Klasat e Karakterit

Transformers Earth Wars përmban 5 klasa bot dhe një klasë të veçantë bot - Kombinues. Më poshtë po rendisim klasat bot me një përshkrim se si funksionojnë.

  • Ajror - Robot ajrorë dëmtojnë më së shumti për sekondë dhe mund të godasin objektiva të vetëm nga distanca të mëdha përmes sulmeve ajrore. Ata zakonisht kanë shëndet më të ulët dhe shpejtësi më të lartë.
  • Gunners - Topçinjtë mund të gjuajnë mbi mure dhe të godasin zona më të mëdha nga sulmet e ndryshme. Topçinjtë janë pak më të ngadaltë se botët e klasit Aerial.
  • Medics - Mjekët janë krijuar si shërues dhe ofrojnë mbështetje për robot e tjerë në betejë. Për shkak se mjekët nuk janë të zakonshëm në TFEW dhe atyre u mungon qëndrueshmëria, strategjikisht ka kuptim t'i mbash ata pas vijave të frontit. Mjekët janë botët më të shpejtë në TFEW.
  • i veçantë - Botët specialistë shfaqin sulme dhe aftësi unike.
  • Warriors - Robotët e luftëtarëve janë krijuar për të qenë në vijat e frontit dhe janë luftëtarë me forca të blinduara që kërkojnë të hapin sulmin. Ndërsa ata kanë një dëm më të ulët për sekondë se botët e tjerë dhe janë zakonisht më të ngadaltë, disa Luftëtarë mund të nxitojnë armiqtë për sulme të synuara në betejë.
  • combiners - Kombinuesit janë klasa e vërtetë e veçantë e botëve dhe krijohen duke pasur nevojë për 5 ose 6 botët e nevojshëm. Ndërsa Kombinuesit bëjnë dëme të mëdha, ato mund të jenë vetëm në fushën e betejës për një kohë të kufizuar.