Librat e Star Wars

Universi i Luftërave të Yjeve është i pjekur me romane për të gjitha nivelet e leximit. Nga librat komik dhe romanet e lexuesve të vegjël te romanet me metrazh të gjatë, lista e librave të Luftërave të Yjeve vazhdon të rritet çdo ditë. Që kur Disney mori përsipër, romanet zyrtare të kanunit, librat komikë dhe më shumë kanë vazhduar të shfaqen duke lënë të gjithë materialin jo-kanon të njohur më parë si "Universi i Zgjeruar" tani kategorizuar si "Legjendat e Luftërave të Yjeve". (Për ata që nuk janë në dijeni, canon u referohet ngjarjeve aktuale historike dhe historive në Universin zyrtar të Star Wars.)

Që kur Disney hyri në sipërfaqe, librat e Star Wars me sa duket botohen çdo muaj me histori të reja që përfshijnë të preferuarit e filmit Mon Mothma, Leia dhe Han Solo si dhe yje të rinj si Rebel Pilot Norra Wexley, Hunter i Bounty Jas Emari dhe më shumë.
Anijeve të lirë në Booksamillion.com.
Përveç kësaj, një seri e komike janë shtuar si kanon zyrtar së bashku me filmat origjinale 6, Luftërat e Klonës seri të karikaturave, rebelët seri të karikaturave, Rogue One, Forca Zgjon dhe më shumë.

Duke ditur sasinë e madhe të përmbajtjes që tani konsiderohet "kanun" në Universin e Star Wars, ne do të bëjmë çmos që jo vetëm të rendisim këto botime, por edhe të rishikojmë sa më shumë që të mundemi - shikoni lidhjet më poshtë për tituj të veçantë. Filmat Star Wars të shënuara me shkronja të theksuara.

> Master & Nxënës

Episodi I: Kërcënimi i Phantom

Episodi II: Sulmi i kloneve

> Luftërat e Klonit (Seria TV)

> Dishepull i Errët

Episodi III: Hakmarrja e Sithit

> Katalizator: Një Rogue One Novel

> Ahsoka

> Lordët e Sithit

> Tarkin

> Rebelimi Rising

> Thrawn

> Një Agim i Ri

> Yjet e Humbur (në progres)

> Rebelët (Seritë TV) - Sezonet 1-3

> Aleancat Thrawn

> Rebelët (Seritë TV) - Sezoni 4

Rogue One: A Star Wars Story

Episodi IV: Një shpresë e re

> Battlefront II: Skuadra e Inferno

> Trashëgimtar i Jedi

> Battlefront: Twilight Company

Episodi V: Perandoria godet përsëri

Episodi VI: Kthimi i Jedi

> Pasojat

> Pasojat: Borxhi i jetës

Pasojat: Fundi i Perandorisë

> Bloodline

> Phasma

Episodi VII: Forca Zgjon

Episodi VIII: Jedi i fundit

Episodi IX: Ngritja e Skywalker