Aleancat

Një tipar i Transformers Earth Wars është aftësia për t'u bashkuar me një Aleancë - një ekip me deri në 40 lojtarë - për konkurrencë të mëtejshme. Në dispozicion për t'u bashkuar ose krijuar pasi një lojtar ka një Seli të Nivelit 4 ose më të lartë, Aleancat mund të konkurrojnë kundër Aleancave të tjera në ato që quhen Luftërat e Aleancës të cilat janë beteja ballë për ballë për një periudhë 24 orëshe. Luftërat e Aleancës kontrollohen nga Komandanti dhe deri në tre Oficerë.

Aleancat janë gjithashtu të rëndësishme për lojtarët që të marrin pjesë në ngjarjet e Aleancës në fundjavë për furnizimet e nevojshme për të rritur regjistrin tuaj aktual të robotëve dhe për të hapur robot të reja. Ngjarjet e Aleancës zhvillohen të Premten në 6/7 të mëngjesit deri të hënën në 6/7 të mëngjesit ET dhe janë shumë konkurruese për lojtarët e lojës në fund dhe paraqesin një sasi të jashtëzakonshme të presionit të kolegëve për të kryer në të gjitha nivelet.