Profesionet

HPWU - ProfesionetHarry Potter Wizards Unite përmban tre profesione për të zgjedhur. Lojtarët mund të kalojnë profesionet gjatë gjithë lojës, por mund të kenë vetëm një profesion në një kohë. Çdo profesion ka përfitime unike të renditura më poshtë.

Auror - Auror është stërvitur për të bërë më shumë dëm kundër armiqve të errët, aktualisht Magjistarët e Errët dhe Vdekësit ngrënësit në lojë, siç ka kuptim duke pasur parasysh rolet e tyre në serinë Harry Potter. Aurorët shpesh shkaktojnë efekte negative të statusit kundër atyre që po luftojnë dhe kanë një avantazh të madh në Arritjet strategjike të arritjeve të hedhura kur përdoret si duhet në Sfidat e Wizading (Betejat e Kalasë).

Magizoologist - Më shumë një rol mbështetës, Magizoologist bën dëm shtesë kundër kafshëve dhe mund të ndihmojë në rivendosjen e qëndrueshmërisë. Ndërsa Magizoolog-u rrit nivelet e aftësive të tyre, ata mund të bëhen një lojtar shumë i fortë situatës sulmuese dhe mbrojtëse në Wizarding Challenges (Betejat e Kalasë).

Mësues - Kërcej tregtia në Harry Potter Wizards Unite, Profesori bën më shumë dëm kundër kurioziteteve (Pixies & Werewolves), dhe është krijuar për të shëruar dhe shuar shokët e tyre të skuadrës me efekte pozitive të statusit.