Cilat Karaktere të Parë? Ardhmëria juaj në SWGoH

Ardhmëria juaj në SWGoH:

Pasi që një lojtar arrin nivelin 81 dhe më tej, qëllimi përfundimtar (për një lojtar konkurrues) do të jetë që të arrijë Top 100 të Arenait me kohën e pagimit të përditshëm.

Një nga çështjet më shqetësuese me fitimin e Top 100 të Arena, dhe të qëndrojnë atje, është se e njëjta skuadër që ndihmon një lojtar të arrijë Rank 61 sot, nuk mund të ndihmojë një lojtar të arrijë Rank 161 një muaj më vonë.

Për të qëndruar në krye të renditjes së Arena (dhe kështu të fitojnë kristalet më të lira çdo ditë), lojtarët duhet të kenë njohuri me "Metën" dhe të përshtaten kur ndryshon.
 

Meta SWGoH, një histori

Kur loja fillimisht filloi të fitonte terren, Barriss-L ishte Meta pasi ajo ishte e aftë të hiqte debuffs dhe balancimin e shëndetit në të gjitha toons në një ekip. Meta, megjithatë, u zhvendos përfundimisht në Sidious-L pasi ai solli një set debugues fillimisht të dëmtuar, dhe ishte shumë më i shpejtë se Barriss mund të debuffohej dhe të shërohej. Nga atje, lojtarët u adaptuan më tej dhe filluan të përdorin Dooku dhe Old Ben si Leads lejoi një meta të fokusuar në Dodge, meqenëse toons mund të parandalohej nga marrja e debutimeve në të gjitha. Luminara Leads ende pa rëndësi për shkak të rritjes së Dodge nën drejtimin e saj dhe faktin se ajo mund të shërohej dhe të zbatohej bujarët e shërimit gjatë kohës.

Stat Mbrojtja u prezantua më pas dhe e zhvendosi Meta më tej, duke e bërë pjesën më të madhe të shërimit (Lumi / Barris / JC) pothuajse të padobishme gjatë natës. Në të njëjtën kohë, Leia u hoq nga Chromium vetëm dhe u bë fermë, gjë që i lejoi asaj të krijonte një Meta të re kur u kombinuan me një nxënës si STHan pasi ajo mund të godiste deri në tre herë në një kthesë të vetme.

Kthesa me tre goditje e Leia rezultoi shumë e pabesueshme për përdorim të vazhdueshëm të Arena, dhe sapo Rey u bë i punueshëm, u shfaq një Meta i ri me Rey i kombinuar me RG ose STHan. Me Rey që ishte një nga toon më të goditur në atë kohë dhe me RG (ose dikush tjetër) që nxit automatikisht Rey (ose dikush tjetër) ra nën 50% të Shëndetit, Rey + RG dukej gati i pakonkurueshëm për disa muaj.

Anakin pa një rework dhe u paraqit gjithashtu si karakter identifikimi mujor, duke lejuar më shumë lojtarë të mësohen me aftësitë e tij të reja. Për muaj, ekipet më të mira përfshinë Anakin dhe QGJ nën një Lando Lead, me Rey + RG hedhur për të bërë gjërat e vështirë.

Modat, megjithatë, u lëshuan pak më vonë, duke i lejuar lojtarët të bënin karaktere të shpejta edhe më të shpejtë dhe ndryshuan Metën përpara. Wedge gjithashtu u bë i punueshëm rreth kësaj kohe, dhe më pas u shoqërua me Biggs, Wedge + Biggs u bë "Wiggs" dhe u bë një nga çiftet më të mira në lojë. Biggs 'Special solli Wedge së bashku me një karakter tjetër në ekip për të sulmuar të gjitha menjëherë, duke i lejuar lojtarët të qëllonin me një personazh në një kthesë të vetme. Lando, veçanërisht nën një Wedge Lead, sulmonte shpejt dhe shpesh, dhe Specialja e tij e gjeti atë duke dërguar vazhdimisht sulme AoE që goditnin gjithnjë e më fort. Deri më sot, Wiggs + Lando ende punon mirë dhe ekipet e Wiggs ende mund të gjenden në Top 50 të Arena.

Në këmbë të Mods dhe shfaqjes së Wiggs, personazhet Rogue One ranë, gjë që rriti përsëri Metën. Scarif Pathfinder ishte ndër të parët që mbërriti dhe solli një Metë jetëshkurtër, por më pas erdhën Tournamentet që prezantuan moshën "para-talljes" me Shoretrooper, i cili duhej të vritej ose të shpërndahej para se personazhet e tjerë të vriteshin. Turne të Tjera dhe Dyqani Shard i dhanë Chirrut dhe Baze, i njohur më vonë si dyshja "Chaze", e cila krijoi një palë të ngadalta dhe të qëndrueshme të përcaktimit të Metës që vazhdon ende në 2017.

