската способност Qi'Ra дополнително ќе го зголеми прекршокот на Мисијата (и нејзината критична штета, исто така, ако единствената Qi'Ra е zeta'ed), и да обезбеди Заалбар со некои преживување (заштита за обновување на крит).

Во прилог на ова јадро трио, ќе треба Hermit Yoda (лечи + уште повеќе асистенции и поголема штета со Мастер тренинг) и Млади Хан Соло. Со неговата Зета, Младиот Хан Соло има шанса да биде повикан да му помага секогаш кога сојузник на Скинрел користи каква било способност, а со својот втор специјален тој може да го одржи Заалбар жив, помагајќи му да се врати на заштитата.

Стратегијата е сосема едноставна со овој тим: да ја задржите Мисијата и Заалбар жив, и да ги гледате да го уништат Сион додека не се разбуди стравот.

Сит - Добро е познато дека Ситот се склони да се борат меѓу нив за да ја докажат својата вредност и да добијат моќ. Ситскиот триумвират не е исклучок: еден од тимовите кои најдобро работат во фазата 2 е тимот на Сит, предводен од никој друг од Дарт Траја. Ако сеуште не ја имате, можете да го користите раководството на царот Палпатин. Тимот ќе мора да ги вклучи Дарт Сион и Дарт Нихилус во него; последните најдобри членови на 2 се Сит Мародер (добива штета за секоја дебава присутен на теренот, а циклусот на болка / страдање се брои кон тој вкупен) и Hermit Yoda (до сега знаете зошто тој е толку добар).

Дарт Нихилус треба да биде во можност да добие неколку анулилати во текот на бегството; секој од нив ќе се справи со 100,000 штета на Сион! Вашиот Дарт Сион, ако успее да ја примени болката за рација Сион, ќе се справи со процент од неговото здравје секогаш кога ќе го удри, а исто така ќе го насочи вниманието кон него, така што остатокот од вашиот тим ќе биде безбеден (како што можеби забележавте, во овој тим нема тапкање резервоар).

Дарт Траја е најдобриот лидер за овој тим од неколку причини. Нејзината лидерска способност ќе го оштети нападот Сион кога ќе ги обвини; исто така обезбедува одржување на остатокот од тимот. Во комбинација со бонусите доделени на оној кој напаѓа изолиран ранет шеф (критична штета и здравје крадат), таа има одличен комплет да се бори Сион во фаза 2. Во прилог на тоа, таа хитови многу тешко, особено со нејзината сабја бура посебна способност.

Други тимови за фаза 2:

Тимовите споменати погоре се најуспешните тимови во фазата 2, но има многу други тимови кои можат да стават сериозна влошка во Сион. Еве неколку примери.

Прва нарачка - предводен од Кјол Рен (Unmasked), со Кјло Рен, Прв нареден Штурмропер, Прв редовен службеник и Првобичаен извршител, овој тим може да се справи помеѓу 1 и 2 милион штета во херојски.

Ewoks - мечките за убиство можат да се справат со оштетување од 2 во херојски слој. Целокупниот состав на тимот е Чирпа (L), Лореги, Викет, Евок Скаут и Евок Елдер.

Одрезок во SWGoH STRSnippet - Главниот Чир е водечки со Logray, Wicket, Ewok Elder и Ашока Тано (Fulcrum) - Кога станува збор за Ewoks, EA SWGoH GameChanger Раната мисија на DBofficial125 да пронајде дополнителни тимови кои се ефективни во Sith Triumvirate Raid се исплаќа со користење на карактери кои инаку не се потребни во другите области на STR. Оваа комбинација на Ewoks и Fulcrum Ahsoka може да предизвика оштетување на 1.5-2 милион во верзијата Tier 6 и е доста ветувачки - видете го видеото поврзано со графиката на десната страна.

