Asgardianët

Kundër Asgardianëve në Marvel Strike Force's Alliance Wars

Asgardianët janë një nga metateamet më të forta mbrojtëse të luftës. Me prezantimin e Hela, Sif dhe Heimdall në fund të vitit 2019 së bashku me gumëzhitjet për në Thor dhe Loki, Asgardianët menjëherë u bënë blloku i rrugës për luftë. Shumë nga skuadrat më të forta fyese në atë kohë nuk bënë një gjurmë në to, madje edhe me ngritje të mëdha.

Asgardianët janë një nga metat e pakta mbrojtëse të luftës që kanë një qëllim të fortë jashtë luftës. Hela është një element kryesor në skuadrat e sulmeve Ult7, në Dark Dimension 3 dhe në Arena. Ata mund të funksionojnë mirë si një ekip bastisjeje për Alpha në korsinë Kozmike dhe për disa nyje në Beta. Dobia e përgjithshme e ekipit do të thotë që shumë njerëz i kanë niveluar asgardianët në nivele të larta dhe nuk është e zakonshme të shohësh 500k asgardianë në luftë në 100 aleancat Top. Loki dhe Hela janë shumë të mirë në ndeshjet PvP, veçanërisht të çiftuara së bashku.

Shko te sportelet specifike të Luftës Asgardiane (më shumë së shpejti):

 

Përbërja e ekipit

Asgardianët nuk kanë shumë mundësi. Në thelb janë 5 azgaret.

 

Ekipi Bërthamë Asgardian:

 • Thor: Thor është tregtari kryesor i dëmeve të ekipit. Kërcënimi kryesor është AOE e tij pasive që ndodh pasi ai është akuzuar 5 herë nga sulmet e armikut ndaj aleatëve të tij asgardian. Kërcënimi i tij sekondar është trullosja AOE, kjo ndodh nga ana e 3 dhe meqë Thor është i ngadaltë, kjo shpesh mund të shmanget.
 • Loki: Loki sigurisht që i përmbahet karakterit të tij komik - një mashtrues. Ai ka 3 kërcënime kryesore. Së pari ai ka kthesën e fillimit të ndeshjes dhe përdor specialin e tij, i cili zbaton mbrojtjen poshtë dhe kontrollet e mendjes deri në 2 nga kundërshtarët tuaj për të sulmuar objektivin. Së dyti, ai aplikon vjedhurazi ndaj aleatëve të tij kur bien nën 50% të shëndetit, duke i parandaluar ata që të vihen në shënjestër. Më në fund, vjedhjet e tij ultra deri në ekipin e plotë për deri në 2 kthesa, të cilat mund të vonojnë lojën.
 • Hela: Hela është MVP e Asgardianëve. Ajo ka një hapje të keqe AOE që lehtë mund të marrë një karakter. Përfitimi i saj kryesor është nga thirrja e saj. Këto zvarritin shiritin tuaj të shpejtësisë dhe shërojnë lojtarin më të dëmtuar sa herë që vdesin. Për më tepër, ajo thërret një minion shtesë sa herë që vdes Asgardiani, që do të thotë se shpesh je kundër 2 ose më shumë prej këtyre minioneve të ngathëta që shërojnë kohën çdo herë që kërkohen. Për më tepër, pas çdo vdekjeje të minionit, ata tërhiqen.
 • SIF: Sif nuk është një kërcënim i madh për ekipin, por mund të jetë i bezdisshëm nëse ju ngecni pas veshjes së saj. Ajo mund të ketë deri në 75% mundësi bllokimi dhe të zvogëlojë dëmet deri në 75%. Kjo do të thotë që nëse një lojë e tunduar është, ju do të jeni duke e ngarkuar Thor dhe të keni probleme ta zbrisni atë. Kjo njihet ndryshe si mbart lajme të këqija për sulmin tuaj.
 • Heimdall: Heimdall me të vërtetë nuk ka shumë rëndësi. Ai është në thelb atje për të qenë një Asgardian dhe për të ngarkuar Thor. Heimdall gjithashtu mbron ekipin kundër blinds, kështu që Magneto nuk është efektiv.

 

Bilanci i energjisë

Bilanci i fuqisë së një ekipi mund të bëjë një ndryshim kryesor. Shtë e rëndësishme të vlerësoni këtë ekip në krahasim me fuqinë e tyre nominale të ekipit.