Ndërsa Chaze vazhdoi të fitonte tërheqje, Palpatine u kthye duke i dhënë një Meta të re të ekipeve EP + RG, të cilët gjithashtu u bashkuan shpesh me ekipet Wiggs dhe shkatërruan për një kohë të konsiderueshme.

Anijet dhe Zetas u shfaqën në lojë pak para kthimit të Palpatine, dhe sapo ata u bënë të shumtë, lojtarët panë ngritjen e ekipeve të zVader-L duke dominuar Meta. Sidoqoftë, ai Meta ishte jetëshkurtër, pasi ekipet e zMaul shpejt u shquan dhe vazhduan në një Metë shumë-mujore që nuk dukej se kishte një zgjidhje.

Për një kohë të shkurtër zBarriss dukej se ishte çelësi i çdo gjëje, por zhvilluesit përshtateshin efektin e aftësisë së saj Zeta, dhe me zBarriss nuk ishte aq e dobishme, Meta u kthye në shquar zMaul.

Rritja e vazhdueshme e Zetas solli disa ndryshime sporadike në Metën me ekipet e zKylo që bënë përparim së bashku me zBoba të ri-punuar dhe filloi epokën e "plug-and-play" toons.

Një dritë u shfaq në sferën e meta zMaul të gjatë me ekipet e Rex-L që u ngritën me tifozin Tenacity Up të zMaul-defeating dhe me shtimin e Darth Nihilus dhe një numër më të madh të ekipeve të gjeneralit Kenobi dhe Chaze , një nga Metas më të vështira u shfaq: Rex-L, Nihilus, GK dhe Chaze.

R2D2 erdhi si një lojë e shkëlqyer plug-and-play dhe lejoi që Meta të lëvizte pak dhe të zgjerohej për të përfshirë R2 në vend të Nihilus, por skuadrat Chaze ende mbretëronin supremisht.

Ardhja e befasishme e Thrawn solli një zhvendosje të lehtë të mëtejshme nga Rex + Chaze ndërsa ekipet e Perandorisë panë një ringjallje të vogël, por Meta vazhdoi të favorizonte Chaze.

Futja e komandantit Luke së bashku me reworks dhe Zetas të të gjithë personazheve të kërkuar për ta arritur atë ka filluar të prishë Meta aktuale, me një Lead CLS që parakalonte numrin e mëparshëm të 1 Rex Lead pothuajse brenda natës. Kombinuar me Rebelët e tjerë, CLS ka treguar edhe një herë se Meta nuk është kurrë stabile, edhe pse çiftet e pushtetit si Wiggs dhe Chaze mund të kërkojnë shumë muaj të tjerë për të zvogëluar.

*****

Pra, cila është pika e gjithë kësaj historie të zgjatur të SWGoH Meta diatribe? Për të ilustruar tërësisht se Meta është vazhdimisht ndryshon. Karaktere që nuk ekzistonin kur loja filloi fillimisht në nëntor 2015 janë pjesë e Meta sot. Ndërsa personazhet marrin aftësitë e Zeta, pasi që elementët e rinj i shtohen lojës, pasi shfaqen karaktere të reja, ose kur personazhet më të vjetra marrin reworks, Meta do të ndryshojë.

Arena e SWGoH është shumë konkurruese dhe për të arritur dhe qëndruar brenda Top 100, e cila ofron një pagë të garantuar 100 + kristal (deri në 500 Kristal në Rank #1 përditshme), një lojtar duhet të ndjekë Meta dhe, në disa raste, edhe përpjekje për të parashikuar karakteret e ardhshme Meta . Për të arritur dhe për të qëndruar në Top 50, një lojtar duhet të jetë i gatshëm të zhvendoset sa më shpejt që të zhvendoset Meta, dhe për të hyrë në Top 5 çdo ditë, një lojtar duhet të ketë Modet më të mira së bashku me personazhet më të reja dhe më të mira në lojë në të gjitha kohët.

Një shembull kryesor i zhvendosjes me Meta është parë më së miri në ndryshimin midis ekipeve udhëheqëse të zVader, ekipeve zMaul Lead dhe ekipeve Rex Lead. Ekipet e zVader-L ofruan shpërblime për karakteret Sith që lojtarët kishin qenë starring dhe gearing për muaj me shpresën e një rritje dhe ekipet gjithashtu dha bonuse për karaktere Perandorisë.

Pothuajse menjëherë pasi ekipet e zVader-L filluan të grumbullojnë nivelet më të larta të Arena, lojtarët zbuluan se zMaul ofronte një Lead edhe më të mirë midis ofrimit të rritur Dodge, fitimeve të Meterit dhe Stealth të menjëhershëm. Lojtarët që kishin qenë duke punuar dhe kursyer Zetas për javë të tëra dhe të cilët bënë të gjitha përpjekjet e tyre në aftësinë Zeta të Vader, papritmas e gjetën veten ose duke u përpjekur të blinin një Zeta tjetër për Maul me shpresën që të mbeteshin konkurrues ose të përballeshin me një betejë të vazhdueshme për të mbetur të rëndësishëm. Ndryshimi midis zMaul Lead dhe Rex Lead ishte shumë më gradual, por gjithsesi ndodhi dhe një lojtar duhej të adaptohej nëse pritej të qëndronte brenda Top 100.