Феникс - Фениксската ескадрила со најмалку 1-2 Zetas е тим кој продолжува да импресионира се повеќе и повеќе. Користејќи го Хера како водство (никогаш не го признавате ако некогаш сте користеле некоја друга Феникс toon како води ...) со Езра, Сабине, Зеб и Канан, овој тим може да направи сериозна штета на Дарт Сион со вистинските параметри. Зета на Канан Вкупно одбрана е клучна и Сабине Уништи е убаво, како што јас лично погодив над 1 милиони во последните три HSTRs за мојот еснаф (над 2%). Употребата на Феникс-тоновите, особено Канан, е клучна како што треба да го задржите жив колку што е можно подолго со Езра и Сабин со голема штета. Ако сакате да ги извршите, ќе мора да се одземете Beastmode погоре како што е Sabine потребно. Со Hera Syndulla (L), Сабине Врен, Езра Бриџер, Канан Јарус и Зеб, можете да добиете до 3.5 милион штета во фазата 2!

Leia Spam / Machine Gun Леја - Адмирал Акбар (олово), Гранд Адмирал Траун, принцезата Леја, генералот Кеноби и исцелител може да го пренесат 1% во Херојскиот сити Раид, и добро над 2% со вистинскиот исцелител. Jawa Engineer и Виза Marr работат во улога на исцелител, но идеален исцелител е Хермит Јода. Клучевите се максираат од принцезата Леја (нејзините делови на Gear 12 се доста вредни) и добиваат најмногу преживеани од другите ликови во поставата. Нашиот директор на содржината, LJ, ги користеа адмирал Ackbar (олово), Гранд Адмирал Thrawn, принцезата Леја, генералот Kenobi и Jawa инженер и успеа да тропа околу 1.5% во p2 од HSTR, но префрлањето на Hermit Yoda беше уште поефикасно . Замена на менувачот 11 JE со менувач 10 (без Зета) HYoda го зголеми резултатот од 1.5% до 2%, но додавајќи Зета до Пустиник Јода's Сила тече од силата посебно го однесоа на следното ниво. Намаленото ладење и додавање на Jedi Foresight и заштита од Zeta беше клучот за одржување на GK жив подолго, што значи дека Леја стигна до "спам" Сион со повеќе хитови и на тој начин значително го зголеми резултатот - Phase 2 HSTR работи со резултат 1.8-2.2 милиони постојано со овој тим. Сега со Gear 12 + парчиња и 6-точки модови можете да снимате за уште повисоки резултати. Еве го нашето најново видео SWGoH Leia Spam со Пустиник Јода во фаза 2 од Херојската Стр и видеото за исцелител на Jawa Engineer вградено подолу.

Ловци на награди - Со водство на Босцк, можете да изградите тим од ловци на Баунти со Боба Фет, Греедо, Денгар и Зам Везел или ИГ-ХНУМКС, кои можат да му штетат на 88 милион штета од Сион. Неколку верзии на тимови на Bounty Hunter се одржливи во STR, бидејќи GameChanger AhnaldT1.5 ни покажува во ова видео. Еден од нив има водство во Bossk да додаде можност за преживување, додека другите, повисоки навредливи опции е водството на Боба Фет.

Исто така можете да ги измешате гореспоменатите тимови заедно за да создадете други добри компи! На пример, во тимот на Beastmode, можете да ги замените Сабине и Вампа од Големиот мајстор Јода и Езра Бриџер за сличен вкупен излез на штета. Вие исто така може да го замени Сит Мародер во тимот на Траја за Големиот мајстор Јода, или Леја за Вампа во Beastmode comp ... Има многу можни комбинации, најдобро е да се обидете сами и да видите што работи!

Следно: фаза 3

Повеќе Sith Triumvirate Raid стратегија и тимови:

Посебна благодарност до SWGoH GameChanger Skelturix за неговата фантастична помош во обезбедувањето дека овој Sith Triumvirate Raid водич останува ажуриран и во согласност со најновите стратегии HSTR и до DBofficial125 за содржината и видеото на Snippet.

Последно ажурирање: 11.07.18