Asgardianët e MSF - Bilanci i Fuqisë

 

 

Kërcënimet kryesore:

Thor i fortë: Thor është tregtari kryesor i dëmtimit për ekipin. Pra, nëse ai është i fortë, AOE e tij pasive mund të jetë shkatërruese.

Hela e fortë: Hela ka një AOE hapëse që mund të fshijë shumë anëtarë të ekipit nëse ajo është e fortë.

 

Kërcënimet e vogla:

Sif i fortë: Nëse Sif bëhet i fortë, mund të jetë e vështirë për ta hequr atë. Ky mund të jetë një problem nëse ju ngecni pas saj sepse mund të përfundoni duke e ngarkuar Thor.

Loki i fortë: Loki nuk është një tregtar i dëmeve dhe është goxha i trashë. Ai është një kontrollues dhe pjesën më të madhe të dëmit e bën në nivele të moderuara.

 

Jo Kërcënimet:

Heimdall i fortë: Heimdall nuk është një faktor kryesor në ekip. Të gjitha gjërat janë të barabarta, nëse ai është i fortë në krahasim me pjesën tjetër të ekipit, kjo e bën ekipin më të lehtë sesa fuqia e ekipit të tyre nominal.

 

Përditësimet kryesore mbrojtëse T4

Asgardianët janë goxha të frikshëm në 6,664 nivele aftësish, por ka disa azhurnime kryesore që mund t'i bëjnë ata edhe më të vështirë për t'u zhdukur.

Prioritetet kryesore:

 • Hela pasive - Fitoni + 25% më shumë shëndet në një ekip Asgardian dhe + 5% dëm për vete dhe aleatët në luftë. Kjo e bën atë shumë më pak squishy.
 • Heimdall pasiv - Të gjithë Asgardianët fitojnë mbrojtjen me 2 kthesa në pjelljen. Pa këtë, vetëm 3 Asgardianë kanë mbrojtje. Kështu që kjo parandalon që Asgardianët të mos bërthamohen.
 • Hela Ult - përhap 4 efekte negative sesa 2, fiton + 50% dëm. Kjo është e madhe sepse me këtë do të thotë që në thelb të gjitha efektet negative janë përhapur në ultimate e saj. Ky dëm shtesë është gjithashtu negativ.
 • Loki Special - Mind kontrolloni 2 kundërshtarë sesa 1 kundërshtar. Kjo me të vërtetë rrit mundësinë që dikush të ketë vdekur nga porta.
 • Loki Ult - Zbaton vjedhje për 2 kthesa sesa 1 kthesë. Kjo me të vërtetë e bën të vështirë të kthehesh në shënjestrimin e ekipit kryesor dhe do të thotë që koha që synon thirrjen e Hela të rritet. Easyshtë e lehtë të përfundosh me një lak të vrasjes së thirrjeve të Hela dhe të mbarosh kohën.

Prioritetet shtesë

 • Thor Ult - Shton 50% të dëmtimit dhe rrit shansin e trullosjes nga 40% në 50%. Meqenëse kjo është një tronditje e AOE, ajo rritje prej 10% mund të heqë një lojtar shtesë ose dy për një kthesë, varësisht nga fakti nëse ka minionë të thirrur.
 • Hela Speciale - Aplikoni i ndërprerë për 2 kthesa. Kjo mund të jetë e dëmshme nëse godet Ultron ose karaktere të tjerë që kanë nevojë për tifozë për të vepruar.
  Prioritetet e Ulëta
 • Speciale Thor - Rrit dëmin në hedhjen e çekanit dhe shton e bën të garantuar 3 objektiva shtesë për zinxhir.
 • Thor pasiv - shton 20% të dëmtimit të tronditjes së tij AOE për ta rritur atë nga 240% në 260% të dëmit.
 • Heimdall Special - Shkon nga 75% në 100% shans për të pastruar bllokimin e shërimit dhe shton 50% të dëmit. Blloqet shëruese nuk përdoren shumë kundër asgardianëve, por nëse janë, kjo me të vërtetë i ndalon ata të jenë të dobishëm. Dëmtimi shtesë mund të ndihmojë në rrëzimin e më shumë minionëve.
 • Hela Basic - Ky është vetëm dëm shtesë. Hela mund të bëhet pak më shumë një tregtar i dytë i dëmtimeve pas Thor.
 • Sif pasiv - fito + 10% shans bllok dhe 5% sasi blloku. Do të thotë që me një ekip të plotë është një shans bllokimi prej 75% dhe një ulje prej 40% e dëmit për bllok

