TFEW

Трансформатори Земјата војни е мобилна игра од Space Ape и Backflip Studios, користејќи многу од иконите Generation 1 Transformers. TFEW - SideswipeЦелта на играта е да ја изгради својата база и да ги нападнат основите на другите играчи за ресурси, додека Енергон е главен фокус на курсот. Гејмерите ќе ви кажат дека идејата е слична на популарната мобилна игра Clash of Clans.

Gaming-fans.com е задоволство да ги покрие трансформаторите на Земјата војни (TFEW) и драматично го проширува нашето покривање на TFEW благодарение на октомври 2017 воведувањето на Моќ јадра. Предмети додадени на ботови за да ги зголемат своите статистики и додадени во основи за да помогнат во одбраната, Power Cores го менуваат начинот на кој играчите на оваа игра трансформатори играат и комуницирате се движат напред.

Раните битки на играта се во центарот на вниманието Кампањи кои му овозможуваат на новиот плеер да го отклучи 2-ѕвезда Optimus Prime или Megatron, во зависност од тоа дали сте ги избрале Autobots или Decepticons како предпочитана фракција. Другите кампањи ви помагаат да напредувате низ играта, вклучувајќи ја можноста да додадете Комбинатори откако ќе се исполнат сите барања за знаци.

Карактерите се поделени на 6 различни часови во трансформатори Земјата војни, и Power Cores може да се применат на специфични карактери врз основа на нивната класа, додека некои се специфични за бот.

Конечно, TFEW карактеристики сојузи - тимови до 40 играчи - кои се натпреваруваат во викенд тим и / или индивидуални настани. Настаните на Алијансата се одржуваат во петокот на 6 / 7am ET до понеделник во 6 / 7am ET и се многу конкурентни за играчите на крајните играчи, бидејќи имаат награди за набавки и ботови кои се корисни во текот на играта.