Për të vendosur se cili nivel që një lojtar synon të arrijë në ditë është çelësi dhe pas arritjes së një niveli më të lartë në Arena, është psikologjikisht e vështirë të kthehesh prapa. Pas 200 të mbetur për disa javë, do të duket e paimagjinueshme të kthehesh në Rank 500 +, dhe gjithashtu, duke mbetur Top 50 për javë, do ta bëjë të pamundur të kthehesh në renditjen 51-100.

Kush të Farm për Top Rankings Arena?

Çdo lojtar vendoset në një server ose "grisje serveri" me të filluar Arena për herë të parë. Thikat e Arenës përmbajnë rreth 20,000 lojtarë dhe sapo të mbushet një copë, hapet një copë tjetër. Një lojtar shpesh fillon mbi Rank 5000 dhe punon me nivele më të mira me kalimin e kohës, por copa Arena nuk ndryshon kurrë dhe të gjitha copat janë të ndryshme. Lojtarët që ishin në një copë kur hapet Arena do të jenë gjithmonë aty, që do të thotë se të gjithë lojtarët vazhdimisht luajnë kundër të tjerëve që filluan në të njëjtën kohë.

Kjo është e rëndësishme sepse një lojtar që nisi në dhjetor 2015 ka muaj më shumë gameplay se një lojtar i cili filloi në dhjetor 2016 dhe madje edhe më shumë se një lojtar i cili filloi në gusht 2017. Do të ishte e padrejtë të kishim një lojtar me një listë mujore të vjetër duke u përpjekur të konkurrojmë kundër një lojtari me listën 18 mujore, kështu që shards Arena gjithmonë përmbajnë lojtarë të njëjtë. Me këtë tha, të kuptuarit e Meta aktuale dhe duke mbetur i vetëdijshëm për ndryshimet brenda lojës do të lejojë një lojtar për të vazhduar me Meta dhe për të siguruar që një është duke përdorur personazhet më të mira dhe ekipet në Arena.

Vendi më i mirë për të gjetur aktuale është Meta është nëpërmjet swgoh.gg: https://swgoh.gg/meta-report/

La Raporti Meta tregon Udhëheqësit më të përdorur, ekipet e plota të Arenës dhe personazhet më të përdorur në nivelet më të larta të Arenës. Që nga Tetori 2017, pesë Udhëheqësit më të përdorur për ata që arrijnë Rendin # 1 janë CLS, GK, Rex, zThrawn dhe Ackbar, ndërsa pesë personazhet më të përdorur në skuadrat e Rendit # 1 përfshijnë R2, CLS, GK, "Raid Han" , dhe Thrawn.

E bën këtë Raporti Meta do të thotë se një lojtar duhet të heqë gjithçka dhe të fermojë këto karaktere? Absolutisht jo!

Nga personazhet më të përdorura në Skuadrat më të përdorura të 5-it, njëri është i arritshëm vetëm përmes HAAT-it, njëri është i disponueshëm vetëm përmes Rancorit Heroik dhe të tjerët janë të disponueshëm vetëm në Ngjarjet Legjendare. Siç tregohet në Historinë e Meta SWGoH, deri në kohën kur një lojtar që sapo ka filluar të arrijë të fitojë të gjithë karakteret aktuale Meta, Meta do të ketë ndryshuar tërësisht.

Në vend të kësaj, përqendrohuni në bujqësinë e karaktereve "thelbësorë" që do t'i lejojnë lojtarët të bëjnë kërcime në nivele të ndryshme. Një ekip Anakin-L Jedi mund të punojë për Rank 201-500, por një ekip Wiggs me një Shoretrooper 3 * G9 mund të ndihmojë me kërcimin rregullisht nën Rank 200. Megjithëse Meta do të zhvendoset gjithmonë, ka karaktere thelbësorë që janë shumë të fortë dhe do të përmirësojnë shumë të gjitha pjesët e lojës së një lojtari.

Karakteret kryesore për t'u përqëndruar në performancën e fortë të Arena (që nga tetori 2017):

 • pykë
 • Biggs
 • Chirrut
 • Baze
 • Kylo *
 • Savage *
 • Ezra
 • Shoretrooper
 • Lexoj
 • Bosht
 • Nihilus
 • Rex
 • EP **
 • R2 **
 • Thrawn **

 
(*) Kërkon një Zeta
(**) Karakter legjendar
Shënim: karakteret CLS dhe Raid lënë jashtë

Përsëri, pas arritjes së Top 100, është plotësisht deri te individi që të ndjekë Meta ose të planifikojë ekipet kundërshtare Meta për të arritur dhe mbajtur nivelet e larta të Arena.

 
Tjetër: TL; DR Listat e Karaktereve

Të tjerët:

Përditësimi i fundit: 10 / 9 / 17