 

Karakteristikat e përgjithshme të mbrojtjes

Asgardianët kanë mbrojtje për 2 kthesa që do të thotë se shumica e ekipeve të shpërthimit të luftës po kalojnë probleme. Sif ka një provë të rreptë dhe ka një shans të lartë bllokimi, kështu që është e lehtë të kapesh në prapaskenë.

Thirrja e Helës shëron ekipin pas çdo vdekje së bashku me rivarrimin e matësit të kthesës 10% dhe për secilin Asgardian që vret në luftë, shfaqet një thirrje tjetër. Kështu që ndërsa zbrisni më shumë asgardianë, mund të keni mbërthyer duke vrarë thirrjen me dëmtim të spërkatjes, duke shëruar kundërshtarin dhe duke ju ngadalësuar.

Thor është tregtari kryesor i dëmtimit në ekip. Thor është i ngadaltë, kështu që sulmet e tij nuk janë kërcënimi kryesor - megjithëse nëse ultimi i tij shkon, tronditja e të gjithë ekipit është e rrezikshme. Rreziku i vërtetë vjen nga fakti se çdo aleat Asgardian i sulmuar, Thor fiton një akuzë dhe me 5 akuza ai automatikisht bën një sulm AOE. Këto akuza gjenerohen për sulme ndaj thirrjeve të Hela, por jo ndaj kloneve të Lokit ose ndaj Thor vetë. Çelësi i kësaj është që sulmet AOE i japin Thor vetëm 1 karikim jo 1 për hit karakteri.

Loki gjithashtu luan një rol kryesor në ekip sepse kur një lojtar bie nën shëndetin 50%, ai i fsheh ato automatikisht. Kjo do të thotë që ju nuk mund të zbehni kundërshtarin ngadalë sepse ata do të zhduken si shënjestër dhe më pas do të shëroheni nga vdekjet e pashmangshme të thirrjeve të Helës. Loki gjithashtu ka një speciale të parë të keqe, ku ai kontrollon 2 personazhe dhe i jep mbrojtje objektivit të tij. Kjo do të thotë që nëse kanoni juaj xhami bëhet i shënjestruar, mund të humbni veprën tuaj para se të shkoni. Më në fund, Loki gjithashtu ka një ultimate që do të vjedhë të gjithë ekipin për 2 kthesa dhe të prodhojë deri në 3 klone. Kjo mund të jetë shumë e dhimbshme sepse shpesh përfundoni duke pasur nevojë të shënjestroni thirrjet e Helës, duke shëruar ekipin.

Heimdall është gjithashtu në skuadër, përfitimi kryesor i tij është një asgardian. Ai bën disa dëme dhe siguron disa përfitime të vogla të ekipit, por kryesisht përfiton nga vjedhja nga Loki dhe i jep Thor akuzat kur sulmohet.

 

Ekipet fyese që nuk funksionojnë

Në thelb, çdo ekip që ka dëme të shpërthimit të shpejtë pasi mënyra e tyre kryesore e rrahjes së një kundërshtari do të ketë probleme kundër asgardianëve. Mbrojtja me dy kthesa heshtet që dëmtojnë së bashku me shërimet që vijnë nga thirrjet e Helës me të vërtetë i ndalojnë ato.

Këto ekipe thjesht nuk funksionojnë:

