Класи на знаци

Трансформатори Земјата војни карактеристики 5 бот класи и посебна класа на бот - Combiners. Подолу се наведени бота класи со опис на тоа како тие работат.

  • Воздушната - Воздушните ботови се соочуваат со најголема штета во секунда и можат да погодат единечни цели од големи растојанија преку воздушни напади. Тие обично имаат пониско здравје и поголема брзина.
  • Арсенал- Топџиите можат да пукаат над ѕидовите и да ги погодат поголемите области од нападнати напади. Топџиите се малку побавни од анкејските ботови.
  • Лекарите- Лекарите се дизајнирани како исцелители и нудат поддршка за други ботови во битката. Бидејќи лекарите не се вообичаени во TFEW и тие немаат издржливост, стратешки има смисла да ги задржи зад линијата на фронтот. Лекарите се најбрзите ботови во TFEW.
  • Специјални- Специјалистички ботови имаат уникатни напади и способности.
  • воини - Воинот ботови се дизајнирани да бидат во првите редови и се оклопни меле борци кои бараат да се отвори нападот. Додека тие имаат помала штета во секунда од другите ботови и обично се побавни, некои воини можат да брзаат непријатели за насочени напади во битка.
  • Комбинатори - Комбинаторите се вистинска специјална класа на ботови и се создадени со потребните бои на 5 или 6. Додека Combiners се справи со голема штета, тие можат да бидат на бојното поле само за ограничено време.