Моќ јадра

Трансформатори Земјата војни прво ги претстави Power Cores во октомври 2017 како начин за подобрување на ботови и база на одбрана. TFEW - Енергетски јадраКако што е опишано од страна на развивачите, Power Cores може да се користи "за стратешка предност во битката или зголемување на шансите за успешна одбрана" на вашата база. Моќ јадра може да се добијат преку специјална кампања наречена Приказна за Nebulos која вклучува пет битки и изгледа да се едуцираат на играчот за тоа што некои од различни Power Cores може да направи за време на битките. Преку победувајќи ги сите пет основи, ја отклучувате способноста да ја изградите Power Core Lab која потоа ви овозможува да ги опремите, управувате и осигурувате јадрата на ботови и бази.

Бот моќни типови на јадро - универзален, воин, воздух, ловец, медиум и бот специфични

Видови на јадрото за градење на енергија - Универзална, автоматска топла, ласерско бело, минофрлач и ракетен проектил

G1 моќност јадра

G1 Power Cores беа додадени во играта во средината на 2018. Овие енергетски јадра се специјално користени од Generation 1 Transformers и се прилагодени на нивните способности. Кога е применливо, ги работевме овие G1 Power Cores во индивидуалните препораки за јадрото на моќта на бот.

премиерот Јадра

премиерот Јадра беа додадени во играта во почетокот на 2018 нудат Моќта на Primes на бот кој подготвува секој. Во моментов постојат 12 Prime Cores достапни во играта и Gaming-fans.com го состави заедно описот на секој Prime Core плус најдобриот бот за секој Prime Core за референца.

Најдобри моќни јадра за секој TFEW Бот

Autobots Десетици
Optimus премиер Мегатрон
Воздушен напад Армада Мегатрон
Алфа Браво Астротроин
Арси Забарикадира
Autobot Jazz Ѕверови војни Мегатрон
Blaster Blackarachnia
Бумбарба Излитам
Цетар Blitzwing
Cliffjumper Bludgeon
Космос Бомба
Лебдат Bonecrusher
Dustup Тепачка
Елита-1 Кочница-вратот
Светулка Дефект
Прва помош убиец
Гриза Циклонус
Гримлок Dead End
Hot Rod Смрттаур
Хот Спот Divebomb
Песна Повлечете лента
Хафер Galvatron
Пекол Гриза
Ironhide Раководител
Jetfire Hun-gurr
Jumpstream кука

Autobots Десетици
Куп Откажи
Ласерски Оптимус Заклучување
Мираж Долг релакс
Optimus Primal Лугот
Перцептор Mindwipe
Цевки Mixmaster
Powerglide Motormaster
дебна Nemesis Prime
Pyra Magna Ноќна птица
Ratchet Octopunch
Родимус премиер Надвор од патот
Прашина од прашина Напад
Seaspray Дивеење
Sentius Magnus Razorclaw
Sideswipe Рефлектор
Silverbolt Родимус Уникронус
Skyburst Скенер
Скачам со Падобран Зло
Скај рис scrapper
Димензии на чад Sentius Malus
Мил (Порано Слог) Shockwave
Голтка Skrapnel
Snarl Череп
Спрингер Skywarp
Star Sabre Slipstream
Бурма Soundwave
Sunstreaker Starscream
Напуштање (претходно Страфе) Straxus
Тигархак Измама
Песни Тантрум
Ултра Магнус Грмотевици
Покажаа војна Viper
Стомалка Вител
Ветробласт Waspinator