 • Kujdestarët / Minnardians / Technerva: Ata janë shumë të mërzitshëm dhe nuk ofrojnë dëme të mjaftueshme të qëndrueshme. Ultra e RR ka tendencën të jetë një shpatë me dy tehe - shpesh asgardianët mbrohen duke mbrojtur dëmtimin, dhe më pas ai godet thirrjen e Hela dhe shëron ekipin.
 • Fuqia e blinduar: Ky ekip nuk ka dëme të mjaftueshme të qëndrueshme dhe jo shërime të mjaftueshme.
 • brawlers: Nuk ka mjaft dëme të qëndrueshme edhe me CM.
 • Mbajtësit: Jo mjaftueshmëri e mbijetesës dhe ngritje të gjatë të ftohtë dhe shumë e ngadaltë.
 • Brotherhood / Symbiotehood: Këto nuk ofrojnë mjaft dëme të qëndrueshme. Ndërsa Pyro mund të heqë buffs nga ana e parë, Asgardians janë duke gjeneruar rregullisht ato. Për më tepër, shumë sulme prodhojnë dëme të spërkatjes që mund të godasin thirrjet e Helës. Më në fund, për të shmangur çdo mundësi që Vëllazëria të jetë e dobishme, Heimdall e bën ekipin të jetë imun ndaj blinds.

 

Strategjitë me shumë hit

Nuk është gjithmonë e mundur të heqësh poshtë një ekip asgardian, veçanërisht nëse mbrojtja është më e lartë se cilido prej ekipeve të duhura kundër meta të disponueshme. Vendimi më i mirë për asgardianët është të përdorin një strategji flijimi, por gjithashtu duhet të jeni gati për të pastruar një sulm të pasuksesshëm.
Strategjia e sakrificës
Për asgardianët shumë të lartë, ju mund të mos keni fuqi të mjaftueshme për t'i hequr ato në një goditje me një banak. Nëse ky është rasti, ekziston një strategji efektive e sakrificës që mund të shpëtojë sulme. Një përbërës kryesor i egërsisë asgardiane janë sulmet hapëse të Hela dhe Loki. Kështu që duke pasur një ekip të nivelit të mesëm të hani këto dy sulme hapëse, ju mund ta bëni shumë më të lehtë për të hequr poshtë asgardianët me një prej kundërvënësve.

Gjëja kryesore është të mos ngarkosh Thor - nëse skuadra jote zgjat shumë dhe duhet të fillojë të sulmojë, do të përfundosh që të godasësh Sif, i cili mund të karikojë shpejt Thor dhe të shkaktojë sulmin pasues për të marrë një pasiv të Thor Sulmi i AOE në fillim të ndeshjes.

 

Strategjia e pastrimit

Sfida kryesore me një pastrim është gjithmonë të dish se në çfarë gjendje mbrohet.

Edhe më e rëndësishme se energjia është se sa i ngarkuar është Thor. Si shembull, imagjinoni se ka mbetur një Thor i fuqishëm që qëndron në gjirin e Cargo me Hela dhe Lokin. Thor ka 4 akuza dhe ai përfundon duke u vjedhur. Në kthesën 1, ju sulmoni Hela ose Loki - Bam! - AOE pasive e Thor mund të bërthamë të gjithë ekipin. Personi me një sulm të pasuksesshëm duhet ta tregojë aleancën nëse Thor është me 3 ose 4 akuza, përndryshe është e lehtë të harxhosh një sulm ose dy të tjerë.

Forshtë për këtë arsye që Strategjia e Sakrificës që përcaktohet para kohe është vërtet e dobishme - ju mund të shmangni akuzimin e Thor dhe të heqni qafe lëvizjet fillestare të Hela dhe Loki.

SIF-Thor: Ju duhet të keni kujdes nga kombinimet Sif-Thor sepse mund të përfundoni vetëm duke qenë në gjendje të synoni Sif dhe mund të merrni nuked nga Thor.

Jo Heimdall: Nëse Heimdall është në rënie, Magneto mund të jetë i dobishëm sepse i verbri i tij do të funksionojë dhe Pyro mund të pastrojë buffs.

Jo Loki: Nëse Loki është poshtë, shumica e personazheve, me përjashtim të Sif, janë mjaft të butë dhe tregtarët e dëmtimit mund t'i përdorin ato - kështu që një Rocket Racoon, Groot, Star Lord kombinojnë dhe heqin një Hela.

Loki + Hela: Jini të kujdesshëm të supozoni se sepse të gjithë personazhet janë nën 50% shëndet se vjedhja e Loki është joefektive sepse thirrjet e Helës mund të shërohen për vdekjen e tyre dhe shpesh kthehen anëtarët e ekipit mbi 50%.

 

Përditësimi i fundit: 2020 / 06 / 22
Shkruar nga: Avenue Assassin
Shqyrtuar nga: koopandres