SWGoH: En titt på fysisk skada, speciell skada, rustning och motstånd

Som du, min stackars läsare, kanske har märkt, finns det två typer av skador i Star Wars: Heroes Galaxy - fysisk och speciell. Att ha flera typer av skador i ett RPG-spel är inte ovanligt.
Shoppa nu!
Att skilja magiska attacker från fysiska attacker är ett enkelt sätt att se till att en mage-typ inte är lika stark med ett svärd som en krigare-typ, vilket effektivt tvingar dig att välja en specifik roll. SW: GoH å andra sidan tvingar inte ett val - många tecken har både fysisk skada och speciella skadaattacker. Vilket, som du snart kommer ta reda på, är inte en dålig sak.

Fysiska och särskilda skadestatistik

Särskild och fysisk skada har var sin egen uppsättning defensiva och offensiv statistik. Dessa två uppsättningar statistik matchar och direkt motsvarar varandra. Varje par kan till och med grupperas under en filtidsperiod, med hänvisning till den totala effekten de har.

Offensiv
Fysisk Special Både
Fysisk skada Särskild skada Skada / Anfall
Fysisk kritisk chans Särskild kritisk chans Kritisk chans
Armour Penetration Motståndsgenerering Penetration
Fysisk noggrannhet Särskild noggrannhet NoggrannhetDefensiv
Fysisk Special Både
Rustning Resistens Försvar
Dodge Chance Avböjningsrisk Undvikande
Fysisk kritisk undvikande Särskild kritisk undvikande Kritisk Undvikning

Mk 11 BlasTech

Som du kan se är den kollektiva termen för varje par linjer upp med relevant modstatistik. Offensiv mods, till exempel, kommer att öka både speciella skador och fysiska skador, vilket är anledningen till att vår populära "bästa mods för ..."Artiklar anger inte vilken skada du behöver öka.

Gear å andra sidan anger inte. en Mk 11 BlasTech Vapen Mod, till exempel ökar fysisk skada och motstånd. Detta kan tyvärr leda till "värdelös utrustning" som inte har någon inverkan på en karaktärs effektivitet. Det största exemplet på detta är Jawa Engineer. Eftersom hans bomber varken är fysiska eller speciella skador, kommer ingen stat att göra skillnad. Men bitar som bara ökar skador behövs fortfarande för att öka hans växellåda.

Den praktiska skillnaden

Nu har vi täckt grunderna för vad de olika skademyperna är, och hur man ökar dem är det dags att titta på spelspelseffekterna. Först och främst kommer varje attack att ange vilken typ av skada det handlar om, så du kan snabbt berätta skillnaden. Den nästa och mest uppenbara effekten är skadavisningen under striderna. Skadmängden som dyker upp under striderna är färgkodad - röd för fysisk, blå för speciell och gul för kritisk. Men båda är, samtidigt som de är användbara, kosmetiska skillnader, som bara påverkar spelet visuellt.

Kejsaren Palpatine Basic Attack

De verkliga praktiska skillnaderna kräver att du tittar på den övergripande statistiken. Eftersom växlar inte alltid ökar både statistik i ett par skiljer sig de från varandra. Ett tecken kan ha mycket högre specialskador än fysisk skada, eller mycket högre rustning än motstånd. Ett utmärkt exempel på detta är Baze Malbus. Vid max växellåda, före mods, har Baze en massiv 32.71% pansarstat och en mycket lägre 15.95% motståndsstatistik. Som du vet från min defensiv statistikförklaring, det betyder att Baze kommer att blockera mer än dubbelt så mycket fysisk skada som han kommer att skada särskilt. Att veta detta kan du skräddarsy ditt lag för att passa - ett tecken som kan hantera en hel del speciella skador kommer att vara mer användbar än ett tecken som behandlar samma mängd fysisk skada. Samtidigt vet du att din egen Baze kommer att överleva längre om motståndarna har låg specialskada.

R2-D2 AoE och grundläggande attacker

Andra statistikskillnader kan också ha stor påverkan på striderna. R2-D2 till exempel behandlar fysisk skada på sin grundläggande attack, speciella skador på hans AoE-attack och har två mycket olika kritiska chansvärden. Vid max växelnivå, före mods, har R2-D2 24.16% fysisk kritisk chans och 11.04% speciell kritisk chans. Hans AoE är mycket mindre sannolikt att krita än hans enkla mål grundläggande. Hans första unika ger honom en 10% kritisk chans, vilket ökar både fysisk och speciell kritisk chans, vilket ger dem upp till 34.16% respektive 21.04%. Om du kör R2-D2 i ett lag som bygger på kritiska träffar, som en HK-47 ledde laget, kan denna skillnad leda till att R2 fungerar sämre än förväntat.

Sammanfattning

Korrelationen mellan den relaterade statistiken och den tydliga skillnaden mellan de två typerna av skador gör det enkelt att hålla reda på och lätt att dra nytta av, samtidigt som spelets komplexitet ökar. Förstå skillnaden gör att du kan fatta välgrundade beslut om vem som först får ett redskap, skräddarsy ditt lag för att motverka specifika hot och förstå varför något inte går som förväntat.

Var den första att kommentera på "SWGoH: En titt på fysisk skada, speciell skada, rustning och motstånd"

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.